БСП и ДПС ли? Хората не са готови за тях, убеден е Цветанов

В ГЕРБ още не са обсъждали конкретно лице за здравен министър
68
 БСП и ДПС ли? Хората не са готови за тях, убеден е Цветанов
Снимка: архив "Булфото"

Няма одобрено име за здравен министър на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров, съобщи шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

Той обаче заподозря "отстрелване" на министъра и допусна, че то може да е започнало още от служебния кабинет с премиер Огнян Герджиков, който беше назначен от президента Румен Радев.

Цветанов уточни, че вчера на политическия съвет на ГЕРБ темата за новия здравен министър е била само маркирана, "без да имаме конкретно лице, което да е обсъждано".

Още по темата

Цветанов не се ангажира със срокове такъв да бъде предложен, като посочи, че това е от правомощията на премиера Бойко Борисов и че следващата седмица предстои да се гледа бюджетът на държавата.

По думите му проф. Николай Петров е доказан професионалист и досега не е чул някой да говори нещо лошо за него.

"Някой път подобни стойностни хора има достатъчно условия и възможности да бъдат отстреляни доста сериозно", коментира Цветанов. Той допълни, че в момента не знае дали министърът в оставка е извършил закононарушение и че проф. Петров не знаел, че точно човекът, който живее на семейни начала с дъщеря му, е спечелил обществени поръчки за над 1.2 млн. лв. от ВМА.

"Тогава много силна беше волята на тогавашния служебен кабинет (на Огнян Герджиков – бел. Ред.) да овладее държавата и да се търсят повече компромати, но не и да се прави политика, каза още депутатът. По думите му щетата за държавата е с 200 млн. лв. по-малко приходи, събрани в този период. Цветанов чул и коментари, че някои от вицепремиерите в служебния кабинет търсели "удобни компромати или нещо, което да извади като възможност Николай Петров да бъде шеф на ВМА".

Според Цветанов случилото се не е морално, но знаел, че това е най-добрата подадена оферта за въпросните обществени поръчки.

"Не искаме да бъдем разследващ орган, не искаме да бъдем морална политическа полиция. Ние се съобразяваме с обществените нагласи, с това, което предизвиква сериозни негативи в управлението и с личното решение на Николай Петров", каза той и напомни, че прокуратурата сама е прекратила възможността да се търси наказателно преследване. Според Цветанов и от опозицията познават проф. Петров като добър професионалист.

За готвения от БСП вот на недоверие за корупцията той каза, че не смята, че българското общество е готово да приеме като алтернатива БСП и ДПС. По-рано от Движението обявиха, че им предстоят разговори със социалистите по темата.

По думите на Цветанов ГЕРБ е партията, която успява да води най-агресивна политика срещу корупцията. Той цитира данни от Националния център за изследване на демокрацията, от които се виждало, че най-силният корупционен натиск е бил при управлението на БСП и ДПС. В подкрепа на думите си, че ГЕРБ няма алтернатива, той посочи данни на Евростат, че безработицата у нас е намаляла за година от 7.5 на 6.1 процентни пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Цветанов защо събираш БСП и ДПС заедно?Излъчваш лъжливи внушения?Всички знаем за задкулисните Ви връзки с ДПС!Винаги при съмнителни ситуации Ви подкрепят в пленарната зала!Защо ли?Защото очакват да Ви станат реален явен партньор!Но ...Вие ги лъжете и ДПС ще Ви забие нож в гърба /това си е техен специалитет/А от Вас Цветанов нищо не става :хванаха Ви с апартаментите , хванаха Ви като подслушвате , хванаха Ви с връзките с ЦРУ , навсякъде Ви хващат , защо ли?
51
2
 
1
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Мразя герб но по добре Боко тиквата от колкото местан и доган със милиционерката Нинова.
50
0
 
5
 
! Отговори
Kit Chelin преди 6 години
При толкова издънки на герб и са още на власт. Днес няма будители има будали и балами. Такива сме, щом търпим това идиотско управление. Министърът не знаел, че е този който живее с дъщеря му е спечелил обществена поръчка. Е браво бе, в доста семейства и домакинства хората не си говорят. А колкото до финансовата стабилност вярно е по стабилни сме в държавния дълг, който от 4 842 млн. лв в края на 2008 г. нарастна на 13 762 млн. лв. в края на 2016 г. или от 14 на сто от БВП на 29 на сто. Наглеци.
49
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доскоро управляваха БСП-ДПС и фалираха Държавата . Пак ли искате същото другари червени суджуци. Срам...срам....
48
1
 
7
 
! Отговори
ррр преди 6 години
Цветанов ли ще ни казва кой за какво е готов и за какво не? Във всеки случай той е готов да притежава няколко апартамента, а хората избщо не са готови да слушат такива като него.
47
5
 
1
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
Пояснявам: комунистите са тези, които ходят да празнуват на Бузлуджа, вие си ги знаете кои са. Нещо друго да не ви е ясно?
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе некой си! Ти на кого казваш комунисти?Вече всички им научихме биографиите на герберите. Покажи един дето не е бил член на Бкп! Всичките са комунисти до девето коляно. За Борисов и за Цачева какво да кажем. Не само комунисти, ами комунистите избили дедовците им и те пак се натискали да влизат в БКП. Какво да кажеш за такива хора? Каквато и дума да напиша ще ми я изтрият. Малко е да се каже, че са хора без морал и достойнство.
45
0
 
8
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Цецо ще става здравен министър. Защото има здраво мислене. Особено за апартаментите.
44
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
До Некой си...Чиче, в последните десет години управляват комунистите, така чедобреси описал тези,които гласуватза тях, включително и себе !си
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е само това оставаше, госпожа лъжа приватизаторката да стане премиер. Айде мерси...
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще кажа нещо, което и на мен не ми е много приятно, че е факт, но това си е факт - за да избегнем радикализацията на мюсюлманската ни общност по един или друг начин трябва да ги допуснем във властта. България има най-голям процент мюсюлмани от всички страни в Европа. До сега сме нямали проблеми с радикалния ислям и за да нямаме в бъдеще, те трябва да бъдат приобщени и да се чувстват български граждани.
41
10
 
2
 
! Отговори
Некой си... преди 6 години
За комунистите гласуват основно хора, които са тотални некадърници и не могат да се реализират никъде, мислят си че като дойдат комунистите на власт и ще я карат както преди 10-ти, ще си клатят краката в някое ДСО и ще си прибират парата. Да, ама не! Такива хора завиждат на успелите и кадърните и ги е яд, че самите те не успяват. Българска злоба и завист.
40
7
 
1
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
До АнонименА ве, готин, да не е влизал Цветанов в тези домове, вее ооуу? А да ти подскаже ли колко комунисти са осъдени? Или "не е вярно" и затова не ти е интересно? Цял живот се боря срещу тази банкерско-ционистка идеология, но края не се вижда - заради такива като теб...
39
8
 
2
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
При всичките ми забележки към управлението на Борисов 3, завръщане на БСП и ДПС във властта ми изглежда като електорално харакири. А нали животът е най-ценното нещо и никой няма право да го отнема. Дори своя.
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ДА ИСКА ДА ГО УПРАВЛЯВАТ ДПС И БКП,Н-Е-М-А ТАКЪВ!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички до един са долни комунистически изчадия и ***.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина знаете какви са обществените нагласи щяхте да подадете ОСТАВКА!
35
3
 
7
 
! Отговори
Мхм преди 6 години
Но е готов такъв шут да ви набие на герберугите, че повече властчица никога да не помиришете.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е най-малко човекът, който може да учи на морал. Не сме забравили пребитите от полицията хора докато той беше министър, както и нахлуванията в частни домове и репресиите на невинни хора пред децата им. За тия си действия Цветанов беше осъден в Хага и сега държавата /всички ние/ плащаме парите, които той трябва да връща. И все пак защо не е в затвора това лице? След като има съребно решение?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов и хората ... кои хора. Та имено политиците са способни с всеки да се прегърнат, само и само да докопат властта и бюджета.