Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Кремъл е мечка, ние сме буболечка, никакъв фактор не сме, смята още историкът
7 ное 2017 10:33,
174
Русия и евреите ни? Просто гаф на мацката от Москва, отсече Божо Димитров

Тезата, че Русия е спасила българските евреи, не е официална позиция на Кремъл, а гаф на говорителката на Външно министерство. В това е убеден бившият директор на Националния исторически музей Божидар Димитров.

В края на миналата седмица между София и Москва се породи напрежение заради изказване на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "В годините на Втората световна война благодарение на нашите воини беше предотвратено депортирането на евреи от България и така около 50 хил. души бяха спасени от неизбежна смърт", обяви тя на брифинг.

Още по темата

Последва остра реакция от страна на политици и учени у нас и своеобразно извинение от руска страна. По-късно обаче дипломат от руското посолство у нас обясни, че благодарение на успехите на руската армия България е успяла да спаси евреите си.

"Това е гаф на мацката, сигурно са я наказали вече“, каза Божидар Димитров пред "Нова телевизия“.

Той е убеден, че това не е позиция нито на Москва, нито на Кремъл.

"Казала го е една, извинявам се за израза, пикла, която дори няма и цици като другите рускини. Погледни колко е слаба“, каза още историкът и допълни: "Пет младоци са седнали и са написали нещо, следвайки една мантра на съветската пропаганда. А тя е - Червената армия смаза девет десети от Вермахта, следователно Западът дължи благосъстоянието си и хубавия си живот на Червената армия“.

Божидар Димитров обясни и че е крайно време да разберем, че България не е нещо, което Русия смята за солиден фактор, че да му нанася или не удари.

"Ние сме нищо за тях, една буболечка, както казваше цар Борис. Затова трябва да внимаваме с мечката, защото ние сме една буболечка, лежаща до нея. И мечката, някой път дори без да иска, обръщайки се от хълбок на хълбок, може да я смачка“, каза още историкът.

Той смята и че българите правим всичко възможно, за да сме все по-малка буболечка с безсмислените дебати в държавата.

"Спорим за втората и третата братовчедка, 6 или 12 самолета. Няма един човек да стане и да каже, абе момчета, и 120 самолета да купим, няма как да се противопоставим на потенциалния противник“, каза още бившия шеф на НИМ.

Божидар Димитров разкритикува БСП и я нарече изхабена опозиция.

"Вдигат шум, за да не бъдат забравени. Заради това са подскачанията с втората и третата братовчедка на този или онзи, затова са и тези подскоци на този или онзи“, убеден е историкът.

Той смята, че няма лошо да има шум. "Както виждате Бойко Борисов въобще не се притеснява, подсмихва се, реже ленти, надзирава строежи и т.н.“, каза професорът.

Той обясни, че започва да пише анализи и се посвещава на политическите анализи. Ако пък политиката му предоставела предложение, което не може да откаже, нямало да бяга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Навренето Димитров се изправи пред най жестокият съд и отсече: Диваци и варвари са само фашистите....АЗ бих добавил и селендурските простаци..гнус и срам ме е от това дебело същество...
138
1
 
5
 
! Отговори
СТУДЕНТ ПОЛИТОЛОГ преди 6 години
ГОСПОДИН ПРОФ. ДИМИТРОВ,С ДЪЛБОКО УВАЖЕНИЕ И ПОКЛОН КЪМ ВАС И КЪМ ПРИНОСА ВИ !НО ВСЕ ПАК... НЕ ДАВАЙТЕ ЛОШ ПРИМЕР НА ХОРАТА С ПОДОБНИ НЕЦЕНЗОРНИ ИЗКАЗВАНИЯ! ВАШАТА ФУНКЦИЯ Е И ДА СЛУЖИТЕ ЗА ПРИМЕР!АКО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ТАКА, ЩЕ ВИ ДЪРПАТ ОШИТЕ, МОЖЕ БИ ВЕЧЕ СА ГО НАПРАВИЛИ!ВАШЕТО ИЗКАЗВАНЕ СЪС СИГУРНОСТ Е ДОСТИГНАЛО ДО МОСКВА ВЕЧЕ.ДА, МАЛКИ СМЕ, БУБОЛЕЧКИ СМЕ, НО СА МНОГО ЧУВСТВИТЕЛНИ КЪМ БЪЛГАРИЯ, СЛАВА БОГУ!НАПРИМЕР: ВСЯКА ЕДНА ГАВРА С РУСКИ ПАМЕТНИЦИ У НАС СЕ ОТРАЗЯВА В РУСКИТЕ МЕДИИ!
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее България!Да живее Русия!другото е свинщина
136
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че България спясява некви полу-хора не за хвалене май!
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много десетки рускинчета съм прекарал покрай работата като спасител в Кипър през последните 4 години, ама и тая Захаровата здраво ще я шкуря. Хич не е лоша!
134
4
 
2
 
! Отговори
Божо преди 6 години
Да наречеш онази *** мацка трябва да си ЯкУ закъсал ...
133
2
 
2
 
! Отговори
dp преди 6 години
LOL, КОЛКО умствено изостанал трябва да е поредният руски слуга та да съчини постове като последните два....Отде ви изравят бе.
132
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България?
131
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стават недоразумения, но това няма да попречи на приятелските отношения м/у България и Русия!
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои са евреите ВИ?
129
4
 
5
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
А бе Днес, до кога ще ни занимавате с този некролог?
128
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаф има, но гафът е в поведението на русофилското недоразумение Божидар Димитров. Не знам до колко трябва да бъде унизено споменатото недоразумение за да проумее че служи на помийната яма Русия чиято единствена цел е да удави в помията си България.
127
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петата колона" трябва да замаже гафа и да си заслужи копейките.
126
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Xa-xaБужльо, а дъщеря ти има ли цици? Проверил ли си? Щото тя, когато беше само на 16 години те оцени и обяви като "голям nич". Яд те е, вече си една дърта гюдерия с увиснали меса (включително цици) и никога няма да можеш да се добереш до такива фини, нежни, а и УМНИ жени, старческото ти малоумие е изключило "културните задръжки" и говориш такива каруцарски, пияндурски простащини, за които *** би те заплюла, въпреки че кой знае каква е била и тя, щом синът и е такъв ...
125
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР си взема територите ,които поляците им открадват-----------------Какви територии са откраднали поляците на СССР бе, с виньо?
124
14
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Захарова не знам колко е жена, но манталитетът и е на уличница.И изказът и е такъв, и танците пред чуждите дипломати, където си показва дебелите баджаци. Ако това го беше направила българка, досега да сте я изяли с парцалите. Излагацията на Мария Захарова може да си съперничи само с изпълнението на "Осман ага" на Ивица Дачич.
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
една благородна постъпка на българския народ трябва ли да бъде обругавана по такъв начин? нима българите, или пък евреите заслужават това?
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Казала го е една, извинявам се за израза, пикла, която дори няма и цици като другите рускини."????? БОЖИДАР ЗНАЧИ БИЛ СПЕЦИАЛИСТ ПО ЦИЦИТЕ НА РУСКИНИТЕ. ПА НИЕ ГО МИСЛИМЕ ЗА ИСТОРИК.
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божидаре, ама ти си бил голям кавалер бе дедо, еврейски кавалер хаха
120
6
 
10
 
! Отговори
dp преди 6 години
Тоя загубеняк Божидар къв беше никога не е ставал за нещо повече от плажен сладоледчия - а сега доказва, че и за това няма мозъка.След тия дето ги е наприказвал ще го принудят да и оближе на "мацката" обувките и отдолу.И ще го направи - така или иначе е свикнал.