Каракачанов за позицията на Симеонов: Неразположен е!

Според министъра, модернизацията на въоръжените сили е закъсняла
Обновена: 4 ное 2017 06:52 | 3 ное 2017 22:13, Венцислава Вельова
33
Каракачанов за позицията на Симеонов: Неразположен е!
Снимка: архив, Булфото

Разбрах, че колегата Валери Симеонов е неразположен и вероятно това е причината да не може да се запознае с темата за отбраната или поне да прочете какво пише в Програмата за управление. Това заявява министърът на отбраната Красимир Каракачанов на заседанието на Министерски съвет на 30 октомври, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

Още по темата
"Няма как да говорим за това, че има едни разходи, които били за отрязване от Министерството на отбраната, защото проектът за модернизация на въоръжените сили е един проект, който, за съжаление, е бавен прекалено дълго. От миналата година, с гласуването още на бюджета през 2016 година, са предвидени необходимите средства и те са планирани", посочва той. 

"Ако ние сега спрем тези проекти за модернизация, означава, че следващите пет-шест години няма да извършим нищо в тази посока. Не само по отношение на това, че и от Европейския съюз, и от НАТО има изискване по отношение на отбраната и разходите, които трябва да се направят – 2 на сто от брутния вътрешен продукт, а и поради факта, че състоянието на въоръжените сили е такова, че проекти за модернизация не могат да се отлагат", заявява Красимир Каракачанов. 

"Те трябва да се развиват, разбира се, по начин, по който това се прави ясно, прозрачно, с контрол върху всеки лев, който се изразходва. Но те не могат да бъдат спирани и от тази гледна точка искам да благодаря за разположението на министъра на финансите и разбирането, което прояви за 100 милиона лева за увеличение на заплатите на военнослужещите, които не са увеличавани от 2013 година", казва още министърът.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
34
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Неразположен?! Да не би да му е дошъл мензиса?
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея са ебааахти простаците всичките. Сиктирясвам ги и повече не искам да ги виждам. Мизерни единици селски.
7
9
 
30
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 1 година
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.
6
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той, защото агент Иван е невероятния експерт по отбрана.
5
3
 
43
 
! Отговори
365 преди 1 година
Валери Симеонов бил в цикъл , така каза Каракачанов
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-важния проблем на държавата - да купим три въздушни патрулки
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия обединени патриоти пак ще се разделят, като орел, рак и щука са трите партии-Атака, НФСБ и ВМРО.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 От както е ходил в казарма...демек...сещаш се!
1
32
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво!
Истински патриот, който милее за гордостта на България!
Браво!