БСП стартира вота на недоверие: Той не е само математика!

Социалистите започват разговорите с ДПС и "Воля" другата седмица
2 ное 2017 16:30,
54
БСП стартира вота на недоверие: Той не е само математика!
Снимка: архив "Булфото"

Следващата седмица от БСП започват разговорите за внасянето на вота на недоверие към правителството за корупция. Лидерката на левицата Корнелия Нинова каза, че са поканили и ДПС и "Воля" да излъчат свои екипи и да започнат обсъжданията.

"Нашето предложение ще бъде корупция. Това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция - може да е в здравеопазването, в образованието, в регионалното развитие - навсякъде имаме поводи за това. Ще изчакаме и другите да си излъчат техните екипи", обясни Нинова.

Още по темата

По думите й най-важно е да се говори за проблемите, въпреки че гласовете на опозицията са само 118, а необходимите гласове да мине вотът на недоверие са 121.

"Вотът не е само математика, вотът е политика. Излизаме извън математическите сметки, на нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена. 10 млрд. лева се крадат в държавата годишно", коментира соцлидерката.

Според нея европредседателството не може да е причина да не се говори за корупцията.

"Председателството не може да бъде оправдание за тази корупция, която се вихри в България. То ще мине, ще замине, но не може 6 месеца да мълчим", заключи Нинова.

Социалистите обявиха, че ще искат вот на недоверие заради корупцията на конгреса си през уикенда. Тогава те отправиха остри критики към управляващите, които отвърнаха ден по-късно с критики към БСП. Вчера пък зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че хората не възприемат БСП и ДПС като алтернатива на властта.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създателите и разпространителите на корупцията говорят, че са "против", нея!!!
46
0
 
3
 
! Отговори
3M преди 6 години
ВОТ = комбинация от три пръста, с преобладаващ среден
45
3
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 49: Вотът на недоверие към правителството е парламентарен инструмент. С него по принцип управляващата партия може да свали и собственото си правителство, ако не одобрява дейността му, но не вярвам у нас това да се случи.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вотът не е само математика, той е и много простотия!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Батак какво пра'им
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еничурите в настъпление, тоя филм от 27 год. един и същ...
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП в опозиция. Дали е вярно? В парламента е най уютно.Приказват си празните приказки взимат си заплатката от 4 - 5 бона, плюс безотчетни, командировки, за комиси и пр. Кой е луд да си бутне шведската маса.
40
6
 
15
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Другарката Нинова да не забрави да се наведе като се върне бумерангът , защото много боли като те халоса баш когато не очакваш. Какви ги дрънкам , те другарите са с чугунени глави.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново, подгряване на електората да е на педа.л. Държавата на разсипана, крадене и корупция навсякъде, икономика няма, пари нема, бедност колкото си щеш, престъпност също, родно производство почти никакво, земеделие в реанимация, пазари лукс.
38
3
 
17
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
*** те вече я разсипваха 4-5 пъти...
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вотът не е само математика, вотът е политика. Излизаме извън математическите сметки, на нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена. 10 млрд. лева се крадат в държавата годишно", коментира соцлидерката.===Хем вотът не е само математика, хем обявява с увереност колко пари се крадат годишно. Всъщност големият плач е "10 млрд. се крадат в държавата годишно, а БСП не вижда и стотинка от тях."
36
2
 
15
 
! Отговори
Кичо преди 6 години
Варненци пак ги излъгаха с този червен проект Воля. Да обере протестния вот и го загъси или употреби за целите на олигархията. Ако Варна пак изригне с протест дали ще асфалтират още два булеварда. Това е въпросът
35
9
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Дакато не разсипят държавата , БСП няма да мирясат.
34
13
 
6
 
! Отговори
Боку преди 6 години
Виждам че повечето тук сте парлевуфрансе. Сиреч на един акъл сме. конгражулешан!
33
6
 
24
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Kури ще бори курупцията с гoли гърди!
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе каква опозиция сте като зимате колкото ония !
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнело вчера един ваш другар си купи ЦЕЛ ТЕЦ,ОТКЪДЕ ПАРИ *** НАЛИ СТЕ СЕ САМО ЧЕ-СН-И КОМУНИСТИ У БКП,ОТКЪДЕ МУ МИЛИОНИТЕ НА ПОРЕДНИЯ.... ОТ ВАШАТА ПАРТИЯ????
30
3
 
18
 
! Отговори
Стар Бесепе Кукловод преди 6 години
Не ми харесва курса на другарката при които ние старите кучета оставаме извън хранилката. Вярно че със стария курс загубихме много електорат, но все пак имаше колкото да влизаме в парламента, а на нас това ни стига , макар и да не бяхме във властта заради тоя *** бойко тиквата , който прилапа лъвския пай.Така че очаквайте да има пуч на другарката.
29
6
 
17
 
! Отговори
"-" преди 6 години
БСП стартира вота на недоверие.-----По добре щеше да бъде лидерите на БСП да се концентрират над доста сериозните си партийни проблеми, отколкото да разтърсят "въздуха".Но, истинският проблем пред който е изправена Бг е лисата на алтернатива, която би могла да замени Герб и БСП.
28
12
 
6
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Даже закъсняха, кого лъжат ако искат да са опозиция, трябва да бламират и бойкотират кворума на парламента както ГЕРБ при ОРешарски. А те си гласуват законите чинно с ГЕРБ.