ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна

ДОСТ и лидерът му са заплаха за националната сигурност, смятат войводите
142
ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна
Снимка: Булфото, архив

Партия ДОСТ и нейният лидер Лютви Местан са заплаха за националната сигурност на България, смятат от ВМРО в своя позиция, изпратена до медиите.

"Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното. Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство", пишат войводите.

Още по темата
Според ВМРО езикът на омразата, "който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата".

"Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна", се чете още в позицията.

Според ВМРО България като държава отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия.

"Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново искаме да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Призоваваме службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново", смятат още националистите.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново настоя, че в България трябва да бъде признато турското малцинство, въпреки че в събота съпредседателят на Обединени патриоти призова главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира заради искането му и да му потърси наказателна отговорност.

"Местан е етнически турчин и трябва да бъде уважен като такъв", отсече политикът пред bTV.

Според него концепцията за етнонацията, свързана с идеята за еднонационалност на българската държава, е философията на Възродителния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
9
 
! Отговори
43 преди 6 години
Те искат така да се наричат - ром, ромка, ромче и роми. Има една друга дума, с която са известни в цял свят, но в днеса се цензурира, нищо че е правилната. Не виждам нищо притеснително. Мохамеданите, понаци са толкова турци колкото ромите в Пазарджик са мюсюлмани.
42
7
 
3
 
! Отговори
истината преди 6 години
Да не забравяме че точно православните християни помогнаха на турските ислямисти да разбият и превземат Константинопол. Защо са го направили ? Защото Констатинопол поиска от папата православните и католиците да се молят заедно в името на християнската сила виждайки растящата османска сила на изток.Православните не се съгласиха на мир с латинците и католиците, затова получиха османско иго което реже главите на друговерци,Злото което сам си направиш и Господ неможе да ти го направи. Това е .
41
3
 
6
 
! Отговори
Венета до 24 преди 6 години
Коя история четете вие? Върху какво се основава(върху мечти или факти) Къде може да се проследи? Знайте шутовете на национализма ги яде винаги обикновеният народ независимо от етноса(желанията на хората не са много различни)! А онези, другите, за които етническата карта е просто една далавера, те почти винаги ще бъдат недосегаеми! Първо решете дали искате да мразите себе си; изборът ви ще предопредели дали ще мразите и другите около себе си! Игра с цвят кърваво червен се е заформила в Европа...
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
35 Гробът на княз Кубрат е в Украйна. Доказано е че е бил християнин. Канас не значи хан, а княз. Канас уд Биги е княз от Бога по славянски. Счита се че при Борис е имало второ покръстване, преди това българите били монотелити. Освен това има древни текстове в които различни тракийски племена са наречени българи. Преобладаващият ген тук е тракийският.
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля обективните българи да коментират следния факт - значи всички държави около българия, претендирате че има българиски малцинства, което е доста спорно все пак,но в същото време упорито отказвате да признаете наличието на поне десет малцинства в пределите на България.Дори и турското, което е може би около 1/3 от цялото население и около 1/5 от територията на България.Това не е ли демагогия все пак ?
38
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лай,нар гаден. Тоя Местан ако го видя някъде, ще го направя инвалид.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тенгри е бил бог на прабългари и прототурци! Факт!
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако хан Кубрат е бил княз, това обяснява разпада на Стара не много Велика България! Когато турците идват тук фактически България я няма. Има няколко села около Търново и толкова и те васални на Мурат! Еврейката натрапила сина си за цар и законният наследник се отделил във Видин докато го бастисат и него.Сегашна България няма нищо общо с тази отпреди 1000 години.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33И Гърция така отвори вратите за "понтийските гърци",дето не знаеха и думица гръцки!Всичко в тоя свят е политика,а ние тук се дърлим за глупости!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотката Каракачанковска
33
4
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Хан Кубрат е бил християнин, това се знае отдавна ... за това е говорил е още проф. Васил Златарски, който разбира се, ти изобщо не си чувал. ***.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе то хубаво да се приберат малцинство в Кърджали и да не ходят по Парламента, но....! Той утре ще иска да измести Бойко, а вдругиден презедента.
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-дългия вицТурчин и цивилизация!
30
9
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Хан Кубрат - християнин. Ти чуваш ли се какво говориш.И кой го е покръстил в дивите руски степи - може би Цар Борис Кръстител, който обаче се е родил 200 години по-късно.Явно в гравата ти е пълна боза.
29
5
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
И от какво ще е свободна областта Кърджали? И като се "освободи" как ще зaживеят хората, ще им де налага исляма, ще направят жените пингвини, ще се премахне класическото образование им ще се изучава корана? Ще вият джамиите пи 5 пъти на ден, дзурли и тъпани на всеки сюнет, баси свободата. Явно си голяма тъ::АК да си мислиш, че когато си бил свободен да избираш дрехи и поведение, да имаш право на избор, ще дойде някой евнух и ще налага ретроградното, ще връща в Средновековието.Това сега става в Т
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България Българи останаха ли на всякаде брадчедите са повече.
27
5
 
10
 
! Отговори
Най-късия виц преди 6 години
Бай *** - европеец
26
3
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
В степите на Средна азия са живеели Българи! И ?
25
9
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
А какви племена са живяли в степите на Средна Азия, бе умнико.Или ще ми кажеш, е късокраките с кончетата са дошли от Брюксел, от централата на ЕС.Ха-ха, комплексирани смешници.Защо се отричате от прародителите си бе. Не ви харесват май нещо.
24
6
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Какви смешки само... Кан Кубрат е християнин, българин. Бъркаш елементарно посоките север - юг, защото Кубрат идва от север, любимите ти турци от юг. А ти си един провокатор, нищо повече, който няма право да говори за България, защото явно не си прочел една истинска историческа книга.