БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не се чувствам обиден, това прави ли ме враг на обидените?D
93
10
 
15
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Ето заради такива изказвания червените другари никой не ги бръснев цяла Европа.Само с другите другари от СССР (:намират обща приказка.Ето затова бат ви Бойко ще управлява още дълги години докато му е кеф и България ще бъде пълноправен член на НАТО и ЕС и много далече от ко..мунистите в СССР.Пикаете ли газ другари?(:(:(:
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в парламента е така. 80% *** и останалите 20% крадци :(
91
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сетне някой да каже истината в държавата на еднокнижните тикви виреят де.б.ил.и Гениално просто, колко станa дълга, че не се сещам ?
90
4
 
6
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До АнонименНе само Славейков, и Алеко Константинов, и Буров и т.н. са казали тази кофти истината за племето от което съм и аз. Ама ББ го бил казал преди. Да. И тогава го разпънахте. Какво увъртате, неглижирате и се оправдавате сега. Същото е. Да не се окаже, че за всичко което го критикувате, вие го правите на куб? Не ви питам защо предизборните обещания са като за ***. Пенсии, социални плащания, повишаване на доходите, национализация и т.н., без информация от къде ще дойдат парите за това.
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матряла, Мутрата имаше предвид само матряла на БКП.И е прав.Тия ги ограбиха (пенсионният фонд), лъжат и на тейен гръб лидерите на терористите (БКП) живеят добре и са милионери, и те не си променят убежденията.
88
6
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
До понежеобачезащотоСъгласен съм, но да вземе със себе си и вкиснатата Тиква, защото не може да мерим с двоен аршин.
87
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иво Христов трябва да подаде оставка! Изказванията му не само са обидни за българите, но и подкрепят една изцяло пропагандна теза на руската държава! Иначе БСП признават, че са наследник на БКП, когато става въпрос за спасяването на евреите, но не са техен наследник, когато говорим за народния съд, лагерите и възродителния процес...Доста удобно...
86
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"БСП: Христов се извини за "***". А премиерът за "лош материал"?"....................типично по русофилски: А в Америка защо бият *** ?...!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати иронията, цензорира те ми "свобота на Dуха" и то когато споменавам Ботев и какъв ни е имиджа по светаDDD, 20% от хората не си мислят само за "това".
84
8
 
4
 
! Отговори
ДО 78 преди 6 години
Като е кофти мат;ляла той що се натиска да управлява ? Tой на убав ? 5 пъти дава оставки и пак се връща, пълен *** при който мисълта oтсъства. Tо и За туй държавата е на тwй дередже и най вече МВР едни ало измамници не могат да хванат. Ние ги хващаме ама те ги пущат помниш ли това още тогава някой му беше виновен на пъпеша.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси интелигентния,дето не си знае устата!И тоя ще ми управлява страната!?Ай си*ктир!
82
0
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Малко цитати от Ленин и пак коментирайте кой е ***: "Планът е чудесен! Довършвайте го заедно с Дзержински... Ще изминем 10-20 версти и ще бесим кулаци, попове, помешчици. Наградата е 100 хиляди рубли за обесен...""Войната не е на живот, а на смърт с богатите, *** и буржоазните интелигенти... Разправяйте се с тях при най-малкото нарушение. Хвърляйте ги на едно място в затвора... слагайте ги да чистят тоалетните, да бъдат снабдени, след като отбият карцера, с жълти билети; или да се разстрелват на място... Колкото по-голямо е разнообразието, толкова по-добре, толгова по-богат ще е
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е, че Сталин праща евреите в Сибир.
80
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко като ви го каже не се сърдите. Щото ще ви изгледа нагло.Но като ви го каже същото с други думи интелигентен човек като проф.Христов се сърдите.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да станете популярни, за да бъдете водачи, революционери, ви трябва масовост, п, трябва идеите, които предлагате и браните да касаят масово хората, чевечеството и човека в частност, а не само битовизми и гастрофилософия.Колко хора в света според вас знаят че има поет на име Ботев? И корко хора в света познават Ботев само като революционера, разбирате ли?Свободата е вътрешно потребност на духа и няма нищо общо с цената на яйцата или пенсиите. Каквито са избирателите-,такива са и политиците.
78
9
 
10
 
! Отговори
понежеобачезащото преди 6 години
Такова изказване е недопустимо, дори да е вярно!И извинението не върши работа!Украинеца да си върви,друг начин няма!
77
1
 
8
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Проблема е, че човека е прав е % са по-малко но е факт .. ако не беше така държавата нямаше да е на това дередже. Нали помните какво каза ББ в Канада, че материала бил кофти и Вие го освиркахте .... ами прав е човека асо не е прав дали щеше да бъде главен сек, кмет и 3 пъти премиер ... но за съжаление не знам кой би го заменил нали не мислите за БСП и ДПС ...
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто не ставаме като нация. Всеки гледа себе си и се спасява както може. Не можем да работим в екип, като отбор, не ни пука за другия, гледаме да крадем и да бягаме.Народо-психологията ни е такава.Не се обиждайте - такива сме си - лош материал!
75
5
 
6
 
! Отговори
до 70 преди 6 години
Факт е че Сталин изби корумпираната олигархия и мафия и фащистите. Днес повече от всякога е необходим един нов Сталин за да прати олгарсити банкстерите и подобните мутри където име е мястото. малкo са трепали комунистите.