БСП и ДПС ли? Хората не са готови за тях, убеден е Цветанов

В ГЕРБ още не са обсъждали конкретно лице за здравен министър
68
 БСП и ДПС ли? Хората не са готови за тях, убеден е Цветанов
Снимка: архив "Булфото"

Няма одобрено име за здравен министър на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров, съобщи шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

Той обаче заподозря "отстрелване" на министъра и допусна, че то може да е започнало още от служебния кабинет с премиер Огнян Герджиков, който беше назначен от президента Румен Радев.

Цветанов уточни, че вчера на политическия съвет на ГЕРБ темата за новия здравен министър е била само маркирана, "без да имаме конкретно лице, което да е обсъждано".

Още по темата

Цветанов не се ангажира със срокове такъв да бъде предложен, като посочи, че това е от правомощията на премиера Бойко Борисов и че следващата седмица предстои да се гледа бюджетът на държавата.

По думите му проф. Николай Петров е доказан професионалист и досега не е чул някой да говори нещо лошо за него.

"Някой път подобни стойностни хора има достатъчно условия и възможности да бъдат отстреляни доста сериозно", коментира Цветанов. Той допълни, че в момента не знае дали министърът в оставка е извършил закононарушение и че проф. Петров не знаел, че точно човекът, който живее на семейни начала с дъщеря му, е спечелил обществени поръчки за над 1.2 млн. лв. от ВМА.

"Тогава много силна беше волята на тогавашния служебен кабинет (на Огнян Герджиков – бел. Ред.) да овладее държавата и да се търсят повече компромати, но не и да се прави политика, каза още депутатът. По думите му щетата за държавата е с 200 млн. лв. по-малко приходи, събрани в този период. Цветанов чул и коментари, че някои от вицепремиерите в служебния кабинет търсели "удобни компромати или нещо, което да извади като възможност Николай Петров да бъде шеф на ВМА".

Според Цветанов случилото се не е морално, но знаел, че това е най-добрата подадена оферта за въпросните обществени поръчки.

"Не искаме да бъдем разследващ орган, не искаме да бъдем морална политическа полиция. Ние се съобразяваме с обществените нагласи, с това, което предизвиква сериозни негативи в управлението и с личното решение на Николай Петров", каза той и напомни, че прокуратурата сама е прекратила възможността да се търси наказателно преследване. Според Цветанов и от опозицията познават проф. Петров като добър професионалист.

За готвения от БСП вот на недоверие за корупцията той каза, че не смята, че българското общество е готово да приеме като алтернатива БСП и ДПС. По-рано от Движението обявиха, че им предстоят разговори със социалистите по темата.

По думите на Цветанов ГЕРБ е партията, която успява да води най-агресивна политика срещу корупцията. Той цитира данни от Националния център за изследване на демокрацията, от които се виждало, че най-силният корупционен натиск е бил при управлението на БСП и ДПС. В подкрепа на думите си, че ГЕРБ няма алтернатива, той посочи данни на Евростат, че безработицата у нас е намаляла за година от 7.5 на 6.1 процентни пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
19
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нинова се превърна в една ПЛЮЕЩА КОБРА! Няма никакъв шанс даже и като шеф на БСП!
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО СЪВСЕМ ЗАПРИЛИЧА НА ПЕЕВСКИ.СЛАНИНИТЕ МУ СТАНАХА МНОГО .
30
2
 
0
 
! Отговори
Циник преди 6 години
:-)
29
10
 
3
 
! Отговори
остта преди 6 години
До АнонименБСП и ГЕРБ заедно в борбата ще донесат нов ред на земята!!!!!!!!!!!!!!!!!1
28
4
 
21
 
! Отговори
5D преди 6 години
Наскоро се видя кои са българите всъщност и кой за какво е готов. Гласува се предложение на БСП с което да се задължат търговските вериги (традиционен унищожител на българската икономика) да продават повече български храни в обектите си! И какво се получава? ГЕРБ и останалите български патриоти са против! :) А пък турците гласуват за повече български стоки в търговските вериги!.. Какви времена! :)
27
4
 
0
 
! Отговори
Циник до 28 преди 6 години
1. Да ви гледам сеира2. И кьорава кокошка - намира зрънце!Кой знае - може и вие...някога!:-)
26
6
 
5
 
! Отговори
интереса!!! преди 6 години
До реалностаГЕРБ И БСП както воюват помежду си, така и ще се съберат отново да ни крадат!
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Сидеров пък се точи като нерез на задницата на политичката
24
6
 
1
 
! Отговори
Циник до 25 преди 6 години
У...йо...кое по-точно от 2 прости изречения не ти стана ясно???Хипер едиотите останахте в България....такива като теб - подскачате , като таралеж на тенекия...докато ви доят...и стрижат!Избери си и Гуджо ако искаш...аз няма да живея с него!Ааааахахаха
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и БСП заедно в голямото присвояване на народната пара
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АНТИФА И СОЦИАЛИЗМА НЕ Е МНЕНИЕ А ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нинова и цветанов са еднакво отблъскващи
20
1
 
15
 
! Отговори
ЦЕЦО АПАРТАМЕНТО преди 6 години
Цветанов, как вървят апартаментите сега?А бившия министър, оня с честното име, кога ще върне двата милиона, които подари на любовника на дъщеря си ?
19
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зимата на 1997г. българите изпуснаха шанса си. 60 хиляди бяха излезли със сопите пред НС, но се оставиха на малка група провокатори от СДС да ги спрат да не избесят цялата пасмина политическа по дърветата. Днес държавата ни щеше да изглежда много по-добре.Ако пак излезете на площада, не крещете ГЕРБ, или БСП, а всичките ги окачете като мартенички по дърветата.Обаче те гадините си взеха поука и понахраниха софиянци. Явно северозапада трябва да тръгне този път на поход.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смях в залата, герп били агресивни срещу корупцията.....
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама пък за вас баш сме готови,направо сме готови да ви изметем,крадливи герберуги и *** ви накуп.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за вас не сме готови махайте се крадливци.
15
0
 
18
 
! Отговори
реципрочно преди 6 години
Цецко,кажи си за ДС-то.Защо се срамиш от миналото.Вярно си бил писарушка като младЕЖ,но нали се сещаш,че всеки не можеше да почне там.Явно бкп ти е имала пълно доверие.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава двойка са цеци и корнелка. Я да вдигнем една хубава сватба
13
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Цецо,много ни удря у...кръста вашето управление.Милионите ги харчите като...жълти стотинки,а народеца пак беден,най...много 2-3% по Швейцарското...правило на година.При това положение,който и да...доде,ще е по...арен от вас.