ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна

ДОСТ и лидерът му са заплаха за националната сигурност, смятат войводите
142
ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна
Снимка: Булфото, архив

Партия ДОСТ и нейният лидер Лютви Местан са заплаха за националната сигурност на България, смятат от ВМРО в своя позиция, изпратена до медиите.

"Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното. Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство", пишат войводите.

Още по темата
Според ВМРО езикът на омразата, "който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата".

"Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна", се чете още в позицията.

Според ВМРО България като държава отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия.

"Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново искаме да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Призоваваме службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново", смятат още националистите.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново настоя, че в България трябва да бъде признато турското малцинство, въпреки че в събота съпредседателят на Обединени патриоти призова главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира заради искането му и да му потърси наказателна отговорност.

"Местан е етнически турчин и трябва да бъде уважен като такъв", отсече политикът пред bTV.

Според него концепцията за етнонацията, свързана с идеята за еднонационалност на българската държава, е философията на Възродителния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
Съсипали са...цъ рв ули!
62
2
 
6
 
! Отговори
Кикимян преди 6 години
Арменеца е зинал и е хапнал сериозна пачка иначе що ще го кани тоз гечмен, бил е агент вземал пари от БКП, сега от Ердоган-ще гори в ада тоз ***!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6624 годишенпреди 2 минути11До 62Много неща.......съсипаха армията
60
4
 
1
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
До 62Много неща
59
6
 
8
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Ами това нищо не значи. Ако се следва твоята логика ще ти кажа, че много хора в Петрич, Сандански, Кресна, Симитли са например с македонско самосъзнание. Чувстват се македонци, но не смят да го заявят. Казват го само на маса и когато са пийнали повече.Говоря от личен опит. Бил съм в една компания с такива хора като студент.
58
9
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
Заради продажни правителства - българските малцинства са мачкани - не само в Албания...Турция...Сърбия...Гърция...Молдова..Бих предпочел да отворим врати за тях!Само в Молдавия са 3 000 000 !Турчеещи се *** - не са ни необходими!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Македония много са с българско самосъзнание, исках да кажа
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 годишенпреди 45 секунди11Аз съм доволен, че гласувах за Патриотите, те бяха прави и съм доволен, че влязоха във властта. Гласът ми не беше напразен !.......какво направиха *** ?
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
55 доста хора от Русия, Молдова и Украйна се заселват тук. Македонци на последното преброяване да се писали 2000 души, повечето от Бюрм. То въпреки коминтерновската политика за създаване на македонска нация. Много хора в Македония са с македонско самосъзнание. България е приела огромен брой бежанци от Македония. Вземи се образовайте за истинската история на България. Тя няма да е ваша, дори да изчезнат българите, както ти се иска.
54
6
 
3
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
Аз съм доволен, че гласувах за Патриотите, те бяха прави и съм доволен, че влязоха във властта. Гласът ми не беше напразен !
53
6
 
9
 
! Отговори
българина до 44 преди 6 години
нали правиш разлика между българи в чужда държава и турци в чужда държава. българите се интегрират и нямат териториални претенци и не формират гета където полицията не ходи. турците задължително искат да смачкат останалите, да с живетя отделно от другите независимо в коя държава са, въпреки че са на гости. има държава турция всеки който си иска езика да се омита, свят широк турция голяма, ще приеме всеки считащ се фес.
52
4
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Сложих ти минус!
51
3
 
9
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Това, че имаме куп проблеми - не отменя поредния - степ бай степ - днес малцинство, утре автономия.Изобщо не ми харесва перспективата - да стана "нежелан гост" в половината от собствената ми държава!Това обяснява ли проблема?
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да предположим че заставят България да признае малцинствата Турци, роми , македонци . Колко ще останат българите ? Та, проблема на българите са самите българи , а не другите етноси .Тези които напускат страната и тези които бързо се интегрират в сащ и стават американци че даже и забравят езика си . Разбирате ли сега защо се опитват патриотите да прилапат други от съседните . Но им е грешна стратегията и ще има с техните камъни по техните глави.Да си гледат истинските проблеми .
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската история тепърва ще се коригира. Науката се развива, генетиката, автентичните находки и старите текстове са неоспорими.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом се пише турчин да си ходи в Турция.
47
6
 
5
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ха ха ,воеводи оле,смяхедното ченге от дс,коментира другото ченге от дс...смях,смяхдебелия воеводин да си гледа министерството и хората,че я докараха до там ,пилотите да не се качват на самолетите от страх за живота си..всеки министър би напуснал след такъв скандалобаче,дебелия,детската му мечта е била да е министър...как да слезе въшката от челото,ееей!
46
2
 
14
 
! Отговори
@ преди 6 години
Спрете да се карата кой какъв бил и откъде дошъл.Местан не му пука нито за турци, нито за българи, нито за който и да е било.Имаме много по-големи проблеми живущите в тази държава. Изчезваме като народ, топим се най-бързо на планетата като население. Факт. Да не говорим за икономика, стандарт на живот, здравеопазване и т.н.Турия може да ни окупира в рамките на няколко часа. Вече нямаме армия, нито съюзник който да я спре. Факт.Засега не иска. Българите никога няма да станат мюсюлмани.
45
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тенгри е пълен фалшификат. Виж 5 най големи лъжи в българската история - видео. Има само един надпис където уж пише за Тенгри, но е пълен фалшификат. Тук е имало Коледа, Огнен, Перун и др. божества, но не и Тангра
44
7
 
6
 
! Отговори
до 48 преди 6 години
Прабългарите са били езичници, какви глупости пишеш за Бога ?!?Кланяли са се единствено на бог Тангри, който е бог на около десетина тюркоезични племена.