ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна

ДОСТ и лидерът му са заплаха за националната сигурност, смятат войводите
142
ВМРО за Местан: Всякакъв опит за сепаратизъм е държавна измяна
Снимка: Булфото, архив

Партия ДОСТ и нейният лидер Лютви Местан са заплаха за националната сигурност на България, смятат от ВМРО в своя позиция, изпратена до медиите.

"Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното. Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство", пишат войводите.

Още по темата
Според ВМРО езикът на омразата, "който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата".

"Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна", се чете още в позицията.

Според ВМРО България като държава отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия.

"Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново искаме да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Призоваваме службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново", смятат още националистите.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерът на ДОСТ Лютви Местан отново настоя, че в България трябва да бъде признато турското малцинство, въпреки че в събота съпредседателят на Обединени патриоти призова главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира заради искането му и да му потърси наказателна отговорност.

"Местан е етнически турчин и трябва да бъде уважен като такъв", отсече политикът пред bTV.

Според него концепцията за етнонацията, свързана с идеята за еднонационалност на българската държава, е философията на Възродителния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местан е един абсолютен ***, вече стъпал на мина, която се взриви, както той сам призна !
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА СА ПРЕДСМЪРТНИ ТИКОВЕ НА МЕСТАН, И ТОЙ ГО ЗНАЕ ТОВА МНОГО ДОБРЕ !НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ ТАКИВА ХОРА !
101
1
 
4
 
! Отговори
дон преди 6 години
Тоя смята българските турци за много прости ,но се е объркал.Няма никакъв шанс като политик,той не е лидер,а патерица.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
108 Там е работата че българите са най вече траки, най старото население на Балканите, не са дошляци
99
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре стига сте зяли в патриотичен дух Тая планета и тези земи ги има далеч преди тук да е имало български племена , и ще ги има далеч след като тук няма да има български племена. Да не говорим че преди българските племена тук е имало други хора , и след племената пак ще има други хора .Аре че ми писна от национализъм.
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 106 България е признала наличието на турци на нейна територия ,видно е от преброяването на населението,партии ДПС и ДОСТ всички знаем какъв електорат имат.Къде ,да запишем съществуването на турско малцинство? В конституцията ли,в НОИ ли,в Ловно-Рибарския съюз ли?В България има и роми, арменци,руснаци,власи, и точно Местан има претенции,защото иска да издигне турците до НАЦИОНАЛНО малцинство и оспори еднонационалноста на България.Нацията може да вкючва различни етноси ,но тя една БЪЛГАРСКА.
97
0
 
2
 
! Отговори
стъкмистика преди 6 години
До Анонименрегистрираха го, за да прилъже някое друго южно село към татарите на север и ДалВзел с другите "османски" юнаци там, та да паднат процентите на ДПС и файтоните на Кунева. сега го пускат за обичайните агитки, който се хване, боб с леща и вафли има за всички до Дуйсбург чак
96
2
 
4
 
! Отговори
хххл преди 6 години
на тоз родоостъпник му стигат 9 грама.да отива да живее в ТурцияНо там мразят предателите Повече на ни занимавайте с тоз агентнего сега жена му го храни това е етнически турчин.....
95
2
 
1
 
! Отговори
Чингиз хан преди 6 години
сюлиман му обещал да стане валия с кесия, но атлантика евроМестан искал само да го уважат като истински турчин /снимката кърти миФки с китки/
94
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и защо сепаратизма ще е държавна измяна ?то по тая логика и развода трябва да е незаконен ?800000 човека като не им дават да се нарекат турци и други 400000 *** какво да правят ?И откъде накъде някой друг ще им казва какви да бъдат ?!?
93
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМЕСТО ИЗЯВЛЕНИЯ , ДЕЙСТВАЙТЕ БЕ пАТРЕОТИ! нАЛИ ВЛАСТТА Е ВЪВ ВАС, ИМАТЕ ИМЕННО ВИЦЕПРЕМИЕР ПО ДЕМОГРАФСКИТЕ ВЪПРОСИ И ВОЕНЕН МИНИСТЪР! КОМЕНТАРИ НА СЕДЕНКАТА НЕ ЩЕМ! АЙДЕ ДЕ!
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, те са заплаха за нац. сигурност. Те и ДПС. Само че има и нещо друго. Кой им позволява да регистрират партии, да участват във властта итн? Кой им дава тази свобода да са над конституцията и законите? Кой си затваря очите и накрая се прегръща с тях и прави коалиции? Българските управници от 89год до днес, са които им разрешават всичко това. Като почнем от Жельовците че до Бойковците. Те са първата заплаха тогава за нац.сигурност! Ако беше един Орбан, да видиш ще има ли турски партии
91
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големият проблем на мюслитата е невежеството. Ти му говориш за исторически факти, той си бае. Вземи се ограмоти, чети. Голям капацитет няма що. Лъжливата история вие я създавате
90
11
 
11
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Когато някой направи нещо лошо я тук я в чужбина и на самообявилите се за патриоти пяна на устата им излиза да обясняват как въпросния не е българин ами я ром я турчин. Нищо че този лошия бил български гражданин. А ако пък някой се осмели да каже че в България има етнически малцинства и хоп станал предател и трябвало да гние в затвора. Чудно. Просто разсъждения пък вие си тълкувайте както искате написаното от мен. И спрете да ги наричате патриоти и воеводи. Те нямат нищо общо с тези думи!
89
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук май пишат някакви лица от Турция дето не са стъпили в София в живота си
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българомохамеданино
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българино харесано, няма етническо а религиозно деление, ислямът е сатанински, етносът е само предлог
86
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а защо му регистрираха партията??? клекнаха пред Ердоган, сега се чудят...
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя гледал един филм с пропагандна цел и само си повтаря коминтерна, та коминтерна .Имам новина за него . И без коминтерна и без досег със социализъм по отдавна и сега в демокрацията е имало, има и ще има такива хора извън страната Македония ? Защо , ще трябва сам да си намериш отговорите но без бъл филми пич
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за македонците в България е партенка. Има и цял филм Македония последния проект на Коминтерна. Не е вярно че българските македонци се смятат за отделен етнос. Някой много иска да направи хората. Половин България сме внуци на македонски бежанци, а не като вас на вероотстъпници.