Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!

Радев обаче е доволен от адекватната реакция на МВнР
Обновена: 4 ное 2017 12:51 | 4 ное 2017 12:42, Камелия Цветанова
227
Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация.

Още по темата

Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция, отсече той, след като говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи, на което външният ни министър Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

На Архангелова задушница президентът  коментира и състоянието на въоръжените ни сили.

"Армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка“, каза Румен Радев.

Държавният глава заяви, че бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора.

"Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, допълни държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: РусияевреиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи спасени евреи, трябва да бъдете вечно благодарни на Русия и България, че ви спасиха.
158
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ НЕ Е СПАСИЛА ЕВРЕИЕ В БЪЛГАРИЯ, А ЕВРЕИТЕ В ЕВРОПА ЗАЩОТО РУСИЯ ПОБЕДИ НАЦИЗМА. РУСИЯ Е СПАСИЛА БЪЛГАРИЯ И АРМЕНИЯ СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ ОТ РОБСТВО.
157
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ СПАСИ ЕВРЕИТЕ ОТ ПЪЛНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА.
156
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
155
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 70% русофили в България, как да си обясня изобилието на антируска пропаганда в по-голямата част от коментиращите? А, сетих се, след кратък период на застой, Тръмп е развързал кесията и изгладнелите труженици на многобройните фондации за "демокрация" припечелват.Да питам онзи "умник", който обяснява как Русия ни окупирала и грабила, кажи ми, след като вече 30 години СССР не ни граби, а САЩ и ЕС, постоянно ни помагат, защо ставаме все по-бедни, болни, нещастни?
154
1
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 152 Ква Нинова , кви пет лева.Тя не знае на кой свят е горката.
153
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 163 Ми братушките не са знаяли че сме 500г. под турско владичество. Тогава не е имало интернет.
152
3
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Радев като че ли започна да навлиза в релсите.Или се лъжа?До сега македонците ни крадяхо историята , сега и руснаците. Егати крадците.
151
6
 
2
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Само който не си е имал работа с евреи не знае каква пасмина са.Хитлер добре ги е започнал,но лошото е че си е повярвал много.Те ако бяха цвете за мирисане нямаше толкова държави да се съгласят да ги депортират.
150
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ето ви ги братушките, и историята се опитват да препишат! ама иначе нали братушки-братушки...да попитам тогава защо са ни оставили 5 века под ****** робство?!
149
1
 
9
 
! Отговори
наистина елементарно преди 6 години
До ЕлементарноНезависимо дали съветската армия е победила или не германците,ако ние бяхме се съгласили с тяхното отвеждане в конц.лагери,с тях щеше да е свършено!Толкова по темата!Всеки да си прави изводите!
148
9
 
10
 
! Отговори
Най-важното е преди 6 години
Че все повече хора съзнават, че имаме за Президент пълен ***.
147
5
 
12
 
! Отговори
do Елементарно преди 6 години
Ти си пълен ***! Какви "братя" какви 5 лева. Съветската армия окупира българия и не само не спасява нашите евреин а избива хиляди българи и оплячкосва цялата държава .
146
3
 
6
 
! Отговори
Kalisko преди 6 години
Каква провокация!!? Дали е Царската войска или Червената армия какво значение има? Тези хора винаги са ни смятали за тяхна губерния и, че сме неспособни нищо да направим и предприемем без тях.
145
13
 
3
 
! Отговори
Елементарно преди 6 години
Просто имаме слаби политици . Как един не съумя да излезе и с умерен тон да каже : А може би нашите братя от Русия с които сме пролива ли заедно кръвта си , имат предвид ,че ако не са победили нацизма , и нашия принос към спасяването на въпросните еврей е бил временен пиар.
144
2
 
5
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Трима души ли пишете само тук? Разбира се помогнати от всякакви спам ботове за гласуване! Едни и същи "гръмки" фрази, един и същ кух, заповядан от опорната точка "патриотизъм", новсе същата злоба, безсилие и каруцарски термини! *** никого няма да заблудите, дано поне си заслужите грантовете!
143
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аналоговия Ал Бънди защо мънка ?!Страх го е да нарече това нарочна провокация ли ?
142
16
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Колко жалко е само,че протестърите и с0р0с0идите стават "първи патриоти" единствено и само тогава, когато от страна на Русия правят гаф спрямо България!За всичко друго обаче са на тоталната антибългарска позиция, заповядана от господарите им! Жалки сте!!!
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Захарова е права ИДВАНЕТО НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ДАДЕ ПОВОД НА ЕВРЕИТЕ ДА СИ ТРЪГНАТ ОТ БЪЛГАРИЯ,ДЕМЕК ДА СА СВОБОДНИ,значи "наистина"черви..та армия е "освободила"евреите у нас,лошото е че освободи България от истински българи,а голяма част от другите ги направи нихилистичен доби..тък.
140
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път откакто въпросната особа е прецедент му изслушах изказването до край,с какви кисела физиономия призна че руснаците или са много т..и защото е невъзможно както той каза да са неинформирани,или правят провокация О ТАВАРИШ РЕЗИДЕНТЕ НА КРЕМЪЛ -ПРОВОКАЦИЯ Е И ОЩЕ КАК!!Продължаваш ли да настояваш Пу..ин да дойде в България за трети март догодина??КОЙ НОРМАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ БИ НАПРАВИЛ ПОДОБНА ДИВОТИЯ??В края на краищата ПОНЕ ВЕДНЪЖ КОМУНДЕРИТЕ БЪДЕТЕ БЪЛГАРИ!А РЕАКЦИЯТА НА МВнР Е ЖАЛКА!МИШКИ