Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе! В Албания как има българско!? Прецедент като Крим! Ха-ха-ах-ха!На малцинствата не е позволено двойно гражданство.
3
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има турско малцинство в България. Гледам в Шумен се работи по пътищата все млади турчета. Един българин няма. Роми също. Вече по турските села фирми лепят обяви за работа и осигуряват транспорт защото няма кой да работи. Заплатите стартират от 700 лв. и нагоре за общи работници. Докато българина скита из Европа а Рома чака банкомата турчина ще бачка.
2
9
 
24
 
! Отговори
Ааа преди 6 години
За едни може малцинства, за други Не може.
1
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой регистрира партията? Той е виновният. партията е регистрирана в нарушение на Конституцията. Отнемане регистрацията на партията, а той да си приказва като гражданин.