БСП и ДПС се разбраха: Вотът на недоверие - след приемането на бюджета

Темата на вота ще бъде избрана между четири
8 ное 2017 13:42,
38
БСП и ДПС се разбраха: Вотът на недоверие - след приемането на бюджета
Снимка: архив, БулФото

Опозицията ще внесе вота на недоверие към правителството след окончателното приемане на държавния бюджет. Това стана ясно след среща между парламентарните групи на БСП и ДПС в парламента.

Още по темата
"Констатираме, че и двете политически сили имат решение на своите органи на най-високо ниво за това, че това правителство и водената от него политика е вредна и опасна за страната. Така че парламентарните групи са упълномощени да ползват всички демократични средства за искането на вот на недоверие и оттам - свалянето на правителството от власт", заяви Жельо Бойчев от левицата.

По думите му вот на недоверие заслужава всяка една сфера от това правителство, но от БСП са предложили фокусът да бъде борбата с корупцията.

"Изразиха се различни мнения, че това може да се насочи и към сферата на националната сигурност, и към здравеопазването, демографската политика. Остана допълнително да бъдат уточнени мотивите за този вот и конкретната тема и фокус", допълни Бойчев.

Той настоя, че ще се търси широка подкрепа в парламента, както и в обществото, за да бъде вотът успешен и да постигнат целта си - свалянето на кабинета "Борисов".

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев също отбеляза, че парламентарната група е получила задача от централния съвет да демонтира този кабинет, защото е вреден за страната.

Той се съгласи с първата тема на вота - провал на борбата с корупцията. По думите му може да се говори за корупция и във всички други възможни мотиви за вот на недоверие - в здравеопазването, в образованието, в националната сигурност. От ДПС са предложили и друга тема - провала на демографската политика.

"Имаме четири теми. Следващата седмица трябва да изберем една от тях - провала на борбата с корупцията, националната сигурност и отбрана, демографската политика и политиката в здравеопазването", обобщи Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бюджета за 2018 е безумен нека лаят там! Пак ще се взимат заеми а това е в ущърб на всички данъкоплатци! Нали са опозиция да си вършат работата и може на следващите избори да спечелят! Стига сме плащали за избори, сегашните опции за читави политици не са налични!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Джедай Мастър - И що след приемането на бюджета?Много просто! Даже елементарно! Те знаят - техният вот ще пропадне. Ако това стане преди гласуване на бюджета, лаенето им срещу бюджета и управлението съвсем ще олекне. А както са решили, ще лаят много срещу бюджета за да покажат колко са силни и след това ща налитат с вота.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, след гласуването на бюджета))После пак ме успивайте ,че сте опозиция.
28
5
 
14
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Пак БСП и ДПС жадни за власт и турцизация. Яд ги е, че ГЕРБ и патриотите ги мачкат.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха така е, целувката между Корна и даула трябва да е на Лъвов мост,ТАМ Е СБОРИЩЕТО НА НЕтежките жени!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боко ТикватаБойко пак ли се излагаш бе?С какви 3% си вдигнал заплатите?Средния ръст на заплатите за 2017г е 8-11%.Освен маслото и братската руска газ какво друго е поскъпнало?Я си трай там като не си в час.
25
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вечните съюзници във войната срещу България.Това са тези две партии, а страците гласуват за БСП от 70 години и реват, че са зле.
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате Бучко да пазарува депутаНти, защото столчето му е на кантар. Гътнат ли го, мандата на Цацата изтича, дойде ли нов, ще запее друга песен. Бучко, Цецо, Винкела, Атакиста, Цецка, Деса Умната, д-р Менгеле който разби здравеопазването, Влади Финансистчето което строи замък за 4.5 милиона на Ярема, който става за почивен дом на пенсионери и болни, всички на съд. Да вращат заграбеното, както и конфискация на имуществото им. Както на тях, така и на кметовете им от София, Варна, Търново, Плоедив, Ру
23
7
 
10
 
! Отговори
84786954 преди 6 години
хайде - да минавата вота , нека се поразтреперят малко , ходи ми се на избори ,ще е интересно , да посягат на най-милото на ББ - европредседателството !!!За следващия парламент 3 сигурни ще има - БСП , ГЕРБ , ДПС - Марешки няма да влезе , ПП / паричните патриоти / едва ли ще влязат , как до вчера ВС не понасяше ББ - той беше най-големия крадец , мафиот и т.н - а сега е най-хубавия . Не вярвам да събират и 1 процент Волен и компания .
22
1
 
11
 
! Отговори
срам преди 6 години
Защо на първо четене пак са приели разплащанията на ръка да станат 5000 лв ?защо не правят нищо за хората , а в този случай гледат банковите лобита
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито избирателите, такива и избранниците - истина, стара колкото света. За съжаление това са реалностите. Винаги гласувам, но не съм гласувал за тези в Парламента. Народът обаче не мисли и гласува за онова, което му напишат във вестниците или пуснат по телевизията.
20
2
 
17
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Хахаха - един вид - насрахме се, ама се мъчим да замажем ситуацията като припомним,че и вие серете! - Ама нали уж сте различни то тези бе другари?!?!Различни, пък все повтаряте като дете в детската градина - ама другарко, той и Бойко прави така! Мизерници!!!
19
6
 
12
 
! Отговори
читак преди 6 години
До тонкатаЧервените фесове са по партийно поръчение и не са турци! Не са сюнетлии!!
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
избирателите на ДПС не могат да се подписват според БСП, но това няма никакво значение за следващата серия на сапунката "Целувки на моста"
17
1
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
И що след приемането на бюджета? Като е толкова вредна политиката, свалете правителството преди приемането на бюджета, който е всъщност най-важния акт за управлението и отхвърлянето му е де факто вот на недоверие за правителството. Какво ще стане ако вотът мине? Евентуално нов кабинет след избори, който ще изпълнява "политически вредния" бюджет и ще се оправдава, че нищо не зависи от него.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,преди този вот не можете ли в открито писмо,да речем , до премиера ( за да види обществото,че имате план ) да предложите вашите мерки,вашата концепция,конкретни имена и действия,реална формула за просперитет подплатена с доводи,математика и икономика,идеи срещу корупцията и т.н. Ако правителството не одобри предложеното от вас,тогава да търсите този вот .Или най-лесно е да манипулирате с на хората надеждата и същевременно политическата апатия,само за да докопате властта
15
4
 
8
 
! Отговори
Оживен преди 6 години
Комунистите три пъти ходих за вода и счупи ха атомната с широко по дадената ръка на Йордан Цончев жители, които се скриха в камъка всеки път до чешмата чакайки приносителя на следващата стомна за да се нетната на гърбица та му. Така и кърлежи дебне в засада добитъка отиваш на водопой. Хем Цеца, хем не носи отговорност. БСП +ДПС - Два вота - една цел: кьор сондата, която друг плаща. Но пазара.
14
4
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
БСП и ДПС ..... доживях!Да са ви честити!Като бик на арената - ще ви направят последния удар - да не се мъчите!
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ЧЕЛУВКАТА СТАНИШЕВ /ДОГАН НА ОРЛОВ МОСТ СЕГА ПРЕДСОИ НОВА-НИНОВА/КАРАДАЙЪ НА ЛЪВОВ МОСТ. ЗАРАДИ КОНТУЗИИТЕ НА ГОСПОЖАТА ЗАВАРКАТА МАЛКО СЕ ОТЛАГА ВЪВ ВРЕМЕТО.
12
4
 
10
 
! Отговори
стар пехливанин преди 6 години
До Hafen die Wahrheit Както преди по панаирите и съборите - след борбите си деляхме парсата........ Днес също комунисти срещу комунисти са на ринга - тепиха! и отново заедно в НС!!!