Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!

Външният ни министър се надява да е станало някакво недоразумение
3 ное 2017 15:40,
226
Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!
Снимка: БТА

Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ. Това коментира външният министър Екатерина Захариева по повод твърденията на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, Захарова коментира, че благодарение на съветските воини са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел.

Още по темата

Според външния министър Захариева обаче това няма нищо общо с историята и тя се надява да е станало някакво недоразумение.

"Опитите за депортация започват още 40-та година. 43-та година в началото се спират с много силната подкрепа на народа, църквата. Нека да припомним, че тогава червената армия не е била в България изобщо. Да припомним и че за съжаление след 44-та година народният съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията, на смърт. Надявам се наистина да е станало някакво недоразумение", коментира Екатерина Захариева.

По думите й трябва да помним историята си и да се гордеем с нея.

"Ние сме единствената държава, в която в този черен период евреите не само не са били депортирани, но и еврейското население е нараснало", коментира външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците остават по селските училища у нас часовници и сирени да събират децата...болшевишките скотове оставят сираци...изнасилени..трипер..сифилис...и много бълхи!!!
111
8
 
11
 
! Отговори
до 115 преди 6 години
Жалко, че най-долната руска прослойка от мужици , и крепостни селяни спечели!Грозните последствия са видни ( за всеки мислещ) и до днес!
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 95. Версията ти е фалшива!1943г. юли,десант в Сицилия на САЩ и Англия, Съветската армия по това време е навлязла в Украйна ,а немците от 4-5 месеца губят навсякъде на източния фронт.Юни 1944 когато е десанта в Нормандия Съветската армия навлиза в Молдова ,почти цяла Украйна е освободена.Къде е бил важният фронт за немците се вижда по численоста на армии по фронтовете.
109
4
 
5
 
! Отговори
до 112 преди 6 години
Твоите са се срастнали с фазата!Маай боярщника...и не бълбукай!
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печатаря алкохолик Димитров оттърва двойната си гуша на Лайпцигския процес - не защото говореше немски като туземец от немските презокеански колонии...а защото България беше съюзник!
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Света щеше да изглежда различно - ако вместо миришещите на конска тор *** - бяха победили немския гений, дисциплина, и ред!Америка нямаше да пее в хора...България щеше да се простира на две морета...Аутобаните у нас щяха да са отдавна факт...народа щеше да кара , и ПРОИЗВЕЖДА МЕРЦЕДЕС, ПОРШЕ, И АУДИ!България нямаше да е kочината на Европа!
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя да не ни обяснява на нас а да го каже на руснаците, но не от страниците на вестник, а в дипломатическа нота
105
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холокостът е равинистично бълнуване плод на неправилното тълкувание на древно пророчество, което гласи, че 6 милиона жертви трябва да се дадат преди евреите да станат господари на света. Тоест страхът им се е материализирал... в гигантска лъжа, която те откриват, че е изключително доходоносна и започват да я развиват като индустрия. Германия все още плаща рекет на Израел. Плаща на държава, която дори не е съществувала през ВСВ! 6-те милиона са документирани в еврейски писания доста преди ВСВ!!!!
104
2
 
3
 
! Отговори
До 102 преди 6 години
И това каква връзка има с войната на Източния фронт.Италия е съюзник на Германия и там има два камиона немски войници. Или според теб Хитлер е изтеглил 5-6 армии от фронта срещу СССР за да ги прати да спасява жабарите.Стига се излага повече ,че взе да ме напушва смях.Какви книги си чел и от къде направо се чудя
103
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 6 години
ЧетиSchon bevor sich der sowjetische Ring um Stalingrad schloss, standen die deutschen Soldaten auf verlorenem Posten. Es fehlte Kleidung, Benzin, Fleisch, Munition. Grund waren Transportkapazitäten und fatale Fehleinschätzungen.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Втората световна война победителите са руснаците.---Победител е Ротшилд, а загубилите са и немци, и руснаци. Затова и най-най-големия страх на евреите - руснаците и германци да се обединят. Спукана им е работата на глобалните ***.
101
6
 
8
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Най - голямата лъжа на 20 век - холокоста.ГЕРБ = мафия.
100
1
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 6 години
Септември 43 американски и английски войски дебаркират в Сицилия!
99
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как коментирате всички, като че сте били преки свидетели на ония времена. И министърката и тя. А историята се пише от победителите, това се знае откак свят светува, Във Втората световна война победителите са руснаците.
98
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При положение, че Холокоста е измислица, от какво точно са ги спасили ?!?
97
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитлер не отчита размерите на Русия концепцията Blitz Krieg в началото на войната дава зашеметяващи резултати - Фактически Вермахта размазва жалките ва тници, и завладява по 1200км.( в дълбочина) ЕЖЕСЕДМИЧНО! Жестоката руска зима - хилядите километри снабдителни линии...войната на 2 фронта изтощават немците, и дават възможност на бл ядовете да се освестят.Сталин за разлика от Хитлер разполага с почти неизчерпаем човешки ресурс! Въпреки чудовищните грешки на болшевишкото командване - хода на войн
96
4
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 6 години
Хехехехеееее. Тъй тъй ,добре ,че са САЩ и Англия ,които откриха Втория фронт някъде по средата на 44 г та Германия да падне.Ти си кръгъл глупат.Те се включват във война не срещу Германия ,а да попречат на Сталин да завладее цяла Европа.Чети повече от колкото да пишеш.Полезно е
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ме кефи да коментирам тук, мине не мине и някой заплаче за оня правешки гал фон :)
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 92 -- 1943 рашко яде още топалки фронта е на 250 км от москва Немците бият при Прохоровка --САЩ влизат в РИМ после и едно десант4е в Нормандия има та така някъде към средата на 1944 рашко спира с кафявата патека към азия но тепърва има да се дави в собствената си кръв
93
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям,а грешка е,че спасихме нашите юди ,затова те сега ни се качиха на главите и ни разбиха подредената и хубава държава която ни я завеща бай Тошо.