Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
25
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Когато "бизнеса" не върви и е тотална криза навсякаде агентите в случая Местан и Каракачанов си подават етическата топка по стара традиция -от 27 години едни и същи хубавци....
243
7
 
15
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Kakvoto iskame,tova poluchavame.Ne stava samo nie da imame pretencij,a drugite da si trajat.Politikata na asimilacija i idva kraja.
242
4
 
3
 
! Отговори
шпекът е шпечен преди 6 години
това ли е гуцето Свинкяоф фон дел Прасетковичи което с парфюма Кочинаьор с които да плаши арнаутите
241
17
 
14
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Марш към капъ куле
240
0
 
27
 
! Отговори
начо преди 6 години
каракачана и местан са тарикати които скарват хората и така си правят политика и си живеят охолно защото има много ограничени хора които им се връзват.
239
19
 
17
 
! Отговори
ГОРДИ СМЕ преди 6 години
До БЪЛГАРСКИЙ от 681 г сме РОБИ за каква чиста нация говориш винаги сме били роби и такива сме си останали . НАЛИ ?
238
0
 
7
 
! Отговори
NINAY MANGELA преди 6 години
До Някой НА КУКОВО ЛЯТО, ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.
237
21
 
29
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Mръсния турчин ислямец Местан да си ходи в държавата, а не да казва на българите какво да правят в държавата си!
236
4
 
23
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Браво България ! Днес в Русе протестираха около 1000 души. Във Варна. Пловдив и Бургас са били по около 2500!! В София излезли около10000 души! Протест срещу ограбването на родината през последните30 години! Горд съм че съм Българин!😀😀😀
235
24
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тоя въпрос отдавна е сложена точка. Който се е чувствал турчин, си е заминал за Турция. Който си се чувства българин, си е останал с българското гражданство и си зачита България по всички правила. Разтягат се някакви локуми, но те не могат да бъдат безкрайни както и бг-то търпение. Г-н Местан да си свери чадовника и да не разръчква пепелищата да търси горящи въглени. Свърши тя тая. Или в строя, или извън. Военният министър е много точен. Адмирации! Трябва широк отзвук и подкрепа обаче.
234
17
 
26
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Не България , а Турция трябва да признае българско национално малцинство на нейна територия , защото тези същите български граждани , които живеят в Турция и идват да гласуват тука са само и единствено български граждани , а не двойни граждани , защото турската конституция не признава двойното гражданство . Така че тези които живеят в Турция са само български граждани, което е абсолютно основание да искаме от Турция да ни признае българско национално малцинство .
233
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Албания 50.000 българи са ЕТНИЧЕСКО малцинство, не национално. В Турция и в България, дали са половин или един милион българи и турци, са също етническо малцинство, а не национално. В един нормален свят, тези хора трябва да ПОДОБРЯВАТ връзките между двете съседски държави, а не да бъдат използвани за войни и насилие.
232
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До999Дано да бяхме в Америка. В РЕЗЕРВАТИТЕ ЩЕХТЕ ДА ТЪРСИТЕ ПОВЕЧЕ РАВНИ ПРАВА И ДЕМОКРАЦИЯ. ДАНО ДА БЯХМЕ САЩ
231
19
 
16
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Питам аз, кога Турция ще се извини за геноцида над тракийските българи и масовите им убийства , кога престъпната държава Турция ще плати обезщетение на потомците им ?
230
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма как да има турско малцинство, просто защото Турция е създадена като държава доста скоро. В България, ако се говори за малцинство, има османско малцинство, това е друго нещо. Наистина се опитва да прави проблеми този Местан, а разни като Каракачанов му играят по свирката. Лично за мен, това че българската нация се състои от различни етноси, е положително, така е и из цял свят, между другото, включително и в Турция.
229
13
 
8
 
! Отговори
Пътеводител преди 6 години
АНАДОЛА АНАДОЛА АНАДОЛАБОЛНИ АФГАНИСТАНО-КЮРДО ЕФЕНДИТА. ДАДОХМЕ ИМ НЕОГРАНИЧЕНИ ПРАВА. ЗАСЛУЖАВАМЕ ДА НИ ХАПЯТ РЪЦЕТЕ МАЛО.УМНИТЕ ШАЛВАРИ
228
12
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Марш в Анадола ... Половината ви малцинство е *** махали... Нали и тях броите за турци ... Грабвайте ги и в Анадола и повечко вазелин че докато свикнете...
227
11
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
До Феса10% от населението на България е от роми с български или турски именна, останалите 88% са етнически българи. и 2% други. Ти си 100 % ром с турско име, един от 90-те % роми с турски имена.
226
10
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
арабите и турците много искат да направят Европа мюсюлманска, но задачата ще им е много трудна, тъй като те са т,ъпи племена.... Белият европейски човек е на светлинни години пред тях ! И точно в 21 век няма как да се случи. ЩЕ ИМА 3-ТА СВЕТОВНА, ТОЗИ ПЪТ ХРИСТИЯНИТЕ СРЕЩУ МЮСЮЛМАНИТЕ, КРЪСТА СРЕЩУ ПОЛУМЕСЕЦА !!! ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ОТ 1-ВАТА И 2-РАТА ВОЙНИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО !!!
225
13
 
12
 
! Отговори
Феса преди 6 години
в българия има само роми и турци, но част от ромите се наричат българи