ОП дадоха Местан на Цацаров заради турското малцинство

Лидерът на ДОСТ разделял обществото по етнически признак
Обновена: 8 ное 2017 17:30 | 8 ное 2017 17:07,
59
ОП дадоха Местан на Цацаров заради турското малцинство
Снимка: Facebook

"Обединените патриоти" са внесли сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу Лютви Местан и неговата партия ДОСТ. Повод за това стана настояването на Местан в България да бъде признато турско малцинство.

Още по темата
"Местан и партия ДОСТ предявиха претенции към българската държава за признаване на турско малцинство в България, което е против Конституцията и законите в страната", настоя Юлиан Ангелов от "Обединените патриоти".

По думите му тези изказвания разделят българските граждани на расов, религиозен или друг етнически признак, което е недопустимо.

Патриотите искат партия ДОСТ да бъде забранена в България и хората, които обслужват чужди национални интереси, да бъдат преследвани от закона.

"Надяваме се, че българската прокуратура ще вземе мерки да докаже всички тези неща, които са обществена тайна - за кого работи Местан и партия ДОСТ. Трябва всички антидържавни елементи като Местан да бъдат наказани", отсече Ангелов.

Той припомни и че партия ДОСТ се проверява и за финансиране от чужда държава - Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе дали ще се признае или не ,няма никакво значени- хората си говорят на турски и хич не им пука за некакви си пАтреоти.Хората ,които се кланят на Аллах са около един милион в България.Една част от тях са българи -мохамедани помаци ,а останалите са турци.Те официално си имат правата на малцинство -право на майчин език , обичаи ,имена
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и в тоя форум фенове на Иво Христов - искат да живеят по албанската конституция
10
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските мохамедани са с българско потекло ,родени на наша земя,Това,че сме били 500 под туско робство не значи,че са турски граждани.Местан да не гледа българското малцинство в Албания,защото това е българска територия,откъсната пак от европейците,които винаги налагат своите правила.На Местан ще кажа ,че някога България е била велика държава на 3 морета,а на него прав му пътя да върви където иска.
9
8
 
12
 
! Отговори
дежавю преди 6 години
сега остана вечно дискриминирания Местан да се събуе по гaщи на болинки и с гречки фес пред Цацаров като ония братя баш потомствени османлии Юзероглу ли бяха, дето регистрираха партия в Брюксел ама с българските си имена
8
23
 
28
 
! Отговори
гого преди 6 години
Га искахме Албанците да признаят българско малцинство и албанците се оказаха по толерантни от нас и го признаха се радвахме, и не разделихме албанците , а сега ривем ,че някои иска малцинство , искаме да носим на българите в Сърбия книжки , а за турците в България от Турция не може.
7
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм , а преди няколко дена тези патриоти ни надуха главите как благодарение на тях били признали в Албания българско малцинство.
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чемодан->Вокзал->Москва!(за сидерастите!)
5
18
 
27
 
! Отговори
българин преди 6 години
Направо прангите и към Анадола!
4
15
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И защо Цацаров не е взел веднага адекватни мерки срещу изказването на Местан,а все някой друг трябва да му напомня за задълженията му?
3
30
 
18
 
! Отговори
Широката преди 6 години
Тъй наречените Обединени "патриоти" са в списъка на ЕК за най-антиевропейски и прокремълски партии.Не мога да разбера какво изобщо правят в управлението на страната и докога ЕНП ще си затваря очите за многобройните им изцепки?
2
14
 
38
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До гражданинАз се чудя и кога съдиите, регистрирали тази етническа партия, ще му правят компания зад решетките?
1
15
 
47
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Само се чудя защо този агент на турската държава е още на свобода , и до кога съда ще се прави ,че нищо не се е случило !!