Оттеглянето на здравния министър – демонстрация на принципност

Политолог: Има ли съмнение, се минава към режим "оставка"
31 окт 2017 11:45,
36

С оставката на министъра на здравеопазването се демонстрира известна принципност. Това коментира политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по повод оттеглянето на министър Николай Петров, чиято оставка бе приета светкавично от премиера Бойко Борисов.
Още по темата

"Демонстрира се известна принципност, защото Борисов така прави. В момента, в който се появи съмнение за някого в ГЕРБ, веднага се преминава към режим "оставка". Партията дори може да представя тези действия като един вид прочистване и да го натяква на БСП, които от своя страна пък упорстват и не изключват хора от редиците си", коментира Симеонов.

Според него позициите на управляващите не са отслабени, просто търпят ударите на опозицията. По думите му няма някакви тежки предпоставки за смяна на правителството, няма и масово обществено желание за това.

"Друг е въпросът дали на фона на предстоящото европредседателство личните и политическите нерви на Борисов ще издържат, тъй като БСП ще продължи с тази игра", продължи Симеонов.

Той допълни, че понякога при него политическите действия са лични, изненадващи, емоционални.

"Не е изключено в някакъв момент да премисли за някаква форма на рестарт. Но няма обективни причини това правителство да си ходи", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ ЕДНА ГНИЛА КРУША ПАДНА ОТ ДЪРВОТО НА ГЕРБ.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом нямат Булстат, значи не са регестрерани и в НАП и по ДДС.Значи5 неу сае платили данъци, не са платили и ДДС.Тожва си е данъчна измама в особено големи размери ( почти 2 милииона) и е учудващо, че прокурор отказва да заведе дело.Има два варианта: или е некадърен, или си е получил процента.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДВАТА МИЛИОНА ЩЕ ВЪРНЕ ЛИ?ВЧЕРА ЧУХ, ЧЕ ИМЕТО МУ БИЛО НЕОПЕТНЕНО?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, като не приехте антикорупционния закони който се облагодетелства с влияние с цел обогатяване на себе си и близките си използвайки влиянието си и служебното си положение ще е така,ами хайде да го овъзмездим с още 1 600 000 лева горкият професор ,че го разтревожихме да спазва писмените процедури по възлагане на обществени поръчки като администратор,и най-страшното е ,че финансовият министър Горанов го оправдава!!!!!!!!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Като е *** народа можеш да си точно толкова нагъл, че да откраднеш едни пари да те хванат публично и да кажеш извинявай и после да излязат твоите събратя крадци и да кажат ето това е принципен човек! ХВАЛА!Та така де народа мноооо ***. Протести не виждам по тоя "скандал" ама виж за небостъргача в София хиляди хиляди. Все пак безнаказаността не е важна колкото гледката към Витошката
22
0
 
8
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Оттеглянето на здравния министър демонстрация на безпринципност, опакована в принципност?
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера много неща в тази история. Конфликт на интереси е едно ва ръка. Но как така не е необходима регистрация по Булстат при участие в търг? Това да не си регистриран по ДДС е изключение за МНО или и за други ведомства? Ако огромни системи като МНО и МВР не са по ЗДДС, означава ли, че всички ние го плащаме, вкл. за хляб, учебници, лекарства, детски храни, а държавата се е самоосвободила от него?
20
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До АнонименАбсолютно сигурно е, че сме ние - редовите некрадящи българи! Стани герберист, за да си на кранчето!
19
0
 
14
 
! Отговори
Визьор преди 6 години
До Офф ,да се омитаИ да се омита заедно с щерка си, която, без грам компетентност, колеше и бесеше в МЗ, уволняваше и съкращаваше опитни експерти, за да назначава калинки, за да го играе на "опитна пиарка" с една измислена фирма и три?! специализации без диплома за висше образование?! Боже, Боже, това го няма никъде под слънцето!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига злостни коментари за герб че вождът се стяга да празнува светъл празник Хелоуин идва...:-)
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като го отстрани какво, ще сложи още по голям крадец на неговото място, виж ако го вкарат в затвора е друго нещо, но пък вчера Цвъки обясняваше, че всичко във ВМА си било ОК законово, така че герп законово не са корумпирани....
16
0
 
20
 
! Отговори
принципност? преди 6 години
След като биха тъпана и "работата" се разсмърдя, на преден план излезе "принципа". Ама този човек вчера ли разбра , че имало съмнение за корупционна практика? Или "принципа" е "когато те хванат, тогава се прави на принципен"??
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва ми новина за Ангелкова и няколко нови милиона туристи, посетили Морските нинкурорти през октомври! Не е сложно да напишете! Тая кукувица ми липсвааа!
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демонстрация на това как се "хвърля прах в очите" или как да "изпуснеш налягането от тенджерата", но само мъничко...
13
0
 
21
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Няма да има вече суджук за тоя...Разкриха го...
12
0
 
23
 
! Отговори
по една студена вода преди 6 години
Няма да видите политик на висок пост осъден и пратен в затвора, защото всичките са за там. Така е направена системата на властта, корупцията е от чистачка до най-високите етажи.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало Ваньо...?
10
1
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Освем Ванко 1, ще видим ли някой друг от "героите на нашето време", осъден и с конфискувано незаконно придобито имущество? Съмнявам се.Сега сещате ли се, защо реваха толкова много гербелите, против предложенията на БСП, за това, каква да бъде антикорупционната комисия и кой да я оглавява? Всички имат нещо за криене, от герберите.В тази псевдо държава, по нормален начин можеш най-много да изкараш прехраната си, но не и да забогатееш.А в парламента са или подозрително богати, или бързо издинати.
9
0
 
22
 
! Отговори
опраскан преди 6 години
Осъден политик в затвора, няма такъв вид в БГ. Дори да го осъдят ефективно, ще се чупи на първия ден с частния самолет. Ама и вие идиалисти, не стана ли ясно, че по-силния (по-богатия) печели в тоя живот. Обикновеният човечец нали ще тегли, а може и да лежи в затвора за нещо де не е извършил..
8
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какво става с д добрев някакво странно затишие да се изпусне парата