Радев зове за по-голяма подкрепа на БЧК за пострадалите в Бургаско

Иска част от парите да отидат за строителни материали и покъщина
Обновена: 1 ное 2017 16:41 | 1 ное 2017 16:37, Камелия Цветанова
17
Радев зове за по-голяма подкрепа на БЧК за пострадалите в Бургаско
Снимка: Прессекретариат на президента

Президенът Румен Радев призова за по-широка обществена подкрепа на кампанията на БЧК в подкрепа на засегнатите от наводненията общини в Бургаско, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2. 

Още по темата

Президентът призова и за разширяване на обхвата на помощта, така че събраните средства да се използват за закупуване на строителни материали и покъщнина, според нуждите на засегнатите от водната стихия.

По време на среща на "Дондуков“ 2 с генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, държавният глава оцени високо създадената организация и оказваната от доброволците на БЧК подкрепа на най-тежко пострадалите семейства.

"В труден за толкова много хора момент е важно те да знаят, че някой е съпричастен с тяхната болка и проблеми“,  подчерта президентът.
 
Проф. д-р Красимир Гигов покани представители на президентската институция да участват в разширеното заседание на Обществения съвет към БЧК, по време на което ще бъдат обсъдени конкретните начини за подпомагане на пострадалите от наводненията.

Според държавния глава в работата на местните съвети трябва да бъдат включени и представители на пострадалите граждани.

Служителите на Администрацията на президента ще подкрепят обявената от БЧК дарителска кампания в помощ на засегнатите от наводненията общини, стана ясно още от думите на Румен Радев.
 
В продължение на проведените вчера срещи с представителите на областните и местните власти за преодоляване на последиците от наводненията, държавният глава проведе днес телефонен разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По време на разговора министър Нанков изрази готовността на правителството за възстановяване на инфраструктурата в региона.

Утре президентът Радев ще обсъди възможностите за подпомагане на засегнатите от наводненията граждани и със заместник-министър председателя Томислав Дончев, който е председател Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да прати изтребителите да помагат на БЧК
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До RothschildА аз зова за Лада Нива президента да си купи
10
1
 
5
 
! Отговори
Деса поЕтеса Радева преди 6 години
По жалък популист от старшинката Радев няма, само разтяга локуми приказки от вечеринките, а действията му са реална кръгла нула !!!!
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте писали глупости стещу Радев, поне отиде сред пострадалите и се опитва да помогне. А кой е виновен, защо него не питате? Виновен е Суджук паша, защото заедно с бургаския кмет са откраднали 11 милиона, дадени от ЕС, за да се оптимизира системата язовири. И резултата се видя, загинали хора и разрушени къщи. И те все бедни и отрудени хора, изоставени от всички. Кой ще им помогне, Суджука ли? Няма такава скапана държава като нашата, да изоставя старите и болните, пистрадалите заради корупци
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай им от ТВОИТЕ БЕ ДЕТО ВЗЕ ЕДНА ТОРБА ПАРИ КАТО СЕ "ПЕНСИОНИРА'КАТО ФЪРЧИЛО ТА НИ ТЕ НАТРЕСОХА ЗА ПРЕЦЕДЕНТ РУСКИ РЕЗИДЕНТЕ.ИСКАЙ И ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА ДЕТО ТЕ НАТРЕСЕ,ТАМ Е ФРАШКАНО С МИЛИОНЕРИ...
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гузен негонен бяга налй тъй, а що да подклаждаме със пари немарливостта и глупостта Дайте да обвиним и лошото време, а че сме некадърни за нищо също е вярно, лошо време и некадърност водят до потоп.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и тоя само със суха теория заработи !Същият безгласник е като всички останали " изкупителни жертви " водени от кукловодите - МАФИЯТА !!Ако все още има някой,който си мисли,че при ГЕРБ,БСП,ДОСТ,ДПС,ПАТРИОТИ би имало разлики в управлението жестоко се лъже !МАФИЯТА управлява България !
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зaгинаха заради нехайството на всички институции ии партии, сега и тoя се прави че не е от шайкага разбойници Дайте да дадеме, ми понесете си политическата отговoрност къде беше армията защо не спаси хората ? Оставка на всички политически лидери и партии свикване на ВНС и нова конституция.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ха,това за БЧК и строителните материали виц ли е?този *** откъде го измисли това
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте пример другарю Президент
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да зове хората да си правят застраховки! Тоя човек не разбра ли ,че може да си раздава личните пари от дежурствата и пенсионирането!
1
3
 
5
 
! Отговори
Rothschild преди 6 години
А аз зова за Седма серия БМВ линейка. Де да пусна СМС..