МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете

Зоните ще са около НДК, хотел "Маринела", София тех парк
7 ное 2017 14:32, Анисия Иванова
54
МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете
Архив: Булфото

Очаква се да има известни ограничения за хората в София заради председателството на Съвета на ЕС. Това предупреди министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в Министерския съвет.

Хората трябва да свикнат, че ще има ограничения, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС, каза той. МВР-шефът все пак успокои, че препятствията няма да са много големи.

Още по темата

Тези ограничения основно ще са около НДК, хотел "Маринела" и по трасето, включително около София тех парк.

Миналата седмица министърът поясни, че вече били подготвени планове между столичната полиция, фирмата, която ще охранява НДК, и общината, а ако се наложи, ще бъде включена и жандармерията.

"Центърът, който изграждаме, е обединен с този на Столична община. Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството“, поясни министърът днес.

Радев обясни, че тестването на част от системите за сигурност вече е започнало, като за един от компонентите й се очаква това да остане за януари, защото има Закон за обществените поръчки, който трябва да се спази. "Ако е забавено нещо, ще търсим виновен“, категоричен е той.

"Правим всичко възможно да направим системите да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме“, допълни той.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че с решение на правителството са отпуснати малко над 4 млн.лева във връзка със щетите от наводненията в бургаския регион. Каквото може, държава ще направи, но и хората трябва да се грижат за домовете си, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя и за милиционер не става, толкова Т.Ъ.П.О гледа и се изказва. Той ще ми казва: "Свикнете"! ГЕРБеруги омразни, дошли на влст с изборни измами!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво общо има председателството със плевньо тех парк - време е баце да дигне кръвно и да си оди!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очаква се да има ИЗВЕСТНИ ограничения за хората в София."Много "неостро" определение. Като са известни, кажи какви ще са ограниченията, де!На мен (пък, може и на другите) не са ми известни. Например: ще има ли каруци из София, или само "засилено полицейско присъствие" около НДК; ще могат ли бели хора да си почиват в градинката пред НДК, ще могат ли живущите около НДК да си паркират пред жилището и т.н.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моного пари се дадоха за тво европредседателство, много се изговори, сега и ограниченията. Никой не казва каква ще е ползата за народа.
44
1
 
7
 
! Отговори
Киро преди 6 години
Нема проблеми - след Фандъка задръствания и тапи не ни плашат!
43
1
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Ей това е примитивният манталитет на българския политик! В чужбина се опитват да обяснят на хората защо, как, че е за добро. Нашите оли.го.френи се изтъпанчват и с репликите си заявяват - ***.йната ви, ***! Какво мислите вие и как се чувствате не е важно. Свиквайте! Имат се за нещо повече от хората, които ги избират.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЛКОТО ПАРИ ВЗЕМЕШ ОТ ЕВРОПА ТОЛКОВА СА ИМ И ЗАПОВЕДИТЕ - БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ ..... СЪВРЕМЕННОТО РОБО ВЛАДЕЛСТВО..
41
0
 
8
 
! Отговори
евро-простотия преди 6 години
що за глупости говори тоя *** -нека първо свикне че не е тои живото същество кето ще ми казва с какво да свиквам и с какво не нека си мери приказките
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До CartmanВсъщност голяма част от данъците които плащаме в така мразената от теб столица, отиват за провинциалисти като теб. Защото парите отиват в държавния бюджет и се разпределят от там, а не остават в общинския такъв. Така, че когато говориш за привилегии и разпределени пари, се замисли отново.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То беше ясно че ще налага само ограничения за обикновените хора а облагите само за управлението и приближените им, няма ли кой да организира един голям протест като дойдат тези да видят нещата в действителност не както им ги представят
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мали.... българина и правила... това е някакъв оксиморон...
37
14
 
7
 
! Отговори
Cartman преди 6 години
Жителите на столицата наистина да свикват. Не може да се радвате на специално отношение от държавата и да получаваш приоритетно пари от нея и в същото време да се оплаквате, че трябва да търпите неудобства, заради това, че сте столица. Ако на софиянци им е писнало от "селяните", които прииждат и от постоянно блокираните пътища от политици и др. делегации нека да настояват столицата да се премести някъде другаде.
36
2
 
6
 
! Отговори
DO 35 преди 6 години
До Кольо ГилънаАми, данните ще ти ги каже ЕС.Там не ги стъкмяват, както го правят герберите и комунистите тук.Тези данни не лъжат.Ходи искай данни от евразия...предполагам те ще ти харесат повече.И как естонците бяха доволни и се радваха от председателството си и от членството си в ЕС, а ние само плюем???Но, къде са естонците, къде е крадливия ***?!!
35
3
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
До АнонименХем плюете по ЕС, хем обяснявате, че високия БВП е благодарение на него. Хайде, да се установите поне за малко.Да, парите от ЕС помагат за БВП, това, че ние ги крадем и не ги реализираме оптимално в развитието на икономиката ни си е наш проблем.Или пак ЕС е виновен за това.Дори и да спрат парите от ЕС, все пак сме запазили и зградили пазари, които до голяма степан ще ни помогнат.Не разбирам само от къде идва плюенето по ЕС??@!!
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За спокойствието на господарите ни, София ще е с блокирани улици, полицейски кордони, затворени булеварди, постоянни проверки, прибиране на съмнителни субекти и пр. Така, че свиквайте.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БВП НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ПРОИЗВОДСТВО, ПИШМАН ИКОНОМИСТЕ.КАТО СПРАТ ПАРИТЕ ОТ ЕС, БВП ЩЕ СЕ СПУКА КАТО БАЛОН.
32
2
 
7
 
! Отговори
Кольо Гилъна преди 6 години
НаивникоКой ще ти каже истинските данни?НАИВНИКТези са озверяли за пари, страх ги тресе от господарите им да не ги свитнатобикновеният човек е много по-свободен от т. нар. величия лидери политици и тем подобни близачиХайде сега отиди да готвиш
31
8
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
До Кольо ГилънаА, какво, бе, плювач- Гилън??!!Вземи и намери малко данни и статистика, преди да плюеш.Внесли сме? Колко сме внесли? Знаеш ли каква ни е вноската? И колко сме усвоили? И колко сме пропуснали да усвоим, благодарение на нашата крадливост и корупция?
30
3
 
12
 
! Отговори
Кольо Гилъна преди 6 години
до 29 евроценностите как са? ***- сбърканяци, травестити, войни, оръжия, масови стрелби и двойни стандарти като обявят третия и четвъртия пол КОЛКО ВИДА ТОАЛЕТНИ щЕ ИМА ОБществени?Щото сега са 2 - мъжки и дамски
29
2
 
15
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
До АнонименЗащото тук е България.Или сте забравили къде живеем? Хайде да не се правим на големите светци. Страна на мутри и криминални субекти.Защо в Естония нямаше подобни мерки? Спокойна и подредена страна, развиваща високи технологии.Лошо е, когато нямаш реална самооценка и си мислиш, че си много хубав, а всъщност гащите ти са изцапани. Та и родния патризъм като вашия, е същото.