Каракачанов: Спекулира се със спасяването на българските евреи!

Подобни действия са несериозни, отсече вицепремиерът
4 ное 2017 17:55,
49
Каракачанов: Спекулира се със спасяването на българските евреи!
Снимка: БТА

Несериозно е да се правят спекулации със спасяването на българските евреи. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, предава "Фокус".

"Ако кажа, че ВМРО имат по-големи заслуги от Съветската армия за спасяването на българските евреи, ще бъда прав, защото това е историята", посочи лидерът на партията.

Още по темата

От инициативния комитет в Кюстендил през 1943 г. петимата видни граждани, които отиват при своя депутат Димитър Пешев и го ангажират с освобождаването на евреите, трима са членове на ВМРО, разказа вицепремиерът.

Той допълни, че единият от тях, Владимир Куртев, по онова време е човекът, който ръководи ВМРО в България.

"Истината е, че спасяването на българските евреи е дело на българския народ, защото българите имат вродена толерантност. Така че българският народ може да се гордее както със своите герои, загинали за родината, така и с този хуманен акт, с който нищо общо няма която и да е друга държава", посочи министърът на отбраната

"Говорителката на руското външно министерство е много симпатична, но е пропуснала да прочете българската история по-задълбочено“, заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22"С пък най-голяма заслуга имат македонците от Русе."---А-а! Не пропускай и тези от Тутракан и Силистра!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов лъже,през 1943 г. ВМРО не съществува то е разпуснато през 1934г. и доброволно предава оръжието си на държавата.Лидерът й Ванче Михайлов бяга в чужбина,организацията е обявена извън закона,няма сведения за каквато и да е дейност.Това ,че някой,някога е бил член на ВМРО,не значи ,че тя действа като политическа или революционна структура.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума говорителката на Външно министерство на РФ става за едно нещо.
21
1
 
0
 
! Отговори
оффф преди 6 години
Номер 7, ти си оригинален глуп.ак
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото военни, толкова и гранични полицаи е имало на Лесово! Факт! Ако имаше, турският наряд щеше да е задържан в ареста на ГПУ или РПУ - Елхово, а след 24 часа в Следствения арест до приключване на делото в съда!
19
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е спасила милиони евреи, БГ не може да спаси собствените си граждани 3 човека облечени като турски граничари влязоха и набиха и рекетираха БГ гражданин. Русия е велика БГ е една територия населявана от д.***.л.и. мутри, чалги и келнери за еврабистан.
18
0
 
4
 
! Отговори
До.я.да.чуем... преди 6 години
Бамбашка, границата ни се пази от военни, нищо че на пункта са гранична полиция!
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Говорителката на руското външно министерство е много симпатична, но е пропуснала да прочете българската история по-задълбочено...Говорителката на руската външно министерство е чела историята на България разказана от бащата на "Партията" Г. Димитров !
16
3
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 8 ,я да чуем кои са тез негови пидчинени на мин нс отбраната които са пуснали търците да бият българин на нсша територия
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.....Чак когато създават Р 51 ,,Мустанг'' американците имат надеждно прикритие от изтребители при бомбардировките над петролните рафинерии при Плоещ.От тях са изпатили и нашите защото много приличал на Месершмит.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре, бе Краси, и ти спекулираш. Заслугата за спасяването не е на членовете на ВМРО от Кюстендил! Не прочете ли публикацията от тази сутрин, "Борисов - СПАСИТЕЛ"?
13
1
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Сега ако можеш да ни обясниш с какви самолети и как са стигали американски и английски самолети до Сталинград за да помогнат на руснаците. Ти въобще имаш ли понятие на колко километра са се намиралипо това време твоите приятели по време на сталинградската битка.Да ти помогна-англибаните по това време са си в Англия ,а американците в САЩ и се канят да дебаркират в Италия ,където има един камион немски войници
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10САЩ и Англия влизат във войната чак през 1944г. когато Германия вече е разбита от СССР. Те влизат не за да помагат на СССР, а за да опазят част от Европа от комунизма. Бомбардировките им са насочени към германските градове и убиват много невинни германци, но по-никакъв начин не са решаващи за победата.18% е участието на САЩ, Англия, Австралия, Канада... в тази война, но на сметката им са над 50% от цивилните германски жертви.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрах защо оня истински приятел на Русия заби два прави на Волен, въпреки охраната на Бъчварската полиция!
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редник петровТова не е началото, а края. Българските "патриоти" се самоубиха влизайки в правителството на келепира. Шайката Бойко, Цецо...+Антон Тодоров, стана още по-крадлива като се присъединиха "патриотите"... та нали и техните гърла требе да се пълнят.Волен Сидеров обаче най прецакан, той не е в далаверата, а Атака вече никога няма да е в парламента. А може пък и тайно да зобка, знам ли.
9
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Ти побъркан ли си ве хахахха. Ква Германия е смазаЛа Русия ? Русия се крие в окопите на Сталинград и чака АНГЛИЯ и САЩ да започнат въздушни атаки и да попилеят Германската армия и инфраструктура. Отделно Хитлер е поискал евреите многоо ооо преди войната да бъде обърната. Я се дръж малко ве ватенкаа измислена.
8
3
 
21
 
! Отговори
Коментирай Лесово бе преди 6 години
Търбухът Каракачанов се дърви на Русия защото руснаците не ни приемат сериозно,но не коментира как негови подчинени допуснаха турски митничари да вилнеят на българска територия и да пребиват от бой български гражданин.Кажи нещо за агите, бе дебелак, стига се занимава с Русия!
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушах в оригинал руската красавица. Не каза, че са спасили, а че са направили възможно спасяването...Има разлика.Защото след Сталинград всеки малко по умен фашист е разбрал, че ще яде хурката!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плондер Каратачанков!
5
2
 
9
 
! Отговори
редник петров преди 6 години
ееееееииии тоя мнооого сте го охранили бреи,той по дебел от свинския/свинаров/министър,а сега е началото на мандата хахахахаха.