Вероятният нов здравен министър - Кирил Ананиев

Очаква се той да бъде предложен за овакантения пост
Обновена: 6 ное 2017 16:35 | 6 ное 2017 16:34,
59
Вероятният нов здравен министър - Кирил Ананиев
Снимка: Архив, Булфото

Кирил Ананиев ще бъде предложен да стане новият здравен министър, пише БНР, цитирайки свои източници от финансовото и здравното ведомство.

Още по темата

Кирил Ананиев в момента е заместник-министър на финансите. Той е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

Ананиев е сред експертите с най-задълбочени познания за финансирането на здравната система, посочват анализатори.

След като проф. Николай Петров подаде оставка министърът на финансите Владислав Горанов намекна, че е по-добре новият здравен министър да бъде финансист, а не лекар.

По-рано днес беше съобщено, че кандидатурата за нов министър на здравеопазването е била утвърдена от лидерите на партиите от управляващата коалиция. Името обаче не беше обявено.

Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018, информира пресслужбата на кабинета.

До оставката на досегашния здравен министър Николай Петров се стигна след излъчването на репортаж за обществени поръчки. Те са били осъществени докато проф. Петров беше шеф на ВМА, и са спечелени от мъжа до дъщеря му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
бобо преди 6 години
Сестрата на Кирил Ананиев прави големи батаци в Прага
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добре казано от Аида Паникян в в-к "Дума""Що за здравен министър ще е човек, чиято единствена мисъл е здравето на хазната, но не и здравето на нацията? Г-н Ананиев наскоро характеризира работещите медици в системата на НЗОК като некадърници не ставащи за работа в мед. заведения..., но ако ги няма некадърниците кой ще извършва медицинската част от проверките на касата! Той много добре , че те са 80% пенсионери, които си докарват допълнително върху големите пенсии от 500 лв. Да се извини !
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър Москов защо не е в затвора-за далаверите и отровните ваксини с живак???
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравеопазването е търговия, не е медицина вече, затова и министърът на здравеопазването трябва да бъде финансист, а не лекар.Кое точно не разбрахте?
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър Москов защо не е в затвора-за далаверите и отровнитв ваксини с живак???
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един финансист какво разбира от здравеопазване?Ще се спре ли корупцията в системата на здравеопазването?Вземане на пари под масата и изнудване на болните за пари, това ли е демокрацията?
40
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 6 години
След като "оправи" бюджета,следва здравето,където не разбира значението на медицинските понятия!?Има ли друга такава държава в света!?Безобразие!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даааам. Задкулисието до тук докара държавата. Няма читав професионалист, който до иска да поеме пост в държавата. Само суджукари и калинки. И няма партия, която да иска и може да разбие статуквото. Тотално падение. Пълно!
38
3
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Не само падение, а безпомощност и липса на решение, след като всички с експертиза в областта на медицината им отказаха. Скоро може за министър на финансите да сложат някой оператор на биологични единици/овчар/, защото може да брои овцете - уфсете и да смята сеното. Да се смее ли човек или да плаче.................
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До OMG_Luckerне знам защо мислиш, че министърът на здравното министерство трябва непременно да има нещо общо с медицината, когато става въпрос за пропиляване, кражби, схеми за източване средства и други разсипнически инструменти, нашироко прилагани в ресора на здравето. Видя се, че досегашните здравни министри нямат капацитет да се справят с горните проблеми. Действаха тесногръдо, едностранчиво и се колаборираха с гилдията си.
36
1
 
12
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Въпреки, че харесвам Ананиев като професионалист и финансов експерт- моля ви обяснете ми: той дялан камък ли е да пасва на всеки пост? Какво общо има с медицината? Бре тея от ГЕРБ какви мултифункционални кадри имали: Лилиту, Цецка... сега Ананиев. А и други имаше... Яката работа!
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали е хубав или не Ананиев не коментирам, но понеже, както го представиха, е врял и кипял финансист, очаквам да се вдигне голям вой срещу него, ако здраво се захване с безобразието, наричано високопарно българско здравеопазване. Ако го направи ще му ръкопляскам! Но... винаги остава съмнение, че има и достатъчно голяма вероятност да не бъде извършено нищо конструктивно за пресушаване на блатото.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мед сестра - В българия изчезва всякаква медицина!Погрешно е използвано глаголното време! Днес неправилно е да се каже "изчезва", реалността е в минало свършено (бешело) време - "е изчезнала" е коректното положение!
33
0
 
2
 
! Отговори
мед сестра преди 6 години
До Анонимен 35 За съжаление работя като такава и то за мизерна заплата -600лв! болницата ни е малка ,но заплатите на лекарите ни са големи -говорим за заплати в размер на 7-8 хиляди!Как ви се струва това,общинска болница с не голям обем на дейност и разнообразие на пътеки,защото нямаме такива специалисти?Сестрите са всички с една две години до пенсия и след нас няма кой да работи за толкова пари.Така че ти който и да си не ми приказвай простотии ,а се вслушай в думите.
32
1
 
8
 
! Отговори
БОСТАНДЖИ преди 6 години
Какво падение до тоя пъпеш ли допряха?
31
0
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Не е в затвора,но живее в луксозен мезонет на пъпа на София,купен с кеш пара 250,000 лева,по време на краткия му престой в МЗ.
30
1
 
14
 
! Отговори
681 преди 6 години
Свършиха ли се "докторките" по кръстовищата, та се наложи Пеевски и с тоя лаком залък да се захване? Няма ли да му заседне някога на тоя дебелак?
29
1
 
9
 
! Отговори
I love Texas преди 6 години
Направо изровете Тутанкамон и го назначете.За какво са младите хора,когато трябва да се назначават възрастни хора,ходещи с памперс?!
28
0
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Абе хора, нормално ли все повече да мисля за емиграция ???
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мед сестра---------------------------Толкова си и мед.сестра.Я кажи сега видя ли лекарите да крадат или на Женския пазар ти го казаха!