Кметът на Батак остава на поста си, излязъл в отпуск

На този етап прокуратурата няма да иска отстраняването от длъжност
Обновена: 8 ное 2017 10:19 | 3 ное 2017 20:42,
24
Кметът на Батак остава на поста си, излязъл в отпуск
Снимка: "24 часа"

Кметът на Батак Петър Паунов е излязъл в 1-месечен болничен отпуск. Така за момента той остава на поста си, въпреки че днес Общинският съвет прие искането на представителите на ГЕРБ в местния парламент за оставка на кмета Паунов. Самият кмет, който е обвинен в длъжностно престъпление и превишаване на права, не се появи на заседанието.

Още по темата
Прокуратурата в Пазарджик повдигна две обвинения срещу Петър Паунов – злоупотреба с власт за това, че е променил статута на общинска земя в частна, която после е продадена и той се е облагодетелствал. Второто обвинение е за това, че е превишил служебните си права.

"Решението е взето 2015 г. върху акт за общинска собственост и ОС има практика земята под сградата да се продава отделно, 100 кв. м, които ние продаваме на цена 24 лв./ кв.м. Ние сме взели решение и кметът я продава, и после разбираме, че това е държавна земя и си отменяме решението", обясни по БНТ Катерина Ангелова – председател на ОС, град Батак.

На този етап прокуратурата няма да иска отстраняването от длъжност на Петър Паунов. 

"Смятаме, че са събрани достатъчно доказателства и делото е внесено в съда, който вече ще прецени", каза Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура–Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари