БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
10
 
! Отговори
другарю преди 6 години
До Анонимен Кутевист, ББ не е светило, *** е та дрънка, НО пак е за Предпочитане на крадливите, нагли *** БКП/БСП и техните клонинги ДПС. Освен това, ББ никога не е плюл българския народ за сметка на слагането пред масква, пу/ткин и захарова.
113
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе някой направил ли си е труда да чуе ИСТИНСКАТА реч на Бойко Борисов във канада .Чуйте я .Никъде не се казват думите ,,ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ" Това по перефразира на времето Корнелия и БСП и като се повтори хиляда пъти вече ,,минава "за истина.Поне живеем в такова време в което това може да се провери и да се види от кога ,,госпожа Лъжа"плете своите интриги.Не съм луд фен на Б.Б. но истината трябва да я знаете и вие малките.Тя каза по едно време че и президента бил избор на Б.Б. Помните ли?
112
5
 
11
 
! Отговори
Електорат преди 6 години
Другарю Жаблянов, след последните сквернословия на другаря Христов можете отсега да започвате да си търсите работа! БСП едва ли ще мине 4%-та бариера на следващите избори! А защо пък не заминете да живеете и работите в Москва например? Тук няма на никой да липсвате! А, и Иво Христов да не забравите да вземете с Вас!
111
2
 
9
 
! Отговори
така, да видим преди 6 години
До Анонимен Жаблянов ПрезидентВалери Жаблянов от БСП издържа семейството си с пари за образование! Дни след като даде брифинг пред журналисти в централта на БСП заедно с другарите си и подчерта, че е против учителския събор депутатът Валери Жаблянов се оказва, че прилично финансира семейния си бюджет от МОН, без да го съобщава публично.Защитавайки с ленински плам социалистическото искане да се спре новият закон, кланът Жаблянов системно и от години се е облажвал от дър. софра-тип. Пролетарий
110
4
 
9
 
! Отговори
Електорат преди 6 години
Другарю Жаблянов, след последните сквернословия на другаря Христов можете отсега да започвате да си търсите работа! БСП реда ли ще мине 4%-та бариера на следващите избори! А защо пък не заминете да живеете и работите в Москва например? Тук няма на никой да липсвате! А, и Иво Христов да не забравите да вземете с Вас!
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименможе би защото депутатите не искат да са в парламента и се измъчват, когато "нефелната нация" ги бута насила там през последните 27 години?
108
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изнервенопитвам се да помогна, но вие сте заети да сте зле и да сте обидени, ...извинявам се,
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анониментова докосва електората, тъй като не очаква точно социалните другари да му обясняват в ефир, че не може да се подписва
106
3
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До 107 анонимник. Не така, тарикат, това че сме зле изобщо не се отъждествява с думата "***".
105
5
 
10
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Ей, много са мръсни тези ***. Винаги намират някакъв повод да се опитват да се измъкнат от лайнната, в които се оказват. Ние сме оцапани, ама ГЕРБ и те. А бе, гледайте си вашата тоалетна, стига сте повтаряли оня виц - Един казал на друг :Ей, ти си бил голям гении бе?", а другият отвърнал "Ти да не си по-хубав?"
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обидени сте на репликата деби..ли, но всички сте единонодушни че "сме зле" ?Защо се съгласявате да експлоатират недостатъците ви? Защо не можете да приемете че имате недостатъци? Защо се съгласявате да ви учат как да се чувствате? Защо се съгласявате да ви учат как да обичате, как да изглеждате и дори как да тъжите?Защото не сте себе си, а сте тях...и те са вас. Защо изобщо това ви докосва?
103
4
 
13
 
! Отговори
РУСОФИЛИ=ДЕБИЛИ? преди 6 години
Светлана Шаренкова твърди, че "над 80% от нашия народ изразява симпатии към Русия и към водената от президента Путин политика..." Сиреч, 80% са русофили. Същото твърди и руският посланик Анатолий Макаров, според когото "80% от българите се определят като русофили"... Прав е Иво Христов да твърди, че "80% от населението са ***" Явно става дума за една и съща прослойка.
102
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жаблянов Президент!
101
8
 
8
 
! Отговори
инцест преди 6 години
Защо се чудите, че 80 процента са ***? Фанатичния стремеж на тези от герб към шуро-баджанащина, за да не пуснат кокала на властта, натрапчиво ги кара да се женят само помежду си, по роднински, така да се каже. Което пряко води до кръвосмешение (инцест). И от там до психическа деформация!
100
1
 
4
 
! Отговори
НИКОЙ преди 6 години
Хаха, не можете да победите ЧОВЕКА.Може за бъде победен само българинът или поляка или руснака...или евреина или християнина или чернокожия .....отказвам етикети, стягат ми.Красивите са враг на грозните, пушачите на непушачите, веганите на месоядните..)))
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на латински: Veritas odium parit obsequim amicos.на български: Истината ражда ненавист, а подлизурството приятели.
98
13
 
12
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Другари,Бойко на избори ше го биете отсега нататък само,ако той реши,защото на онези педерастки,партизански номера от Костинброд никой вече няма да ви се върже.Един път излъгахте хората и това е.Са заедно с фесовете опозиция докато се разпаднете като партия.Газ пикаете ли?А?(:(:(:(:
97
6
 
11
 
! Отговори
СЪВПАДЕНИЕ? преди 6 години
Другарката Шаренкови твърди, че 80 % от българите са русофили, а другарят Христов, че 80% са деби*и. Явно са имали предвид едно и също нещо.
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига с тези евреи, че ми писна. За българите се изказват глупавите политици с най-долни определения, а тези джуиши, които никой не иска никъде по света все ги венцехвалебстват. Аман.
95
4
 
12
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Тия последно наследници ли са на БКП или не са ? Наистина са пълни шизофреници - днес са наследници на БКП, утре - нямат нищо общо. Явно само към Москва и Интернационала са постоянни и лоялни. Да се качват на влака и да си заминават към СССР/Русия. А Иво Христов да си мята оставката и да го няма - ни депутат, ни доцент в Пловдивския университет.