Валери Симеонов: Да не купуваме скъпи самолети!

"Никаква гаранция няма, че някой ще се качи на тези самолети"
Обновена: 3 ное 2017 21:14 | 3 ное 2017 21:10,
60
Валери Симеонов: Да не купуваме скъпи самолети!
Снимка: архив, Булфото

Да купуваме нови военни играчки, при положение, че там има много сериозни проблеми в екипа на хората, които ще управляват тези нови самолети и въобще никаква гаранция няма, че някой ще се качи на тези самолети, по-добре да не правим тези излишни рискове, защото са прекалено скъпи. Това заявява вицепремиерът Валери Симеонов на заседанието на Министерски съвет на 30 октомври, става ясно от стенограмата на правителственото заседание. 

"Aпелирам да не се подкрепя бюджетът на Министерството на отбраната в тази му част, в която заделяме едни 230 милиона годишно за закупуване на нови самолети", посочва той. 

"Наясно съм с изискванията като членове на НАТО, че трябва да развиваме и авиация, но мисля, че можем да си позволим това да започне в един малко по-късен етап, още повече, че в момента, както виждаме, и да вземем нови самолети, няма кой да ги кара", коментира вицепремиерът. 

"Към настоящия момент, специално аз лично, господин Борисов, се чувствам леко неразположен да гласувам точно това перо. Днес съм неразположен и няма да го гласувам това перо за бюджета на отбраната", заявява Валери Симеонов. 

"Нещо подобно е и въпросът с фрегатите, въпрос, който също би трябвало, според мен, да бъде по-сериозно обсъден – дали са нужни тези големи разходи, защото самолети и фрегати са още 400 милиона, а в това време хората, които са по места, тук гледам моите колеги, които ден след ден, съвещание след съвещание, се оплакват, че като се започне от борсите и се мине през социалните работници и медицински сестри, и какви ли още не, всъщност се гърчат около нивото на минимална работна заплата, контролират и ще внасят приходи", пояснява вицепремиерът. 

"Нали така, господин Горанов? Даже аз се учудвам, че вие не поискахте повишение, например, на заплатите на митничарите, които са основният фактор за увеличаване на приходите, защото, подложени на сериозни изкушения, все пак трябва държавата да е зад тях, включително и финансово", се обръща той към финансовия министър Владислав Горанов. 

"За днес съм неразположен, но като цяло ще подкрепя бюджета. Въпреки че съм неразположен, като цяло ще го подкрепя, защото е добър и защото дава много сериозни перспективи за развитието, най-вече на икономиката", казва още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкоз са неразположени по места,като че ли чакат някой да мине и да им построи с замах завод за самолети и тогаз ще има всеки ден по един нов самолет за прием и да лети с гаранция,и ще се посъжевят без да ги е боляло глава дори по тези проблеми,че и за други даже от финанси,приходи,заплати и защити.
54
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До Анонимен 55Точно така! С витловите двуплощници ще можем да помагаме и в селското стопанство да пръскат с пестициди... освен това горят малко и могат да излитат от полянки. Ше можем да спестим като закрием летищата! Валери Симеонов е гений! Също така защо да купуваме за НСО мерцедеси и БМВ като можем да вземем нещо по-евтино!
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не купуваме скъпи самолети. Можем да купим евтини руски двуплощници.
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив трябват ни F-35 поне 30-40 броя, мисля може да се отделят 10 тина милярда в тези тежки времена виждате руската агресия всеки момент може да ни нападнат!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да не купуваме самолети. Да си купим хвърчила!
50
7
 
4
 
! Отговори
Kalisko преди 6 години
Прав е човекът, докато се научат да хвърчат с тях ще има едно катапултиране и я останат два три я не и хайде пак нови пак пари на вятъра.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военен бюджет: Турция18,3млрд.,Гърция8,4млрд.,Румъния2,2млрд.,Сърбия1,8млрд.,България 750 милиона ,.Къде сме тръгнали ,като нямаме средства ,и за какво са ни 5-6 нови ,ще нападаме ли някой?Конгреса на САЩ одобри продажбата на ПВО системи ,,Пейтриът" на Румъния за 3,9млрд.,явно румънците по-добре от нас харчат парите за отбрана!
48
3
 
19
 
! Отговори
Я, СИ ТРАЙ преди 6 години
НИКАКВИ САМОЛЕТИ!!! В. С. ЩЕ СТРОИ ХОТЕЛИ ПО ГРАНИЦАТА И ЩЕ ГИ ОТДАВА ПОД НАЕМ НА ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО НА КОСМИЧЕСКИ ЦЕНИ И ПАРИТЕ ЗА САМОЛЕТИ ЩЕ СЕ ДАВАТ НА ВАЛЕРКАТА СИМЕОНОВ. НА КРАЧКА Е ДА СТАНЕ ПОРЕДНИЯ МИЛИАРДЕРИ НЯМА ДА ИЗТЪРВЕ БАНИЦАТА, ДОКАТО Е НА МАСАТА НА ВЛАСТТА. КАКТО БИ КАЗАЛ АХМЕД ДОГАН:"ТОЧНО ТОЯ ТЪ ПАК ЛИ", КОЕТО СЕ ОТНАСЯШЕ ДО ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦА ОТ БАНКЯ
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо няма да купуваме Я! -ни самолети,ни лекарства за онкоболни, нито ще лекуваме деца, е ся ще орежеме пенсиите на инвалидите - Пари трябват бре! някои са станали милиардери как се догонват?
46
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно е прав. С 4 или без 4 самолета е все тая. Плюс това вътре трябват пилоти, а нашите карат самолетите на Уизеър и на Катар. ВВС ще се оправят само, като възстановим Варшавския договор и братушките ни подарят самолети отново.
45
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащане за въздушна охрана!Има ли значение ,кой ще те пази отгоре?Сега знаете ли кой го прави,важното е да го прави!Тия приказки ,за храненето на своя и чужда армия,отдавна не са меродавни!Времената на свърхтехнологиите са на ход!
44
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкел, а какво ще кажеш да не даваме милиони на разни бургаски мафиоти да строят полусъборена ограда, приличаща на кокошарник
43
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази джипси-физиономия и от самолети ли взе да разбира?Кой съсипа авиацията ни? Кой наряза МиГ-23, един превъзходен самолет? Кой наряза ракетите ни? Кой ни остави голи-голенички с жалка армия от ландскнехти, готови да тръгнат за Камбоджа, Ирак, Афганистан за някой долар? И за интересите на САЩ!Ние вече сме под санитарния минимум и затъваме все повече в авиацията. А който го няма, ще бъде бит за часове от когото и да било! Не'а пари! А за гадовеte-управляващи как има за всички гевезлъци?
42
3
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Ако възнамерявате никой да не се качва... тогава защо изобщо се купуват самолети? То и без това с 8 самолета+ 2 понастоящем можем да се бием с... Лихтенщайн евентуално, ама с тях не граничим, така че.. файда няма.
41
6
 
21
 
! Отговори
Кайне Хоупман преди 6 години
Радев им пусна таралежа в гащите и сега им гледа сеира
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 40: "Специалист ли сте ?!Специалист ли сте ?!"....Не е нужно да си специалист за да проумееш, че на България изтребители й трябват, точно толкова колкото и атомните реактори в "Белене". В една съвременна война тези фърчила нямат никакви шансове пред модерната ПРО със сателитна навигация.
39
13
 
28
 
! Отговори
Самолети не са нужни преди 6 години
Самолети въобще не са ни нужни. Дали ще имаме 4 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 4 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия.Ние сме в НАТО и в ЕС и това трябва да се използва оптимално.
38
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Симеонов ,Вие ,когато си купувате кренвирши ,от кои ги купувате ?!?От Евтините ли ?!?Щото става реч за Национална Сигурност !!!Вие ,какво работите ?!Специалист ли сте ?!
37
1
 
14
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
То обучението по стрелба с лък ще ти отнеме повече време.
36
6
 
23
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Добре, само не разбрах от толкова дебати и дискусии,кой ще ни напада ?!"...Когато разбереш, тогава ли ще купуваш самолети и друга бойна техника? Тогава ли ще обучаваш пилоти? Тези, дето не знаят как да държат автомат, тогава ли ще ги обучаваш? Ама трябва първо автомати и патрони да им купиш. За колко време ще стане това? Седмица, две...