Вот на недоверие! Опозицията напомня за себе си, или?

ДПС вече отдавна не е балансьор в политиката, смята експерт
2 ное 2017 13:39, Петя Славова
13

Опозицията в лицето на БСП и ДПС подготвя вот на недоверие срещу правителството. Според политическият анализатор Георги Харизанов той не би бил успешен. По думите му все пак, опозицията има право на своите искания. "Всичко това е за да напомнят за себе си. Няма причина за искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но дори и да имаше, това е нещо абсолютно нормално в една парламентарна демокрация", каза той.

В студиото на "България сутрин" той добави още, че старата мечта на ДПС е да е балансьор в политиката, но тази им роля постепенно отшумявала.

"Не съм изненадан от взаимодействието между БСП и ДПС. Това е добре за всички, тъй като по-гласно се показват слабите страни на властта", допълни политологът.

По думите на журналиста и бивш депутат Димитър Байрактаров има реални основания за искането на оставката на Валери Симеонов, тъй като срещу него имало повдигнато дело за срещи с терористични организации.

"На 26 юли във вашето предаване аз открито поисках оставката на Валери Симеонов. Азербайджан е завел дело срещу него за среща с терористични организации. Мога да ви покажа номера на следственото дело. Всяко едно негово излизане пред публика е съпроводено с поредна доза скандали и нагнетяване на напрежението сред обществото – това не може да е вицепремиер", категоричен бе журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Разговорът обхвана и изказванията на народните представители, които според някои оскверниха празника на Народните будители с изказванията си от трибуната на Народното събрание. Някои политици използваха епитети като "идиоти" и "еничари" за обръщение един към друг.

"Ако наблюдаваме това, което се случва в Европа, то да се връща една толкова опасна тема като Възраждането, е изключително непремерено. Дали парламентът е омаскарил празника? За съжаление трябва да кажа, че една държавна институция с толкова нисък процент на социално одобрение, каквото и да направи - няма да се възприеме положително", отбеляза Димитър Байрактаров.

Гостите коментираха и скорошната оставка на вече бившия здравен министър проф. Николай Петров. Георги Харизанов смята, че вълната от солидарност към Петров е напълно основателна.

"Това е човек с дългогодишен труд и сериозна кариера. Неговият авторитет като лекар не може да бъде поставен под въпрос от тази процедура. За съжаление си тръгва в неизяснени обстоятелства за оставката си. Ако човек проследи хронологията ще види, че всяка теория за политическа манипулация е неадекватна", подчерта той.

Според Димитър Байрактаров обаче, проф. Николай Петров е станал жертва на икономически и мафиотски интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Една чужденка в Бг преди 6 години
народа. Много хора лъжат, много хора не си вършат работата, чоплят семки и се хилят тъпо. Пропадане на обществото. Лоша система, з Герб гласуват богохулници, те са техния електорат, с тях трябва да се справите. Изгониха гражданите от страната, съсипаха държавата. План Ран. Защо позволихте всичко това!!!!!!! Защо предадохте България. Аз дори не съм българка. Защо допуснахте изпростяване на населението , нито здравеопазване, нито съдебна система, нито парламент, нито образователна система. Пълен п
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gerbetite ne se li napluskaha ve4e da se mahat dr gladni da doidat 3 mandata i milioneri s 6 apartm. Hoteli fa. Gorkite schte se prasnat ot km si
11
2
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 6 години
До 8 Анонимен. Последните 4 избра са резултат от оставките на *** и протестиращия устрем към демокрация. Защо тогава не се сети за парите? Ако трябва, избори до дупка, за да се измени тая гробарска и патриота СК напаст!
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете правителството да работи, стига сте ламтяли за власт, червенушки!Отивайте си в Русия!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом има какво да се краде, значи трябва да има вот на недоверие! И пари за избори е по-добре отколкото за кражби! Нормалните хора си сменят работата на 5 години, а политиците престояват във властта нездравословно дълго! И за тях самите, но най-вече за нас!
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой иска предсрочни избори да си ги плаща сам. Това са непредвидени разходи. В бедна България няма пари на всеки 2 години да харчим милиони за кефа на неуспели политици. Не виждам какво ще се промени с нови избори - ще влязат пак същите лица. Не - омръзна ни!
7
3
 
10
 
! Отговори
опса преди 6 години
БСП/ДПС с бял автобус на моста и два вагона от Видин и Джебел срещу корупцията на прехода и преди това...а на Марешки тъста сигурно пак му обещал, че ще го правят другарите я премиер, я президент, или поне кмет на София
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли драскачите от този сайт да обяснят по какво точно е експерт лицето Харизанов. Имам нЕкакви спомени за едни напоителни системи там като какъв е бил и сега какъв е май е поредната калинка която е експерт по всичко.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОТ НАРОДА1789г е революция с парите на Ротшилд. За какво да дават пари олигарсите, като ние сме им паднали в ръцете. В БГ нищо няма да тръгне по мед и масло, защото никой не го иска. За 30 години читавите поколения си заминаха, а де що се роди различно от скот, емигрира отдавна.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно др. Решетников е дал много пари на др. Лъжа и сега иска резултати. Да ама не . От др. Нинова не можеш да очакваш нещо положително . Тя просто прибира парите и ги изпраща на сина си в САЩ . Ало..о...о защо не в Русия .
3
6
 
9
 
! Отговори
ОТ НАРОДА преди 6 години
НАЙ УСПЕШНИЯ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИ ....НАРОДА КАТО ВЪВ ФРАНЦИЯ 1789г ...............И ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ ....ПО МЕД И МАСЛО !!!!!!!!
2
2
 
16
 
! Отговори
помним преди 6 години
Този Георги Харизанов не беше ли ексшефа на Напоителни системи. Сега станал политически анализатор, боже, боже..
1
4
 
12
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Загуба на време и трошене на народна пара. ГЕРБ и Патриотите са единни в парламента относно правителството, така че вота няма да мине.Трябват избори, на които бъдат избрани коренно нови лица в политиката, но за съжаление българинът е с къса памет и гласува все за едни и същи партии и коалиции.