ОмбудсМая: Да опростят сметките за ток на пострадалите в Камено!

Хората не ползват изсушителните машини заради разходите
7 ное 2017 19:15,
14
ОмбудсМая: Да опростят сметките за ток на пострадалите в Камено!
Снимка: Пресцентър на Омбудсмана на Република България

Омбудсманът Мая Манолова призова да бъдат опростени сметките за ток за този месец на семействата, пострадали от наводненията в община Камено.

Близо 252 000 лв. е събраната до момента сума от Националната дарителска кампания на БЧК за бедстващите селища. С част от тях ще се извърши ремонт на 36 къщи в община Камено, пише БНР.

От БЧК са осигурили и изсушителни машини поемащи влагата от наводнените къщи, но хората отказват да ги ползват.

"Оказва се, че тази техника е много енергоемка и заради това част от хората се притесняват да я ползват предвид сметките за ток, които трябва да платят. Затова съм подготвила писмо до ръководството на EVN с настояване да подкрепят хората от Камено, като опростят целите или част от сметките им за месец ноември", настоя Манолова, която посети засегнатия район.

Междувременно окръжната прокуратура в Бургас е образувала 4 досъдебни производства за загиналите при наводненията. По случаите до момента работят само разследващите полицаи, които са извършили огледи и разпити на свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Популистка.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да поемат сметките чрез фондовете за бедствия и аварии. Защо частника да плаща? И кой в виновен всъщност, че енергото е частно?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде Мая пак е скъсала синджира. Да полае ден два и да си я прибетат. Защо не отдели от бюджета на институцията си?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменАве калъффф кво прайм ако стане бедствие в гоуем град и целият е застрахован? Па идейте на гоце да се вземат едни пари от мит'ряла!
9
3
 
1
 
! Отговори
Тези хора преди 6 години
Тези хора не обичат имотите си. Ако ги обичаха щяха да отделят годишно по 36 лева за застраховка /сума, която изпиват за една седмица/. Днес в Бургаско - утре на друго място - омръзна ми вече това оправдание, че са бедни, а не разбират колко са прости и че всеки заслужава своя начин на живот!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червената Мая по стар комунистически обичай иска да направи добро ама за чужда сметка. Намери пари да им платиш сметките ***, Майо! С чужда пита помен не се прави.
7
1
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
до селянинпо принцип си прав,обаче...тези ,богатите,добре живеещите,с пари в банките...са далеч от тези,нормалните българи...в София,...Бояна и Лозенец няма наводнения...помните ли,Михнева преди показа къщата на ББ...после какво се случи,помните ли?не бъркай българите с управляващите ги!България е различна,в която живеят едните и другите...
6
2
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
кога ще се приеме закон за задължителна застраховка на имота?кога?всеки път едно и също!тъпчем на едно място с години!..какво се реве и се чака на държававата!като няма застраховка,340 лева еднократна помощ от фонда и точка!изумен съм как частни имоти ,било къщи след влакова катастрофа ,било апартаменти ...се възстановяват (санират апартаментите) с пари от държавата!
5
7
 
5
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Възпитаниците на "Висшата Комсомолска Школа" в Москва докараха България до гибел. Най-бедната държава в Европа. Браво Мая.............Браво Манолова.......П.С. Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Социализмът свърши. Държавата трябва да плати, защото фирмите доставящи електроенергия не са държавни. Друг е въпроса, че държавата я няма когато трябва да се регулират цените до крайния потребител. Скъпи на ядрената електроенергия и евтини на ВЕЦ-овата. Кон за кокошка, а ако има и комисионна още по-добре.
3
10
 
8
 
! Отговори
Търговище преди 6 години
Мая единствената с воля и характер .
2
5
 
6
 
! Отговори
Не бива преди 6 години
Ако се платят сметките на едни ... всеки може да поиска да плащат и неговите щети.Мая Общата се разпорежда с чужди пари.Комунистка - все гледа да краде!
1
12
 
6
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Да си берат гайлето няма да дам и един лев за пострадалите. Кой по-дяволите е купувал изсушителни машини б Тия нямат ли родниниР защо роднините не им помагат всички ли са бедни и защо са Бедни нали е прекрасна държавата сега. Нали хора като Мая и Боко Тиквата ни убеждаваха че всички са богати и трупат пари в банките. Тия къщи по време на лошия Бай Тошо ли са строени ?