Премиерът Бойко Борисов на празника: Бъдете будни и помнете!

"Почитта към предците и оценяването на днешните будители е мостът към бъдещето"
1 ное 2017 14:10,
65
Премиерът Бойко Борисов на празника: Бъдете будни и помнете!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Бъдете будни в помислите си и във всяко свое действие! Това пожела премиерът Бойко Борисов на българите по случай днешния Ден на народните будители. Той ги призова да помнят и почитат предците и да оценяват съвременните будители.

"Националното самосъзнание, ценностите и културата ни днес са плод на усилията на хиляди българи - книжовници, просветители и революционери", написа министър-председателят в профила си във Facebook.

Според него осъзнатата почит към предците и оценяването на съвременните будители са мостът към по-доброто ни бъдеще.

Още по темата

Празникът на българите честитиха и министри и депутати от различни партии.

"Съвременните будители можем да открием във всички сфери на обществения ни живот, но като че ли в най-голяма степен са сред учителите, университетските преподаватели, учените, иноваторите", каза просветният министър Красимир Вълчев.

Според него каквото сме постигнали в историята си, то е било заради будителите.

"Надявам се, че паметта за всички онези велики личности ще остане жива", допълни той.

Министърът на културата Боил Банов поздрави учителите и хората, които работят в читалища, училища по изкуствата и хора на духа.

"Бъдете любопитни, непредубедени и пазете жив пламъка на ентусиазма!”, написа той в приветствието си до тях.

Военният министър Красимир Каракачанов обясни, че днес почитаме личностите, които допринасят за събуждането на българския дух.

"Съвременните будители допринасят за това българинът да има повече национално самочувствие, да има повече национално достойнство и да има повече гордост в него", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелание от човека започнал да чете една книга, но не му дали Маджо и Маргините. Дали му бухалка за да бие длъжниците които не се отчитали навреме. Така книгата останала не прочетена, но заглавието запомнил. И от длъжници, бизнеса минал към крадени коли, после амфети и парите потекли. Защо да чете, бай Тошо му казал, вземеш ли властта, ще имаш пари.Написаното не е от него, някой съветник се е нагърбил.Той няма това богатство на езика и логична мисъл. Сигурно му се иска но не може.Гена му е лош.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УМНИТЕ И БУДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ШАНС ! В БЪЛГАРИЯ СА ЦЕННИ И НЕЗАМЕНИМИ БОРИСОВ,ПЕЕВСКИ, ЦАЦАРОВ ! ТЕЗИ КОЛЯТ И БЕСЯТ ! НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ УМНИТЕ И БУДНИ БЪЛГАРИ....
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този , не прочел книга през живота си , да говори на празника е обида за всеки българин .
14
3
 
23
 
! Отговори
Жоро София преди 6 години
Я главния суджук на републиката пак ръски акъл, докато цялото му правителство се тресе от корупционни афери.
13
22
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Жалко е, че този светъл български празник бе превърнат от комунистите в истерична политическа гротеска, но комунистите никога не са били българи и никога не са уважавали нищо българско, европейско, християнско и мюсулманско
12
0
 
16
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Желанието на властта да постави като единствени, законни и правилни тези научни, образователни и религиозни структури, които работят заедно с нея, а да заклейми останалите като незаконни и непроверени, е неприкрита война с будителите. Които са по естество свободни и необвързани! Единствено когато държавата освободи тези сфери, тя може да се счита за демократична и че не пречи на израстването на свободното общество. За колко дни ще ми спрете достъпа за тази теза?
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАН на минимални заплати от чистачката до професора. Личи си колко държавата уважава образованието и науката
10
0
 
17
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всички тези са били някога свободни. Но част от учените започват да работят за политиката. Държавата им дава титли, те получават статут над свободните учени, а държавата получава мечтания контрол. Когато някой свободен учен открие нещо неизгодно за политиката, веднага някое титулувано величие се изправя в кална битка с него. Същото с образованието, с културата, с религията. Постепенно "обгрижените" от политиката групи се поставят над свободните и дори се стремят да ги изкарат незаконни!
9
4
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Здравейте приятели евроатлантици, честит празник! Приготвихте ли тиквените фенери, облякохте ли децата като зомбита? Какви костюми купихте за децата тази година - на полуразложени мъртъвци, на скелетчета или на духчета.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама вие май наистина се мислите за много умни и будни? Пълен майтап, като премиера ни.
7
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов възроди българската наука и образование, запустели от социалистическия грабеж.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИЗМЪТ БЕ СЪЗДАДЕН ОТ ЕВРЕИ КАТО ТЕРОРИСТИЧНО УЧЕНИЕ
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов днес трябва да черпи и за деня на будителите/нещо доста далечно за човек прочел само Винету/ и за празника на Тиквите - две в едно
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе на солариум ли ходи тоя, все по-църн става!
3
0
 
17
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ако приемем, че будителите днес са сред учителите и научните работници, това означава, че всички са на заплата на министерство на образованието и то им спуска какви са новите тенденции. Това ли е характеристиката на будителя? Да го съберат на сбирка и чиновник да му прочете каква е линията и модата, какви са изискванията, по които да работи? Учителят да, ученият да, но когато науката и образованието са свободни, както са били. А министерството само се допитва до тях.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪДЕТЕ БУДНИ И ПОМНЕТЕ, ЕВ......Е СЪЗДАДОХА КОМУНИЗМА НЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА, А КАТО ТЕРОРИСТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ.
1
1
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Не се притеснявай твоето управление за дълго ще го помним.