Каракачанов за позицията на Симеонов: Неразположен е!

Според министъра, модернизацията на въоръжените сили е закъсняла
Обновена: 4 ное 2017 06:52 | 3 ное 2017 22:13,
33
Каракачанов за позицията на Симеонов: Неразположен е!
Снимка: архив, Булфото

Разбрах, че колегата Валери Симеонов е неразположен и вероятно това е причината да не може да се запознае с темата за отбраната или поне да прочете какво пише в Програмата за управление. Това заявява министърът на отбраната Красимир Каракачанов на заседанието на Министерски съвет на 30 октомври, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

Още по темата
"Няма как да говорим за това, че има едни разходи, които били за отрязване от Министерството на отбраната, защото проектът за модернизация на въоръжените сили е един проект, който, за съжаление, е бавен прекалено дълго. От миналата година, с гласуването още на бюджета през 2016 година, са предвидени необходимите средства и те са планирани", посочва той. 

"Ако ние сега спрем тези проекти за модернизация, означава, че следващите пет-шест години няма да извършим нищо в тази посока. Не само по отношение на това, че и от Европейския съюз, и от НАТО има изискване по отношение на отбраната и разходите, които трябва да се направят – 2 на сто от брутния вътрешен продукт, а и поради факта, че състоянието на въоръжените сили е такова, че проекти за модернизация не могат да се отлагат", заявява Красимир Каракачанов. 

"Те трябва да се развиват, разбира се, по начин, по който това се прави ясно, прозрачно, с контрол върху всеки лев, който се изразходва. Но те не могат да бъдат спирани и от тази гледна точка искам да благодаря за разположението на министъра на финансите и разбирането, което прояви за 100 милиона лева за увеличение на заплатите на военнослужещите, които не са увеличавани от 2013 година", казва още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Чувам че... преди 6 години
...миналата седмица и БРадев бил неразположен,но днеска се оказал твърде благоразположен.
28
3
 
3
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Коледа идва но в тази шия, която едва ли е от туршия ако един нож забия едва ли ще стигне до гръкляна на тоя ***
27
2
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТ - ХР. БОТЕВ преди 6 години
Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави
26
2
 
1
 
! Отговори
Доктор ох - боли преди 6 години
Какво му е - пикае ли кръв, *** ли газ?
25
2
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 26Прав си,Полша си разви селското стопанство и икономиката като цяло (първи са в ЕС по износ на почти всички плодове и зеленчуци) и сега правят поръчка за десетки самолети!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 21. Сигурен съм че когато е бил агент Иван е разсъждавал по целесъобразно.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо самолети, тези пари да се инвестират целесъобразно /не да се откраднат/ в селскостопанско производство. Като няма индустрия, поне домати, чушки, лук и т.н.да си произвеждаме и да изнасяме а не да внасяме. А за самолетите и 20 и 30 да имаменяма да ни решат проблемите, ако недай боже възникнат.
22
2
 
15
 
! Отговори
На помощ! преди 6 години
Дайте да му съберем пари за дамски превръзки,че както е неразположен да не оцапа гащите в червено.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебело Прасе с картонче в ДС. Това е Агент Иван.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, горкият Симеонов! Или горката?Да не му е дошъл цикъла?Тъй де, щото като прочетох че бил "неразположен", първо това ми дойде наум.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вяжното е да се разтакяваме, да клинчим и да бавим реформите та да си заслужим рубличките. България и народа... да си ...
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да заповяда в Кърджали,ще го разположа за години напред
17
2
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Неразположен бил?Този не влезна ли вече в критическата? Или още му тече?
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До никЧе то по-големи целувачи на турски ху*йове от ПатрЕотите няма бе отр*епко!Нали вие се прегърнахте с Боко - слугата на Ердоган, и заедно с него съсипвате и ограбвате България!?Дори и с Местан се прегърнахте, само и само да върнете Боко на власт, няма по-жалки от вас ЛЪЖЕпатриоти, прокълнати да сте!
15
2
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ясно е, че Симеонов е дисциплиниран (вече) от Баце, а на Каракачанов ролята му е да играе вътрешна опозиция. Но накрая и той ще "клекне".
14
3
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Неразположен ??? И кога ще му СПРЕ ???
13
3
 
16
 
! Отговори
иван преди 6 години
За мен Каракачанов е само една пълна торба със лой и ла.на. Представяте ли си какви избрахте да ни управляват
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да купуваме самолети, бе, Валери - казал Каракачанов. -Ти знаеш ли хкакви комисионни ще вземем, много повече отколкото от оградата.-Да, ама ще ги вземеш ти - отговорил Симеонов. - Аз нищо няма да разбера от цялата далавера.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАРАКАЧАНКАТА СТАВА ВСЕ ПО-МОНУМЕНТАЛЕН.С ТЕЗИ СЛАНИНИ МАЙ НАДМИНА ПЕЕВСКИ.
10
26
 
2
 
! Отговори
ник преди 6 години
Всички *** ,които пишат тук срещу патриотите да отива и да целуват турски ***!