Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!

Шефът на ЕК съобщи, че докладът по механизма ще е положителен
152
Юнкер ни хвали, хвали и отсече: Готови сте за еврозоната!
Снимка: Правителствена пресслужба

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че България е пример в обезпечаването на сигурността в ЕС, във финансовата политика, по изпълнението на целите по механизма за сътрудничество и проверка.

Още по темата
Той засегна тези теми на съвместна пресконференция в Брюксел с премиера Бойко Борисов след общото заседание на ЕК и българското правителство.

Юнкер съобщи, че докладът за България по механизма ще бъде "много положителен", предаде БТА. Документът ще бъде представен следващата седмица.

"Възхищавам се на представянето на България - страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. Някои държави от еврозоната са далеч от тези показатели. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие", заяви Юнкер.

Той отбеляза, че България и Румъния трябва да влязат в Шенген и това ще стане, защото там им е мястото. Председателят на ЕК съобщи, че ще посети София през януари и Варна напролет.

По думите на Юнкер България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: еврозонаЖан-Клод Юнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
26
 
! Отговори
снимката преди 6 години
Отвратително!!!
71
3
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Влезем ли в еврозоната случаи като КТБ (според мен) ще отидат в историята. Ще лъсне и реалното състояние на банките в страната.
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце е най-готов,след 10 години краденеееее.
69
4
 
14
 
! Отговори
шегички преди 6 години
"Кога ща влезем в еврозоната?"- пошегува се другаря Борисов, от българския филиал на Интернационала. "Готови сте за еврозоната!" - пошегува се и другаря Юнкер, Генсек на брюкселския Интернационал.
68
2
 
18
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Ако подминем двамата пeдaли на снимката, нещата с икономиката никак не са добре. С помощта на руските учени Нагласенко и Натъкменко замазват нещата, ама витрините по улицата друго говорят. Цените растат, а много магазини затварят. Всички вкарват пари в банките въпреки ниските лихви, а въпреки свитото кредитиране банките печелят. Статистиката е за домакинствата, ама никой не иска да каже как е при фирмите, там е страшно.
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си говорим,винаги става дума за пари.За много пари!
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ние НЕ ИСКАМЕ в Еврозоната, А ИСКАМЕ в Шенген-зоната!!!
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само сме за еврозоната докато дучо лудия и тем подобни се разхождат с хора в системата няма да се оправим боико срам корумпирани има 20 години ли ще ги търпим из градове като ловеч на нас обикновенните ни писна от такива като тоя
64
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо не съм видял никога Орбан да се държи така унизително и като лека жена пред Юнкер.
63
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Полша, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия еврото не е въведено! Само във верните *** Литва.
62
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше хубаво с еврото, първи щеше да го въведе Орбан от бившия соц Но той е умен държавник. Какво Унгария не отговаря ли на критериите, или клатят само баламурниците.
61
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко се държи навън на двора като най долното псе. Но такива угоднически по-мия-ри никога няма да ги пуснат вътре.
60
6
 
21
 
! Отговори
До 42 преди 6 години
Защо не помислиш, коя е причината да показват отношение? Защото е безропотен слуга, изпълняващ всичко, независимо, че е във вреда на България. Защо никой ме му търси сметка, защо сме винаги най-бедни, умиращи, болни, изчезващи? Нима не виждат и не знаят за разрухата и корупцията която Сикаджията ни натресе, за изнесените милиарди и купуваните избори? Добре, че Хамериканците му конфискуваха 3 милиарда в Деалуеър, офшорен щат на САЩ. Ще пукне от яд, ето защо изглежда зле но си трае, нема как.
59
9
 
21
 
! Отговори
конграчулейшънс преди 6 години
Конграчулейшънс, другарю Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
58
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кмета на Симитли не ревнува ли?
57
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия двамата на снимката няма ли да се вземат, щом се обичат толкоз? И без това мъжките гей сватби са много модерни в Евросъюза
56
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като му гледам поведението да не бара момченца ?
55
11
 
15
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Пак простите бгта се правят на специалисти наи-малкото като се въведе еврото няма да се губят пари за обмяна на валута при внасяне и изнасяне на стоки представете си колко милиони са това годишно.Като отидете да теглите кредит от банката ще е с много по-ниска лихва. За съжаление никога няма да ни приемат в евро зоната понеже си имат достатъчно бедняци за изхранване и в момента
54
7
 
1
 
! Отговори
Митев преди 6 години
Anonymous!!__Наистина каква ли е ползата пък от такива , като теб?
53
7
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Това е чужда валута за страните които не са членки на ЕС. България до колкото се сещам е част от ЕС! Аз я приемам като наша валута, отделно от това левЪт е фиксиран спрямо еврото. Имотите отдавна се плащат в Евро и още хиляди стоки на нашия пазар произведени в ЕС се превалутират излишно в лева. Туристите са основно от Европа и идват с Евро в джоба. Българите работещи в Европа и пътуващи или почиващи там, също и тези които правят бизнес със страни членки на ЕС се разплащат в Евро. Това стига ли?