Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Кремъл е мечка, ние сме буболечка, никакъв фактор не сме, смята още историкът
7 ное 2017 10:33,
174
Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Тезата, че Русия е спасила българските евреи, не е официална позиция на Кремъл, а гаф на говорителката на Външно министерство. В това е убеден бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.

В края на миналата седмица между София и Москва се породи напрежение заради изказване на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини беше предотвратено депортирането на евреи от България и така около 50 хил. души бяха спасени от неизбежна смърт", обяви тя на брифинг.

Още по темата

Последва остра реакция от страна на политици и учени у нас и своеобразно извинение от руска страна. По-късно обаче дипломат от руското посолство у нас обясни, че благодарение на успехите на руската армия България е успяла да спаси евреите си.

"Това е гаф на мацката, сигурно са я наказали вече“, каза Божидар Димитров пред "Нова телевизия“.

Той е убеден, че това не е позиция нито на Москва, нито на Кремъл.

"Казала го е една, извинявам се за израза, пикла, която дори няма и цици като другите рускини. Погледни колко е слаба“, каза още историкът и допълни: "Пет младоци са седнали и са написали нещо, следвайки една мантра на съветската пропаганда. А тя е - Червената армия смаза девет десети от Вермахта, следователно Западът дължи благосъстоянието си и хубавия си живот на Червената армия“.

Божидар Димитров обясни и че е крайно време да разберем, че България не е нещо, което Русия смята за солиден фактор, че да му нанася или не удари.

"Ние сме нищо за тях, една буболечка, както казваше цар Борис. Затова трябва да внимаваме с мечката, защото ние сме една буболечка, лежаща до нея. И мечката, някой път дори без да иска, обръщайки се от хълбок на хълбок, може да я смачка“, каза още историкът.

Той смята и че българите правим всичко възможно, за да сме все по-малка буболечка с безсмислените дебати в държавата.

"Спорим за втората и третата братовчедка, 6 или 12 самолета. Няма един човек да стане и да каже, абе момчета, и 120 самолета да купим, няма как да се противопоставим на потенциалния противник“, каза още бившия шеф на НИМ.

Божидар Димитров разкритикува БСП и я нарече изхабена опозиция.

"Вдигат шум, за да не бъдат забравени. Заради това са подскачанията с втората и третата братовчедка на този или онзи, затова са и тези подскоци на този или онзи“, убеден е историкът.

Той смята, че няма лошо да има шум. "Както виждате Бойко Борисов въобще не се притеснява, подсмихва се, реже ленти, надзирава строежи и т.н.“, каза професорът.

Той обясни, че започва да пише анализи и се посвещава на политическите анализи. Ако пък политиката му предоставела предложение, което не може да откаже, нямало да бяга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметникът на евреите участвали във войните на България сложен в двора на НИМ е сложен от човек който е ТАКЪВ и затова прави ТАКИВА изказвания :) честито на евреите за техния благодетел.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от евреите нищо не зависи
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ОБИДИШ ЖЕНА ПО ТОЗИ НАЧИН ПОКАЗВА КОЛКО СИ ПРИМИТИВЕН
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божидар пък има цици хахаха
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ГаньоБрой си каквото искаш, обаче от броенето на *** нищо не зависи и ще ти го докажат.
114
2
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 6 години
Божидаре....респект! Селската ти изцепка в случая е пряк еквивалент на гсп-то (груба селска проява) на въпросната мацка. Броим словестната престрелка между двете държави за квит, и продължаваме напред!
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агента на ДС пак е пиян.
112
11
 
6
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Без настъплението на Червената армия и САЩ, Великобритания и Франция, българските евреи нямаше да бъдат спасени. На 01.11.1943, от СССР, САЩ и Великобритания се взема решение за Нюрнбергския процес. През 1943 година, Борис 3 започва депортацията на 20 000 евреи от България и на около 15 000 от окупираните области. Научавайки за Международния съд над престъпници като него, Борис 3 започва да трупа точки пред бъдещите победители. Една част от евреите са спасени, другата част, от окупираните територии, са изпратени на сигурна смърт. Борис 3 знае, че ако няма "заслуги" към победителите, той ще
111
12
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Тезата, че Русия е спасила българските евреи, не е официална позиция на Кремъл, а гаф на говорителката на Външно министерство. В това е убеден бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.ТОЙ ГАФА Е ОЧЕВИДЕН И НЕ Е ЕДИНСТВЕН ! РУСКИТЕ ГАФОВЕ С БЪЛГАРИЯ СА ОТКАКТО " БРАТУШКИТЕ ОСВОБОДИХА " БЪЛГАРИЯ ОТ ОСМАНСКО ВЛАДИЧЕСТВО ! НО РУСКИТЕ Г.ЪЗОЛИЗАЧИ КАТО БОЖИДАР ДИМИТРОВ НЕ ИСКАТ ДА КАЖАТ НА ОБЩЕСТВОТО КАК РУСИЯ БЕШЕ ПРОТИВ СЪЕДИНЕНИЕТО ,КАК РУСИЯ ДАДЕ МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИТЕ -
110
1
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 6 години
Как се вписва общият парад на победата в Брест на писанията ти?
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименбрей, само българите се усетили по наръчника на Захарова, в останалата част от Европа, северна Африка и маленка Азия ни един народ и духовенство не разбрали за Сталинград, че да надигнат единни глас година преди красната армия и да си спасят сами гражданите
108
8
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 6 години
Не пиши глупости .СССР и Германия имат подписан пакт за ненападение и никога не са били съюзници. Такъв договор между другото имат и Англия и Франция много преди да подпишат руснаците такъв. И не окупират Полша заедно ,а СССР си взема територите ,които поляците им открадват ,но две седмици след като Хитлер прегазва Полша и е на път да се озове на руската граница бързо бързо.За това Сталин навлиза в Полша ,за да спечели време ,защото знае ,че ще бъде нападнат от Хитлер
107
4
 
6
 
! Отговори
Xa-xa преди 6 години
*** верно, че няма цици !!! Божо кърти :)
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва също е отговорна за избиването на евриите в Европа по времето на Втората световна война.Хитлер и Сталин бяха съюзници до 22.06.1941г.Германия и Съветския съюз заедно окупираха Полша и започна войната през 1939г.
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той обясни, че започва да пише анализи и се посвещава на политическите анализи. ...Пази Боже да са му като историческите...
104
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеее какъв език.И този човек има титлата Професор по история. Преди да говори за циците на Захарова трябваше шишкото -професор да си направи труда да вземе да чуе изказването и на живо .Тогава щеше да чуе ,че Захарова никога не е казвала ,че руснаците са спасили българските евреи ,а казва ,че благодарение героизма на руските войни на фронта ,става възможно и спасяването на 50 000 евреи.
103
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макар и цинично,изказването му е вярно.Да не би църквата ни да е питала някого,когато са спасявали българските евреи или пък хората,лягащи върху релсите на влаковете или тези българи,които тайно или явно са помагали?Имали сме и късмет,че и царят ни е бил с немска кръв и някак са се отървали.Тези които не са успяли да напуснат,са спасени,като българите са лъгали немците,че уж имат нужда от работници и затова не искат да ги убиват.
102
14
 
5
 
! Отговори
немците преди 6 години
немците не са решили - не са ги депортирали тези 50 хил евреи. Българският народ е имал точно нулева сила да декларира на Хитлер каквото и да било.българският народ е щял да бъде избит, тъй като не отговаря на медицинските изисквания за "чиста немска раса"Вярващите другояче са просто наивници
101
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път Божидар Димитров е абсолютно прав .
100
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предателите вярвали на руската версия... жалки сте!А защо после руското посолство се извинява и променя руската версия на Захарова ?!