БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
9
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
'Баси професора. Премиера го знаем какъв е, ама този нали се пише учен. Явно като варненския ректор е преписвач. Като искаш да си публична личност, дръж се като такава, на ниво. Пълни б.о.кл.уци са явно. Тоя знае ли колко умни и свестни хора не могат да пробият от такива като него. Ако се заинтересува, сам ще си напише д.е.бил на челото като види колко много са. Извинил се бил, пЛостак!
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
истината боли.
132
1
 
6
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ДЕБИЛ преди 6 години
*** така и не разбраха, че от профaн професор не става. Съответно в проядените от ченгета и доносници на ДС държавни университети и БАН се пръкват армии от такива профанопрофесори, Затова и образованието ни е такова. Затова и всяко по-будно семейство иска да изпрати детето си да учи в нормална (разбирай без руско влияние) държава. Защото тук ще попадне на такива, като тоя профaни да го облъчват с простащина.
131
2
 
3
 
! Отговори
Бай Курти преди 6 години
До 84Ами Боко си подава оставката, защото кака *** и сие му я искаха и доказва,че комунистите не ставате и *** за зеле! Просто и ясно народа не желае крадливи комунисти да управляват държавата!
130
0
 
8
 
! Отговори
Бесепе преди 6 години
Да си *** пуйката майчина *** болшевишкаДебили са само тези които гласуват за тях
129
3
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ДЕБИЛ преди 6 години
На фона на гадостите, които избълва този роден в СеСеСЕРЕ болшевишки *** и безродник, гледах по новините репортаж за една млада учителка на деца с увреждания, която ги е поканила за шафери на сватбата си.ДАДОХ СИ СМЕТКА КОЛКО ДЪЛБОКА Е ЦИВИЛИЗАЦИОННАТА ПРОПАСТ МЕЖДУ НАС-НОРМАЛНИТЕ ХОРА И КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЖИВОТНИ.
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ,НЕ ИЗКЛЮЧВАМ НИТО БОРИСОВ ,НИТО ЦЕЦКА ЦАЧЕВА......ПРОСТО ВСИЧКИ СА НАГЛИ ***. ЕДИНСТВЕНОТО ЗА КОЕТО МИСЛЯТ КАК ДА СМЪКНАТ ОЩЕ НЯКОЯ КОЖА ОТ СИРОМАШКИЯТ НАРОД !
127
9
 
11
 
! Отговори
не се засягам преди 6 години
Ами прав е . Може би са вече 90% - те другите избягаха....Слави референдум ви организира, отидохте гласувахте и после всеки се покри...не искате промяна, поне не ревете тогава...
126
15
 
15
 
! Отговори
БСП лъжат ! преди 6 години
Прочетете думите на Борисов от онова изказване в Щатите!Никъде, никога не казва че материала е лош.Това са изопачени думи на БСП.Прочетете точно какво е казал и пак коментирайте!Много добре прави Борисов, че изобщо не коментира лъжите на комунистите.
125
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз искам от левицата извинение за избитите от нея невинни българи така както се извиниха на турците за възродителния процес.
124
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Народ дето управляващите от всички партии го обираха най-брутално и прозрачно /КТБ, Приватизация, АЕЦ Беляне, " саниране" и мн. др.../ И дето управляващите от всякакви партии го плюя и псуват където седнат. Народ дето не е разчекнал един политик след всичко това - напълно си заслужава съдбата.
123
8
 
7
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Христов се извини за "***". А премиерът за "лош материал"?-------А, знаете ли кое е най-страшното и болното в случая???????Това, че и Христов, и Тиквата казаха Истината!!!!ПСАлтернативаата е - или ново Възраждане или изчезване на нацията и държавата ни!Средно няма!
122
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук Паша кога ще се извини на Мишо Бирата?
121
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставката е поискана в точно премерен момент: Борисов се изказа контра на Ердоган за Босна, а Знака с исказването на Захариева е даден сега, тъй като България ще ръководи съвета на Европа следващите 6 месеца. Така, че Два конгреса - една цел. БСП + ДПС =ЕРДОГАН + АБРАМОВИЧ
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора(и под това слагам всички депутати) толкова се самозабравиха от пари и власт, че все направо пред медиите ни обиждат с ***, простаци и т.н. и си признават, че оскотял и беден народ лесно се манипулира.А ти какво направи, за да образоваш този народ, да повишиш заплатите, да убиеш корупцията, да направиш съдебна реформа?Всички политици един дол дренки...
119
2
 
12
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Айде пак 1 седмица циркове за едно изказване. Поредното отвличане на вниманието на хората от истинските проблеми и корупция. До кога бе драги сънародници? До кога ще се връзвате на подобни циркове? До кога ще продължава целия панаир в нашата мила родина....
118
0
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
твоето лице кога се опитваш да цитираш лавров а де факто си бележиш автогол. руския хумор не е добър за директни цитати у нас, шумкаре. целата ви пресслужба ли е на кокаин та нема кой да ви напише 2 нормални изречения?
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименречта я има в нета, точен цитат, обаче народът, както изтъкна тавариш Христов, нали не може да чете, нито проумява смисъла, каквото му внушат от централите, това повтаря.
116
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийте вестоносеца! Нищо ново под Слънцето.Не се е изразил премерено човека, но пък всички го чуха, а някой се разпознаха и се засегнаха.Истината очевидно е много болезнена.
115
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Е какво друго, освен де.бил може упорито да настъпва 30 години едни и и същи червени БКП-ДС мотики, да се оплаква от тежката си орис на чалга с шопска салата и ракия, но въпреки това продължава да овластява същите селски тарикати, които нагло го крадат !?