ГЕРБ да се коалира с БСП? Не и докато Борисов е начело на партията!

Премиерът отчете 4-процентов ръст на икономиката
4 ное 2017 17:07,
77
ГЕРБ да се коалира с БСП? Не и докато Борисов е начело на партията!
Снимка: БТА

В ГЕРБ никога не са се водили разговори за коалиция с БСП, нито с ДПС. И за да спрат спекулациите на Конгреса на ГЕРБ на 26-ти ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, докато аз съм председател на партията. Това заяви премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната политическа академия на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той обясни, че БСП си разчистват сметките помежду си като се обвиняват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ.

Още по темата

"Ние не искаме такъв съюз. Вътрешната опозиция в БСП да си намери друго обяснение с кого е", заяви Борисов. Той подчерта, че е предложил на втората след ГЕРБ партия да оглави парламента заради стабилността на държавата и предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Премиерът коментира, че след изборите е дал възможност на Деница Златева да запази поста си, за да бъде държавата стабилна, въпреки че Лиляна Павлова я превъзхожда в пъти като министър.

"Не сме искали никой да купуваме. Стана като приказката:"Ти мен за каква ме мислиш и ако ме мислиш за такава колко даваш?", посочи премиерът.

Премиерът посочи, че вот на доверие се внася с цел да се свали действащото правителство и парламент и да се предизвикат нови избори.

"Как си представят "национално отговорните политици" от БСП, че ще изглежда България в очите на Европа със служебно правителство и в предизборна кампания по време на Председателството ни на Съвета на ЕС", попита Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че това е безотговорно поведение от страна на опозицията и този вот няма да мине. Председателят на ГЕРБ коментира, че неслучайно има поговорка, че в ада само българския казан не го пазят дяволите, защото все някой има кой да дърпа другия надолу. Според Борисов трябва да покажем на Европа какви усилия полага България за Западните Балкани.

"Аз си затраях за договора с Македония – защо не са го подписали, ако са работили толкова по споразумението. Много правителства са работили, но стана сега, защото сме направили всичко необходимо с МВнР. Целият ЕС излезе с позиции още в първите минути след като подписахме – Федерика Могерини, Доналд Туск, външните министри на Германия, Франция, САЩ... Всички те са очаквали от нас да поставим темата за перспективата на Балканите. И ние доказахме, че има политици които могат и така да мислят", коментира премиерът. Той изтъкна и важността на изграждането на инфраструктура между София, Скопие, Солун и Белград.

Премиерът се обяви категорично против езика на омразата, който започва да се възвръща между Обединени патриоти и ДПС. Той призова патриотите да си мерят приказките и заяви, че ДПС също трябва да проявяват максимална толерантност.

"Винаги сме били за разбирателство, полагаме усилия различните етноси в България да живеят възможно най-добре и в разбирателство. Недопустимо е да се говори кой кого щял да стъпче. Може и с тези изказвания да се втвърдява електората и да се постига временен успех, но на Балканите по-страшно от това няма. Такава експлозия може да се получи, не забравяйте, че само преди 30 г. беше Възродителният процес", акцентира Борисов. Според него в страната ни е щяла да избухне страшна гражданска война като в Косово, ако не е било НАТО.

"Имаме толкова български мюсюлмани, няма разлика помежду ни, но някой иска да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем внимателни с нея, защото се повтаря понякога и то в по-лош вариант", заяви председателят на ГЕРБ пред младежите.

Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ и държавата са в отлична кондиция.

"Имаме 4% ръст на икономиката, дадохме 700 млн. повече за заплати, 1 млрд. за рехабилитация на училища, детски градини, ВиК, 165 млн. лева за армия и полиция. 120 млн. лева номинал за научни изследвания. Инвестираме в образование", каза министър-председателят и коментира, че проектобюджетът за 2018 година е добър.

Според Борисов алтернативният бюджет на БСП дава повече разходи, но без приходи.

"С такава политика ще се счупи държавата. Ще се вдигнат дефицитите, докато свърши резерва", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо има много бити лекари в държавата на суджука тиква ?
5
0
 
11
 
! Отговори
агент Мълдър преди 6 години
Разбира се че е така! Иначе как ще играят играта "Добро ченге - Лошо ченге"? А?
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво разбира тиквата от икономика не ставaйте смешни. 20 фирми фалираг повишават се цените на тока и глобите към населението ето ви 4 % повече пари в бюджета туй за него е ръст на икономиката. А защо дърпа заеми като скъсан защо не повиши пенсиите защо не купи самолети и не построи ЕЦ и Пусне Южен поток. Тиквата е пътник, така става като се даде власт на един *** веме му е да падни лошо защото вървим и към авторитарна власт.
3
33
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Баце това го е казвал много пъти преди това, но понеже е много толерантен и добронамерен, го прави и сега. Баце в велик държавник от световен ранг, какъвто не сме имали от преди ПСВ! Само напред и нагоре!
2
0
 
35
 
! Отговори
Доктор на науките? преди 6 години
Законът за висшето образование задължава всички докторски дисертации да бъдат на разположение на всеки, който поиска да оцени дали това е реален научен труд, дали в този труд е плагиатствал, даже на запад за плагиатство се лежи в затвора.-Кога Докторските трудове на Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще станат достъпни в интернет както е по закон, защо се крият тези дисертации?-Кога Борисов и Цветанов ще преминат елементарен тест за интелигентност MENSA, при положение, че многократно са канени?
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е лъ...жец, кой предлагаше на хора от бсп да влязат в коалиция след последнитеб избори