Щетите по инфраструктурата в Бургаско за 4,3 млн. лв.

Кметовете обаче трудно се оправяли с парите и даренията
18
Щетите по инфраструктурата в Бургаско за 4,3 млн. лв.
Снимка: МС

4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Това каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и обхода на Ахелой.

Още по темата

Той уточни, че  първите 1 млн. лева, които държавата отпусна, са били само за началните неотложни почистващи действия.

"Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло“, каза още той, цитиран от "Фокус".

Борисов уточни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала.

"Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе помощта от 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: бургасБойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Зиги преди 6 години
Омразни ми бесепари, ами и един млрд. да беше отпуснал Борисов или да беше ги преселил в Калифорния, пак щяхте да злобеете в сайтовете.Може би там където има хора от БСП , ще пооткраднат от парите и даренията ,но никога не могат да достигнат нивото на кражбите в Русия !
11
1
 
9
 
! Отговори
azbeaz преди 6 години
На бат Бойко и компания стратегията. За някви дреболии трябват мн. пари! Отпускаме и усвоявайте! Разбира се фирми на бако на свако, на някой друг близък. И само за почистване на това, за проучване на онова. Накрая имаме усвоени от ЕС нз колко МИЛИАРДА а ,,видимите,, резултати - 100на км път и няколко площадки!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ЗА ТЯХ ДА ГЛАСУВАТЕ ВАШТА И НА комшията ВИ *** *** ТА МАЛО-ПРОСТАЦИ
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов както винаги не е прав. Кметовете лесно ще се оправят с проблемите, ако при спешни случаи като този се промени закона за обществените поръчки. Сега те ще трябва да обявят поръчки, да чакат кандидати, ще има обжалвания и т.н., а през това време хората ще страдат. В Русия има министерство на извънаредните ситуации. В него е пожарната, гражданска защита и др.служби и нещата се решават бързо.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синоптиците да платят.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И СПЕЦИАЛНО ПЛАТНИЩЕ МУ ПОСТЛАЛИ НА ВЕЛИКИЯ ВОЖД, ДА НЕ СИ ИЗКАЛЯ ФРЕНСКИТЕ ОБУВКИ.
6
3
 
6
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Е голяма работа. Той Борисов много обича да харчи пари за бургаска област.
5
1
 
8
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Митьо пак ще ***.... ремонта ще е такъв че при следващо подобно явление, синоптиците ще са виновни, а наш Митьо ще строи... и така кръговрата, освен ако някой не му изкара ризите, ама нали дели с XXX, няма да е скоро!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин ша ни оправи пътищата не Бойко
3
1
 
9
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Джобен тенис и висока заплата,чудо!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тлъстият чичак е откраднал над 10Милиарда . Да дръпне 5 милиона за хората, бълха го е ухапала. Ама не, запасява се с кинти, все едно ще живее 10 живота. Един е Бочко, само един, и твоят е към своя край. И нали знаеш, ковчегс ремарке няма.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му ги дадат на тиквун много бързо ще ги оправи.