Четирима държавни глави - в родното село на Жельо Желев

По инициатива на Радев откриват паметна плоча на родната му къща
Обновена: 5 ное 2017 18:48 | 5 ное 2017 10:55, Камелия Цветанова
89
Четирима държавни глави - в родното село на Жельо Желев
Снимка: Булфото, архив

Четирима президенти отиват в родното село на първият демократично избран президент на България д-р Жельо Желев във вторник.

Още по темата


Румен Радев, заедно със своите предшественици Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев ще открият паметна плоча на Желев в родната му къща в село Веселиново.

Подобно нещо се случва за първи път, а инициативата е на Румен Радев.

Ще бъде предложено и  улицата, на която се намира къщата на Желев, да носи неговото име.

"Детството ми е минало в тази къща”, сподели  дъщерята на д-р Желев – Станка Желева пред Нова телевизия.

Тя допълни, че в къщата живее доведен брат на баща й.

Аз дори не знаех, че имам нещо общо с тази къща, разбрах го случайно преди няколко седмици, призна Станка Желева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 6 години
оставете Желю на мира. той няма от какво да се срамува.Желю не е крал, не е лъгъл не е продавал амфетамин, внасял-изнасял нафти и бензини и шиткал безбандеролни цигари и алкохол.той бе последният идеалист от хора които имаха чест. да той допусна много наивност, много доверие и административни грешки.но той е чист
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако приказката е за президенти- изключително забавно,приятно и полезно е да се гледат всичките серии от двата сезона на :през гугъла: "Слуга Народа - все серии подряд, 1-4 серии комедийного сериала"
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако приказката е за президенти- изключително забавно,приятно и полезно е да се гледат всичките серии от двата сезона на :през гугъла: "Слуга Народа - все серии подряд, 1-4 серии комедийного сериала"
61
2
 
2
 
! Отговори
хлябът е хлебен преди 6 години
и е сигорно , че ако Жельо е знаел че един ден в неговия стол ще седне еднобитовата изкопчийска лопатена единица ... единица единица ама с рога и то два чифта... че щеше да устиска още едни избори само и само да не бъде въвеждаха към президенството службата "Първи Любовник" което най смело въведе Плевнев
60
2
 
2
 
! Отговори
отиде си и неразбрах преди 6 години
готино деде беше Жельо, написал чрез самопреписване от тук от там за фашизмите, но когато хуните крещяха под прозорците на Президентсвото "И другата да ти умре.." стана ясно, че объркването е грамдно. нестига тези крясъци ами запалиха камара с книги които уж били на Жельо "фашизмата". доближих до огъня и спръчка побутнах горящи книги. никакви такива - на кладата беха сложени кви да е непотребни, повечето на руски език книги издадени за различни университети...
59
0
 
5
 
! Отговори
СТУДЕНТ ПОЛИТОЛОГ преди 6 години
ОТ КЪДЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДОЙДАТ СИЛНИ ПОЛИТИЦИ СЛЕД 45 ГОДИНИ ТОТАЛИТАРИЗЪМ ?ТОЙ СИ БЕШЕ ПРОСТО ЕДИН ПРОДУКТ НА СИСТЕМАТА, КАКТО И ... АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДРУГИ... И КОСТОВ И БЕРОВ И ... ВИДЕНОВ.ЗА ФИЛИП ДИМИТРОВ НЕ ГОВОРИМ... ТОЙ НЕ Е БЪЛГАРИН !ЦЕЛИЯТ НАРОД БЕШЕ МАНИПУЛИРАН, НО ТАКАВА Е ПОЛИТИЧЕСКАТА КУЛТУРА НА БЪЛГАРИНА, ПРОСТО НУЛЕВА. НЕ СЕ РАЗЛИЧАВА МНОГО ОТ ТАЗИ НА ГЕРМАНЦИТЕ ИЛИ НА ...АМЕРИКАНЦИТЕ.ХОРАТА СА ПРОСТО ЕДНО СТАДО В РЪЦЕТЕ НА СИЛНИТЕ !
58
3
 
7
 
! Отговори
Зелю преди 6 години
Защо още се споменава това мекотело
57
2
 
7
 
! Отговори
Глас народен преди 6 години
Този е бил всичко друго, но не и това, което сте написали за него...
56
0
 
15
 
! Отговори
4358 преди 6 години
Какво стана - нали детството й е миналов тази къща, как така не е знаела, че има нещо общо с нея... Ало, ало, Каспичан, тук Лясковец, тук Лясковец...
55
5
 
1
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Идва 7 ноември.....и срещата Тръмп-Путин......и Лудогорец-Цска-софия 1:2Тръмп го знаеме че е защитник на световното еврействоУчудващо е как Бойко Борисов успява да съчетае да бъде най-верния путинов п-о-м-и-я-р с безропотно подчинение на КГБ,болшевишки комунист и ционистки конспиратор и главен подстрекател за създаване на нови концлагери за евреитеПутин преди обвиняваше евреите за дейно участие в 7 ноември 1917Та колко му е да се напише със спрей "100 г. ционизъм....."Ама Тръмп е довреме
54
3
 
8
 
! Отговори
fuego преди 6 години
след като ходиха с Ил. Йотова за милото тържество/кръгла годишнина/ при Сакскобургготски,сега с нова мила инициатива ни просълзиха!явно всичко в държавата цъфти и върже,че това им беше най-големия кахър.какво стана с предизборните приказки за активна и безкомпромисна борба с корупцията,търсене на съдебна отговорност от тези които разграбиха общото държ. имущество и забогатяха неимоверно много и бързо,а?или някой сега ще каже,че въобще няма вядени милионери!
53
12
 
10
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Трябва да му сложат не паметна плоча, а плоча на позора!
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големият грях на селянчето от село Веселиново, Шуменско, случайно попаднало във вихъра на голямата политика беше, че премахна Софийското жителство.Погледнете на какво заприлича София четвърт век по-късно ...
51
3
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
ПЪРВИЯТ демократично избран президент на България-- благодарение на един евреин.................
50
2
 
3
 
! Отговори
учЕн преди 6 години
Казва се учИлища, от кое селО идваш?
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте му завиждали на рогата - стоят му много добре. С тях изглежда по-авторитетен.
48
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жельо направи много за България. Това че не се получи това за което той се бореше имат вина множество други по-влиятелни играчи.
47
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По училищАта са се сбъркали какво да обясняват на децата за 10 ноември, а на децата пък тая тема им е абсолютно досадна, дори непотребна. На нас също, при наличие на чакащи сметки. До гуша. За т ъ ването про дължава най- д е м о крат ич но.
46
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяко бг училище трябва да се учи, макар и накратко, за Жельо Жеiлев и годината 1989. Просто, след десетилетия с бай Тошо идва демократичният Желю. Нещо такова. Подробностите - след десетилетия. Дано дотогава да има бг училищА, де, а не учИлища.
45
9
 
23
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 6 години
За умрелите или само добро, или нищо. За Ж.Ж. няма да кажа нищо!