БСП vs. работодателите, брани класа прослужено време

Не иска да паднат и минималните осигурителни прагове
2 ное 2017 17:30,
11
БСП vs. работодателите, брани класа прослужено време
Снимка: Dnes.bg

Работодателските организации не срещнаха подкрепа в лицето на БСП за премехването на клас прослужено време, както и премахването на минималните осигурителни прагове. Това каза Драгомир Стойнев в левицата след среща на парламентарната група с четирите работодателски организации.

"Спорихме, но не постигнахме съгласие. Бяхме против премахването на клас прослужено време, на минималните осигурителни прагове и на премахването на увеличаването на минималната работна заплата", обясни Стойнев.

Според него обаче наистина е нарушен диалогът между синдикати, работодатели и правителство.

"Социалният диалог трябва да бъде възобновен и правителството трябва да си влезе в ролята, а не да взема страната изцяло на синдикатите. Правителството го е страх от протести и може би всеки един човек, който излезе на улицата и поиска нещо, му се дава. Това не е правилно, считаме че и работодателите трябва да бъдат чути", коментира Драгомир Стойнев.

Депутатът от БСП Румен Гечев обори и твърдението на някои работодатели, че замразяването на минималните доходи е гаранция за конкурентоспособност.

"Никъде по света няма обратна корелация - ниски заплати и висока конкурентноспособност. Най-конкурентните икономики по света са с високи доходи", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
4
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Кой му пука и без това няма да хванете пенсия,всяка година възрастта се вдига.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Създадената чорбаджийска каста,е един от туморите на съвременна България!
6
8
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Румен Гечев е страхотен икономист.Заедно с Жанчо съсипаха спестяванията на хората и фалираха държавата и сега дава мнение , вместо да се скрие завинаги , като Жан.
5
8
 
5
 
! Отговори
аз преди 6 години
Като сТОЙНЕВ смята, че работодателите трябва да бъдат подкрепени, вие защо не ги подкрепихте? Ей затова ще си останете още дълго извън власта. Много е лесно отстрани да седиш и да даваш акъл и нищо да не правиш.
4
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разходи не се признават, осигуровките високи, за да се плащат размножаването на ***, здравеопазване няма, как да образоваш и мотивираш. Как да се развиваш като банките в България са с най-високите лихвени проценти. Държавата е враг на работодателите. Те затова и по предприемчивите си стегнаха куфарите. останаха работодатели тип мутри и после се оплаквате...Главата е виновна. Тази Нинова какво е работила, с какво се е занимавала, колко хора е хранила ? На държавна хранилка лесно ...
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента целия стрес е върху работодателите и не знам защо се занимават още хората. Да легнат всички за два месеца да им дойде акъла на бюрократите. Само нормативи, такси , данъци и пречки. Администрацията не ти помага. Масово са неадекватни, отказват да приемат документи, поради собственот си незнание и по-лошото по собствено усмотрение, при положение, че нищо не разбират! Да видим след два месеца как ще завие и БСП и правителството. Няма кадри, няма подкрепа, няма стабилна политика....
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черно ви се пише другари капиталисти,щом И ТИЯ КОИТО ВИ ДАДОХА ПАРИ ДА ПЕРЕТЕ И ВИ НАПРАВИХА "БИЗНЕСМЕНИ"са против вас значи идат тежки времена за типове като гелосания от Лудогорието.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
първия работодател е майката земя която винаги ще я има, а останалите работодатели не са много важни,можем да ги сменим!