БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!

А кой искаше Деница Златева да остане министър и в кабинета на ГЕРБ?
76
БСП отвръща на ГЕРБ: Силна опозиция сме и това ви изнервя!
Снимка: БСП

Битката между БСП и ГЕРБ продължава да се изостря. Днес за пореден път политици от двете партии си размениха обидни нападки.

Ръководството на ГЕРБ излезе с позиция, в която отново напомни, че партията не иска да управлява с БСП, а пък социалистите ги контраатакуваха като припомниха офертите на Борисов към тях.  Управляващите припомниха и думите на Кирил Добрев,че ако БСП е първа сила, може да покани ГЕРБ във властта. Те цитираха и интервю на Нинова от миналата година, в което тя лансира същата идея.

Още по темата

"Имаше проведени парламентарни избори. БСП спечели почти 1 млн. гласа. Отредиха ни мястото на силна опозиция и явно това изключително много изнервя управляващите", отсече днес зам.-шефката на червените Деница Златева.

Тя припомни, че в последните дни доста често управляващите цитират интервю на соцлидерката Корнелия Нинова от 4 май 2016 г., в което казва, че би могла да работи с ГЕРБ, ако БСП е първа политическа сила.  Според нея актуалният сезон на фалшивите новини обаче е основна мантра за ГЕРБ.

"Поредното гръмко заглавие от преди час: "ГЕРБ вкара Кирил Добрев във фалшивите новини. Позицията е желязна, невъзможно и неприемливо е да управляваме с БСП". Аз обаче бих искала да попитам колегите от ГЕРБ фалшива новина ли е фактът, че лично премиерът Бойко Борисов се обади на Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството му? Фалшива новина ли е фактът, че имахме и личен разговор с него по този въпрос и след обсъждане на заседание на Изпълнителното бюро препотвърдихме решението си, взето и на заседание на Националния съвет, че няма да влизаме в никакви коалиции и няма да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция? Фалшива новина ли е фактът, че служебният премиер проф. Огнян Герджиков, по молба на Бойко Борисов проведе среща с Корнелия Нинова по същия въпрос? Третият въпрос е - фалшива новина ли е фактът, че ГЕРБ предложиха на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание под претекст, че по този начин ще се формира дневният ред на парламента?", попита Златева.

Колегата й Атанас Зафиров също коментира интервюто на Корнелия Нинова и посочи ,че едно изречение е извадено от контекста.

"В интервюто се говори за нещо друго, че БСП много правилно по никакъв начин не е влязла в коалиция с ГЕРБ. Това е квинтесенцията на интервюто. Практиката да се вадят изречения от контекст и от това да се прави политика е много грешна и неправилна", отсече той.

Според него предложението Деница Златева да бъде вицепремиер в кабинета "Борисов 3" е било на практика предложение за коалиция от страна на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da be da . Sram za B G she vie urodi kradlivi, kade e pensionnia fond na darjavata a?
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че вкарват лични нападки, че си измислят прякори, че се озлобяват, не напомня за политика, а за борба на мафията за територия. Ще отвратят хората с това поведение, всеки ден искат да се съдят и се заплашват. Никоя партия не може да бъде по принцип лоша, никоя партия не може да бъде по принцип добра. Гледа се какво правят днес. Никоя партия не може да тъпче другата на база стара история, при положение, че са се сменили поколения, че са се сменили депутати и лидери.
65
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 6 години
бсп опозиция, и то силна?! ама другари и другарки, вие отдавна не сте опозиция, вие сте глутница гладни кучета дето освен да вият и *** нищо друго не сте!!!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха! Смешници!!! Мислят се за опозиция и то силна! Ха-ха!
63
1
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Да, поотделно ги видяхме как се облажават. Идеята значи е да направят общ бардак, че да видим как окончателно се затрива страната!! Тя не че е цъфнала.......
62
1
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Да, поотделно ги видяхме как се облажават. Идеята значи е да направят общ бардак, че да видим как окончателно се затрива страната!! Тя не че е цъфнала.......
61
3
 
3
 
! Отговори
енциклопедия 2250 преди 6 години
БСП не зна4ителна сила съществувала по време на първата една трета от 180 годишното оправление на ГЕРБ
60
5
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
До Провалилата се БСП - не виждам така нещата - просто главния бушон в Москва гръмна и настъпи мрак
59
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
БСП за да стартира алтернатива трябва да разработи по-сериозна програма върху поне хиляда реални и важни проблеми в държавата - например закриването на болници, които могат да се спасят Подобраяване на работата на спешна помощ с повече екипи и линейки , строителство на социални жилища, безплатно професионално обрзование замладите , евтини кредити за селскостопанските. приводители, стимулиране на индустрията
58
1
 
4
 
! Отговори
Питане преди 6 години
Чудя се само на кой пазар сме - дали на "Женския" или на "Димитър Петков"? Всъщност там поне няма злоба, интриги, пъчене...
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луди политици.Играят си на стражари и апаши.
56
3
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ СЛУЖИ НА хелоув преди 6 години
Марешки с аптеките, В Симьонов а хотела даден под наем на МВР, Цецко с некакви въшливи 6 апартамент (там жьонка му да исчислява какво е правил Цецко със бабичката (не е заверване че е бабофил) та 6-те й имотеца му ги прехвърлила, Горанов с родата в Асково, Гейнерало в ВМА и 2 мильона дадени ни щерката на Попов- за тези които идват да знаеме вече нема кво да пишемеАМА Е 100% ВЯРНО ЧЕ НИКОГА КОРНЕЛИЯ НЕ Е НАЛАГАЛА НА БОЙКО КОКГО КЪГЕ И ПОД КАКВИ УСЛОВИЯ ДА СЛАГА НА СОФРАТА ГЕРБАЛИСТИЧЕСКА
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВИ СМЕ ПО ПРОИЗВОДСТВО НА ТИКВИ.ПЪЛНО Е С ТИКВИ НАВСЯКЪДЕ, ДОРИ И УПРАВЛЕНИЕТО НИ Е ТИКВЕНО.
54
3
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
ИСКАШЕ ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА ЗА ВИЦЕПРЕМИЕР, АМА ГО ОТРЯЗАХА.СЕГА КАКВО СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия трябва незабавно да открие регистър с кражбите и далаверите на ГЕРБ и патреотете.Смятайте,че хард дискът ще се препълни за отрицателно време.
52
0
 
9
 
! Отговори
мнение преди 6 години
До реалист- Ти вярваш ли в независимостта и обективността на следствието, прокуратурата и съда. Огледай се и ще видиш безброй примери, че са подвластни на управляващите. Дори разследването и прекратяването му се използват като своеобразна индулгенция за чистота и непорочност.
51
6
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До мнение. Мнението го дават следствието, прокуратурата и съдът, а не незнайници като теб. Те и Овчаров, Масларова, Бисеров и разни други ги бяха отстреляли журналистите ама после какво стана. Така че, айде по-кротко засега.
50
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О,пропуск и ДРУГАРЯТ ГЛЕДАМ БАЯ ОЯДЕН,това е защото карат "САМО"на едната депутатска заплата те нали са чеСНи в БКП и дори не знаят какво е това корупция,а уж Кирилчо Добрев и той комунист ДОКАЗАН БАНДИТ а не ги е научил на мурафетите,така е "майсторлъка"във всяка професия се крие.
49
11
 
6
 
! Отговори
Винету преди 6 години
А, бе, Златева, те те поканиха да не сте валат, не че много придирят за теб. И не ползвай тази покана за аргумент за фалшива новина, защото изглежда много, ама много ***.
48
12
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
До 47 анонимник.Що, преди това първи по раждаемост ли бяхме. Аман от олигоффрени в нета.