ДПС: Не посягайте на хляба на земеделските производители!

Движението е против качване на осигурителния им доход на 480 лв.
9 ное 2017 10:44,
13
ДПС: Не посягайте на хляба на земеделските производители!
Архив: Булфото

ДПС скочи срещу решението на правителството да се увеличи от 300 на 480 лв. минималния размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводители от началото на 2018 г. Така месечните вноски стават 145 лв., а на годишна база - около 1745 лв., което е с 690 лв. повече спрямо 2017 г., пресмятат от движението.

"Темповете на растеж на разходите за социални и здравни осигуровки са несъразмерни спрямо растежа на приходите от продажби от дейността на земеделските производители. Това е грубо посегателство върху хляба на тези отрудени и работливи български граждани", каза в декларация от името на ПГ на ДПС Хасан Адемов.

По думите му още в първия кабинет "Борисов" е бил увеличен минималният размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски производители от 130 на 240 лв. Като резултат на тази мярка регистрираните производители са намалели с 30 000  за 1 година, отчете Адемов.

Той допълни и че днес земеделският сектор е печално известен с ниските доходи от реализираната продукция, с неблагоприятните условия на труд, с нискоквалифицираната и слабо мотивирана работна сила.

"Сигурно ще се намерят аргументи, че предложената мярка е за балансиране на приходи и разходи. Но защо търсим баланс само от земеделските производители?", попита Хасан Адемов.

По думите му земеделските производители и тютюнопроизводители са готови да отстояват своите права.

"Те нямат трактори и едър стопански инвентар, с който да блокират пътища, но имат силно чувствителна и ранима душевност, която е изпълнена с гняв и е готова да отстоява своите права. Не посягайте на хляба на земеделските производители и тютюнопроизводители. Спомнете си какво е казал народът - никой не е по-голям от хляба!", заключи Адемов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
8 преди 6 години
тук са писали масово някакви малоyмници - тези осигуровки ГЕРБ ги вдига точно за да обслужи ония с джиповете - боли го фара оня с джипа, че ще плаща 1700 лева, то за него това са джобни. Само че малкия това направо го води към фалит и така като разкарат 20 хиляди дребни, ония с джиповете ще заемат всичко, само че няма да хранят 20 хиляди семейства. и защо се сравнява с минималната заплата? - това са пари дето ГРОБ ги удържа независимо дали си изкарал нещо или не, даже да си на загуба ги даваш
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигнете им на тия наречени земеделци които гълтат огромни субсидии минималният доход за осигуряване дори и на 1000 лв. Вижте ги и бате Б каза, че са с Бентлита, джипове, мерцедеши. Уж произвеждат пък внасяме и млеко и меса и яйца.Вдигнете им дохода за осигураване иначе след време ща се наложи да им вдигате пенсиите.
10
1
 
6
 
! Отговори
от село преди 6 години
ДПС за какво реве ,че са им много 480 лв ли на земеделците ,аз се питам ,ако направят проверки на тези с джиповете и АТВ ,ДАЛИ ИЗОБЩО ОСИГУРЯВАТ ?
9
2
 
6
 
! Отговори
inatut преди 6 години
ДПС : пазете особено онези баш земеделци с бентлитата..
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак се хванаха продажниците,за "темповете на растеж" на разходите!Ама въобще не се обелва дума ,за темповете на изтърбушване на банки и спасяването им с пари от държавния бюджет,демек,от парите на мучащия планктон.Не се обелва и дума за харизване на цели отрасли на бандитите,които извличат злато и други метали,купуването на скъп ток от вятъничави и други централи,от продажба на "храни" за планктона на космически цени и т.н.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионерите от ДПС са загрижени за земеделските производители . Това е наглост на квадрат . Др. Доган къде си бащице .
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези 480 лв.месечни заплати 145 лв. месечни осигуровки в този селскостопански бранш сякаш са много в процент погледнато в другите по развити европейски държави и тези от ЕС,ако е 1/4 или 25 процента то излиза 120 лв. месечни осигуровки и това е за промишлените индустриалните браншове,в селското стопанство те са по малки кат там са заведени други ставки макар че разликата по часово заплащане не се различават много за ръчен труд като неквалифициран плюс това и минимално заплащане,също квалификации
5
5
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Не посягайте на скъпите джипове на земеделските производители. И ДПС се борят за кокала и отново да се закачат за БСП. Ама това свърши.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нали уж са написали, че минималата заплата ще е 510 лева? Какви са тези 480 лева минимален осигурителен доход за замеделски производител?
3
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже е малко.Минималния размер на осигурителния доход не трябва да е под мин.работна заплата.Не енормално земеделци вадещи милиони да се осигуряват на смешни пари.
2
8
 
16
 
! Отговори
Асане преди 6 години
Сам ,знаеш,че без по висока вноска ,няма по високи пенсии!Кой да ви ги изкарва?Искате да има ангария?
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бръшняният чувал се тупа, докато пуска.