Кметът на Батак остава на поста си, излязъл в отпуск

На този етап прокуратурата няма да иска отстраняването от длъжност
Обновена: 8 ное 2017 10:19 | 3 ное 2017 20:42,
24
Кметът на Батак остава на поста си, излязъл в отпуск
Снимка: "24 часа"

Кметът на Батак Петър Паунов е излязъл в 1-месечен болничен отпуск. Така за момента той остава на поста си, въпреки че днес Общинският съвет прие искането на представителите на ГЕРБ в местния парламент за оставка на кмета Паунов. Самият кмет, който е обвинен в длъжностно престъпление и превишаване на права, не се появи на заседанието.

Още по темата
Прокуратурата в Пазарджик повдигна две обвинения срещу Петър Паунов – злоупотреба с власт за това, че е променил статута на общинска земя в частна, която после е продадена и той се е облагодетелствал. Второто обвинение е за това, че е превишил служебните си права.

"Решението е взето 2015 г. върху акт за общинска собственост и ОС има практика земята под сградата да се продава отделно, 100 кв. м, които ние продаваме на цена 24 лв./ кв.м. Ние сме взели решение и кметът я продава, и после разбираме, че това е държавна земя и си отменяме решението", обясни по БНТ Катерина Ангелова – председател на ОС, град Батак.

На този етап прокуратурата няма да иска отстраняването от длъжност на Петър Паунов. 

"Смятаме, че са събрани достатъчно доказателства и делото е внесено в съда, който вече ще прецени", каза Пламен Пантов, говорител на Окръжна прокуратура–Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевадна злоупотреба с власт, но цялото село е мълчало угодно, а и поведението на БСП лидерите е повече от мижитурско - да се произнесе прокуратурата!
19
0
 
9
 
! Отговори
Кметът на Балчик преди 6 години
Аз съм от БСП. Аз карам кола за 150 000?. Аз съм недосегаем, защото играя с подземните мутрафони. Пожелавам на всеки един кмет такива прос.и избиратели..преизбират ме постоянно!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета на Батак паднал в батака.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отпукс? Нова дума :)
16
0
 
5
 
! Отговори
komunist преди 6 години
Kokal ne davam.
15
0
 
19
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
14
0
 
14
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
13
1
 
8
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
12
0
 
14
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Мале какви нагли хора има по света!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След три дни ще изникне нова далавера в държавата и този случай ще бъде забравен!Гарантирано от герп.
10
1
 
23
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Абе питам се аз защо хората и най вече ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ толкова ли не са знаели че кмета дава поръчките на сина си. Брееееей тоя Батак да не е Лондон бе, че хората да не се познават там, ама айде. Щот се раздуха по медиите и почнаха да се отричат от него, *** кой знае колко от тия са на веригата
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A Кметът на Пазарджик ....КОГА ???
8
11
 
4
 
! Отговори
срамота!!!!!!! преди 6 години
Това е политическа поръчка срещу нашия човек!
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
такива са кметовете на БСП. Никакви оставки и кражби до край.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платен ли е отпуска или неплатен?
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ КМЕТУВА ОТ ПЛЕВЕНСКИЯ ЗАТВОР ЗНАЧИ
4
0
 
18
 
! Отговори
пожелание преди 6 години
Този трябва индианци да го обръснат , и след това а му вземат скалпа !!
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е щом е в отпукс...
2
0
 
25
 
! Отговори
жалка раалност преди 6 години
Комунистът е *** генетично! Когато другите подават осставка се приема за нормално, но, когато става въпрос за "нашия човек", то той е "несправедливо обвинен".. ..."Несправедлвиво обвинен"! Можете ли да си представите, тия считат за тяхно изконно право, да крадат и феодалстват неизменно и винаги някой друг да е виновния!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кметът на Септември кога?