Нинова видя две държави - на спокойствие и на протести

Управляващите си живеели в своята, а хората недоволствали
98
Нинова видя две държави - на спокойствие и на протести
Снимка: Булфото, архив

“Живеем в две различни държави. В тази на управляващите, в която по думите им има спокойствие. В истинската - всеки месец хората са на улицата и протестират”. Това заяви на среща с граждани в Разград червената шефка Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

“Според ГЕРБ те дават път на младите и можещите. Но в деня на будителите младите учени излязоха на протест за унизителните условия, в които работят. В паралелната държава на Борисов има сигурност, в истинската всеки месец полицаи, пожарникари са на протест, а пилоти отказват да летят”, каза още Нинова.

Тя продължи, че в държавата на правителството пенсиите растат, а в истинската пенсионерите излязоха по площадите с мъката, че няма как да живеят с двеста лева.

“За ГЕРБ здравеопазването е приоритет, а в истинския живот болници фалират и лекарите са на улицата, защото не искат да бъдат пребивани, докато спасяват човешки живот. ГЕРБ всеки ден ни убеждават, че има икономически растеж, излишъци, стабилност и просперитет. Вие в област Разград усетихте ли ги- имате ли сигурност, по-лесно ли си плащате сметките? Ако ми кажете да, живеем по-добре,веднага си оттеглям думите, но ако кажете не, нека се хванем заедно и променим това”, каза още Нинова.

По думите й паралелната държава седи сита в кабинетите, а реалната е тук-по площадите, на протестите, в домовете на хората.

“Вие сте силата, защото сте истински. Освободете се от страха и апатията си. Не е вярно, че нищо не може да се промени. Може. Просто го поискайте”, призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
15
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Политическият живот на страната вълнува само наивниците!
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скучни приказки.
2
5
 
13
 
! Отговори
а защо липсва преди 6 години
в речта на нинова най-важното а именно защо не настоява за реформи на съд,прокуратура ,администрация !!! нали без тезиреформи няма да има вкаран никой от политиците и близките до тях ограбили държавата? нали без това икономиката няма да расте и няма да има достатъчно пари в бюджета за преразпределяне а и малкото които гои има ще бъдат открадени ?нинова говори само за преразпределяне а не да предлага идеи за ик.растеж...нямам предвид държавните разходи
1
10
 
6
 
! Отговори
варени св.крака счес преди 6 години
*** Нонова куму ниска талава.Не се наядохте не се нскрадохте като грберитските си колеги.