ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна

ДОСТ и лидерът му са заплаха за националната сигурност, смятат войводите
142
ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна
Снимка: Булфото, архив

Партия ДОСТ и нейният лидер Лютви Местан са заплаха за националната сигурност на България, смятат от ВМРО в своя позиция, изпратена до медиите.

"Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното. Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство", пишат войводите.

Още по темата
Според ВМРО езикът на омразата, "който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата".

"Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна", се чете още в позицията.

Според ВМРО България като държава отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия.

"Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново искаме да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Призоваваме службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново", смятат още националистите.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново настоя, че в България трябва да бъде признато турското малцинство, въпреки че в събота съпредседателят на Обединени патриоти призова главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира заради искането му и да му потърси наказателна отговорност.

"Местан е етнически турчин и трябва да бъде уважен като такъв", отсече политикът пред bTV.

Според него концепцията за етнонацията, свързана с идеята за еднонационалност на българската държава, е философията на Възродителния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ванче Михайлов е смятал че великите сили няма да позволят голяма България и е процедирал както с източна Румелия която се обособява като отделна българска държава. Той е казал Македония без българи огън да я гори. Анти българите не са наясно с историята. То защо и аз си губя времето с тях.
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Ванче Михайлов, идеята за Независима Македония е водеща политическа цел. По негово време Пиринска Македония е превърната във фактически автономна област. Едва след преврата на военните през 1934 г. държавната власт е възстановена там напълно. Автономистката му позиция е изяснена в книгата му, озаглавен Защо се борим за независима Македония? Там недвусмислено е показано, че ВМРО запазва традиционната автономистка формула като средство за решаване на Македонския въпрос.
81
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всякакви мекотели пишат тук!Плюят ги - те мислят , че дъжд ги вали!Какви права....какви демокрации бе овчари?Подайте им кутре - ще ви отпапят ръката до кръста!Кърджали...Разград...Търговище - там вече и хляб не можете да си купите на български.Заразата пълзи.България се напълни с ***...малко ви са джамиите!Пфууу
80
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Местан заслужава да му треснат една присъда, а преди това да го видя някаде и да му счупим череппа с камъни деееба и боклукка! За пари от Турция или Русия е съгласен и гражданска война да направи !
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинското ВМРО на Ванче Михайлов се е борило за автономия на Македония.То е заклеймявало и българските патриоти Ботев и Левски.Каракачанов като е толокова голям патриот да излезе и публично да се разграници от Устава на организацията си.Допускам че той дори може би не го знае. Просто открадна навремето четирите букви. Присвои си ги.
78
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами има страх -ДА . Защо се учудвате че хората няма да ви кажат директно че са македонци или турци . Вижте че Каракачанов щял да съди Местан че искал признаване на турското малцинство . Всеки дръзнал да каже че е друг може да му се случи случка . Ако се премахнат тези заплахи и хората можеха да се определят свободно тогава ще видите истината каква е . Сега такива хора ги заплашва затвор , терор . Прочете статията и си отговорете това нормално ли е 2017 г да заплашваш хората ?Харесвате ли се ?
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМРО какво направиха за пенсийте.дойдоха на власт с дъвката за Турския етнос да я ограбят повече.ЛЕВСКИ ако излезе от гроба патриотките ще търсят дупка да се крият
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, като искахме национално малцинство в Албания сепаратизъм ли подклаждане там?Не е ли сепаратизъм присъствието на думата "македонска" в абревиатурата на ВМРО?
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам един приятел в Охрид. Последният път когато се видяхме ме попита - А бре, какви са тия ВМРО кай вас, во Бугария ? От де додоя ?Да ви призная много трудно ми беше да му отговоря - оплетох се като пате в калчища.Как да му кажа, че баш македонецът Шкембе Войвода е от Русе.Ами ще умре от смях моят приятел Павле.
74
2
 
6
 
! Отговори
БАЙ МУНГАЛ преди 6 години
СВОБОДА ЗА КАТУНИЯ СВОБОДА ЗА КАТУНИЯ
73
7
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Никой не гони българи!Гоним турчеещи се мекерета - има голяма разлика!
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Признахме Крим.Подписали сме договор за побратимяване на Хисаря и Ялта
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотките (бай х.й)
70
2
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 6 години
Пропуснал си Гоце Делчев, Разлог и Якоруда - там македонизмът традиционно е доста силен и почти 90% от хората там се смятат за македонци.Разбира не смят да го заявят открита поради страх от репреси от страна на властите.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онова ВМРО се е борило за автономна Македония , само двойкар или *** не го знае това . Това българското вмро умишлено е присвоило името за заблуда на *** и толкова вредно и жалко недоносче че единственото което печелят е омраза от различните етноси заради лъжливата си политика и пропаганда
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нямат общо с някогашното ВМРО. ВМРО днес изричайки това смятат ли че организацията е вършила държавна измяна в миналото. Вероятно също така ще заклеймят и Левски и Ботев? Всичко правят само каракачанката да е на власт
67
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой ви лаже вас че нема турци , нема македонци , па сте и тръгнали да гоните хората,че и да казвате от техно име какви са . Вие луди ли сте ? Тези хора са родени тук от векове и имат пълното право да живеят тук , както и да се определят като турци и македонци . То и за мен вие може да сте татари дошли на коне от Азия , но вие казвате били сте хем траки, хем славяни хем българи .
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО ТОЧНО!!!ТОВА ВАЖИ И ДА ДОНБАС И ЛУГАНСК И ЗА КАТУНИЯ СЪЩО!!!!
65
7
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Местан е най-обикновен не особен умен агент на Ердоган, даже докато е учил в Търновския университет е имал основен проблем с българския език. Толкова е ясен и осветен, че чак става смешен.
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чистите българи в България са не повече от 1 милион души.Затова и България н признава турското, ромското, македонското, влашкото, сръбското, еврейското, арменското и други малцинства.В момента, в който ги празнае, това би означавало политическо и етническо харакири.