Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!

Радев обаче е доволен от адекватната реакция на МВнР
Обновена: 4 ное 2017 12:51 | 4 ное 2017 12:42, Камелия Цветанова
227
Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация.

Още по темата

Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция, отсече той, след като говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи, на което външният ни министър Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

На Архангелова задушница президентът  коментира и състоянието на въоръжените ни сили.

"Армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка“, каза Румен Радев.

Държавният глава заяви, че бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора.

"Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, допълни държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: РусияевреиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям сеир, Русия и България се карат кой спасил евреите, а евреите доволно си казват - не се карайте и на едните и на другите ще ви разгоним фамилията.
178
4
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Фалшивите новини, дезинформацията и хибридните войни на РАША нямат край. След като приписа на други българската азбука, на която пише и самата тя, раССията сега се опитва да ни отнеме и заслугата по спасяването на българските евреи. Като вземем предвид, че е единствената страна, чиито самолети нарушават българското въздушно пространство, както и факта че няма скрупули да си присвоява чужди територии /случаят с Крим/, можем спокойно да си дадем сметка, от кого трябва да се пази България ... !!!
177
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предимствата на социализма се виждат и по тази тема. Преди 30 години, съветски правителствен говорител никога нямаше да каже такова нещо. Преди 30 години руските паметници никога неосъмваха осквернени, а ако някой пробваше, то... мамка му жална.Днес мнозина от тук коментиращите хем искат да се радват на осквернената чужда памет, хем пък да се фукат с постиженията на предците си. Да не говорим, че масово плюят по евреите, които сега се хвалят, че са спасили. Комплексарщина пълна.
176
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без кои съюзници бе? Тия от САЩ и Англия ли? Дето имат 18% участие в боевете срещу германската армия, но за сметка на това са избили над 50% от цивилните германски жертви с бомбардировките си над градовете? Тия американци дето воюваха 4 години с Япония за няколко острова в Тихия океан? Много си се объркал, тези съюзници създадоха Хитлер и го насъскаха срещу СССР, но той се оказа с леко дефектен чип.
175
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен169 Ха,ха,ха!Това е най-голямата лъжа!България я има въпреки Русия и ще я има още дълго.Когато България е била държава на Балканите,Русия и Сърбия не са имали такава на географската карта.България е най-старата християнска-православна държава в Европа,след Византия.Търново е обявен от византийски хроникьор за "Трети Рим",а не от съветски историк,който нарече Русия така.
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен186 Черевнат аармия нямаше да успее без съюзниците.Това е мит,на който вярват само комунистите-***.Русия подиграва българската история и затова,омразата към нея расте с всеки ден.С провокации и натиск,не се постига уважение,а омраза.
173
2
 
11
 
! Отговори
JAS преди 6 години
Руснаците да се прескачат, българските евреи ги спаси цар Борис III и голяма част от тогавашните български политици. Това е и една от причините Хитлер да го отрови при посещението на царя в Германия.
172
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Червената армия не бе унищожила нацистка Германия, то спасяването на българските евреи щеше да бъде просто отлагане на смъртта им с 1-2 години. Така, че и Захарова е права.Но най-важното което иска да каже Захарова е, че ако искаме да ни уважават като народ, да зачитат историята и постиженията ни, то и ние трябва да зачитаме руските. А колко пъти оскверняваха руски паметници, а наказани има ли? Русия няма да загуби нищо особено от нашата русофобия, но ние ще загубим много.
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Част 2-ра179Евреите от бившите български територии-Македония,ОдринскаТракия и Беломорието,които България на Борис Трети само е администрирала и не е имала юрисдикция над тях,не са спасени,защото не са били български гражодани и не са имали български паспорти.Нали не бяхте българи,как сега изведнъж станахте?За сведение,най-голямата партизанска армия в света-тази наТито,не попречи на ешалоните от Сърбия,които депортираха тамошните евреи в лагерите на смъртта.Сърбия и до днес не връща имотите им
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
183 Де тзои късмет да се върнат българските евреи . Тогава страната ще разцъфти а вие от Скопле ще завиждате и ще продължавате да се редите на опашка за БГ паспорти
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен171 Руска ***,пошьол вон"!от български сайт!50 000 български евреи бяха спасени от българите.СССР окупира за 45 години България и й отне независимостта.По заповед на Москва бяха избити стотицихиляди невинни българи,българската интелигенция.България бе системно ограбвана от съветите,изнесен бе историческият ни архив,златото в банките,суровини...Русия от нищо не ни е спасила,стремила се е към проливите в Руско-турската война.Без българското опълчение нямаще да има тази победа тогава.
168
2
 
8
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
180 Хубавото в случая е че не е само РККА - работническо селската червена армия , защото , ако Сталин беше сложил ръка на цяла Европа наистина щеше да стане страшно.Нацистка Германия беше победена от СЪЮЗНИЦИТЕ
167
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ НАИСТИНА СПАСЯВА ЕВРЕИТЕ В ЕВРОПА, НО НЕ В БЪЛГАРИЯ.
166
7
 
4
 
! Отговори
Част 2-ра преди 6 години
Научавайки за Международния съд над престъпници като него, Борис 3 започва да трупа точки пред бъдещите победители. Една част от евреите са спасени, другата част, от окупираните територии, са изпратени на сигурна смърт. Той знае, че ако няма "заслуги" към победителите, той ще е първия, увиснал на бесилката, след победата на съюзниците.
165
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Захарова е права! Без настъплението на Червената армия и нейните съюзници - САЩ, Великобритания и Франция, българските евреи нямаше да бъдат спасени. На 01.11.1943, от СССР, САЩ и Великобритания е подписан Секретния протокол на Московската конференция. Т.18 засяга "отговорността на хитлеристите за техните зверства". С други думи, взема се решение за Нюрнбергския процес. През 1943 година, Борис 3 започва депортацията на 20 000 евреи от България и на около 15 000 от окупираните области. Научавайки за Международния съд над престъпници като него, Борис 3 започва да трупа точки пред бъдещит
164
3
 
12
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Разбира се , че е провокация и не се съмнявайте , че е направена случайно или от незнание от страна въпросната бляддка
163
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен172 50 000 български евреи бяха спасени само от българската държава и народ,както и от БПЦ.Руските евреи се различават от тези в Европа,защото организираха кървавата Октомврийска революция и създадоха СССР-"тюрма народов","Империята на злото".
162
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то госпожата Захарова е известна с подобни изпълнения. Не и е за първи път, и не всичко е случайно. То и нашият президент трябва да обърне внимание на тези, дето му пишат словата, че антиевропейското говорене не е кой знае каква проява на независимост, още по-малко - на суверенитет. А даже наопъки.
161
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен170 Защо"успехите на съветската армия"не попречиха на депортацият,на евреи в другите страни,които бяха изпратени в лагерите на смъртта и бяха избити там,от бившите съюзници на Сталин-хитлеристите?Защо само българските евреи бяха спасени?Защото българският народ,българските институции и БПЦърква ги спасиха.1943 Съветската армия бе на хиляди километри от БГ.Църковният ни клир бяха хора-демократи и в никакъв случай руски слеги,както стана след 1944.
160
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Тоя скандал(за кой ли път вече) потвърждава един факт-великите сили въобще не броят България за държава!Сега се случва с Русия,но е имало подобни неща и със САЩ,Великобритания,Германия,Франция,а за Турция въобще сме временно отделена част.Защо се получава така?Ами заради раболепното държание на водещите ни партии,когато са на власт!Какво уважение може да има,след като се съгласяват с всичко,стига тяхното да не се губи!Това,което върши БСП,се прави и от ГЕРБ(преди от СДС),само посоката е друга..