Ненков седна в стола на Петров, но не бил канен за министър

Като заместник временно оглавил здравното министерство
11
Ненков седна в стола на Петров, но не бил канен за министър
Снимка: Булфото, архив

Заместникът на хвърлилия оставка в понеделник здравен министър Николай Петров Мирослав Ненков отрече с него да са водени разговори да оглави ведомството.

Още по темата

"Тук съм в качеството си на зам.-здравен министър все още. Замествам проф. Петров в момента, защото той е в отпуска и е такава процедурата, но това не означава, че съм следващият министър", каза той пред Дарик радио.

Повод за оставката на Петров става репортаж, който разкрива, че докато е бил шеф на ВМА, фирма на Явор Цонев, който живее на семейни начала с дъщеря му, е спечелила обществена поръчка за близо 2 милиона лева. 

"Откакто влезе този екип в министерството, излязоха няколко разкрития на журналисти, които бяха с няколко месечна давност. В това смело журналистическо разследване бе повторено, че Явор Цонев е спечелил над 1,6 млн. лв. Но това е прогнозна цена. За трите години, през които действа този договор, Явор е продал консумативи на болницата за 300 000 лева и затова сумата от 1,6 млн. лв. не е вярна", коментира Ненков одитния доклад на военна прокуратура за ВМА, които стана причина за разследването на bTV.

"В прокурорското постановление, според което не се образува обвинение и проверка, има описани по пера многото милиони, които ген. Петров е спестил на нас данъкоплатците от подобряване на договорите. Но това не се казва е репортажа", каза още зам.-здравният министър.

По думите му въпросната обществена поръчка е била подготвена от предишното ръководство на Военномедицинска академия, а проф. Петров я е подписал, тъй като наследява поста.

"Документите се придвижват от комисия, която седи с имената си и която казва, че всичко е наред. Дали ген. Петров е знаел, че фирмата е на Явор, не мога да кажа", допълни Ненков.

Сега следва премиерът да предложи новият здравен министър и Народното събрание да я гласува.

"С мен не са водени официални разговори за поста. Ако се проведе такъв, тогава ще отговоря, а ако бъде назначен друг министър няма да остана в министерството“, категоричен е Мирослав Ненков.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Orange sky преди 2 години
Може да е добър професионалист,може и да е много забавен човек,но и той ще оака гащите.Неизбежно е,защото няма случайни хора сложени за министри и винаги има таен замисъл.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грух!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е забавен от студио в студио .И кой ще работи вместо него.
6
3
 
7
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Напълно нормално е ако дойде друг министър той да напусне. Новият министър ще се назначи свой екип. Този долу, който вижда изнудване, явно не е чувал за 'чест'. Честната позиция е екипа да си тръгне заедно с министъра, а не да остане като вечен. Пък ако в последствия новия министър го покани в своя екип може да остане, но е длъжен и той да си тръгне и да даде възможност на новия да си назначи екип.
5
5
 
6
 
! Отговори
Az преди 2 години
До !!!!!!!!!!!!!

Не знам дали е шут, но определено е най-добрият анестезиолог, на който съм попадал. Изключителен медик. Как преценявате един, човек какъв лекар е от телевизионните му изяви, но ако се подложите някога на животоспсяваща операция се молете да имате такъв анестезиолог.
4
11
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 2 години
ТОЗИ ТАТАРАШ НЕНКОВ Е ТОЛКОВА КУХА ЛЕЙКА ЧЕ КАТО ГО ГЛЕДАМ ПО РАЗЛИЧНИ ФОРОМИ В МЕДИЙТЕ ТОЙ Е В ПОГОЛЯМА СТЕПЕН Е ШУТ ОТ КОЛКОТО ЛЕКАР,И ТАМ Е ГНИЛА ПОЗИЦИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!
3
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
абе тези мьже защо не отслабнат малко на какво приличат които е професионалист
с политика не се занимава
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, какво значи това последното изречение, не е ли изнудване - че ако не го сложат за министър, напуска?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Направо да назначи патриарх Неофит.
Той ще ни лекува най добре - с кръста, светена вода и заупокойна молитва!