Горанов със закачка: Бюджетът е за 100% от българите, не за 80%!

Финансовият министър защити разчетите за маркорамката
72
Горанов със закачка: Бюджетът е за 100% от българите, не за 80%!
Владислав Горанов. Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов защити пред депутатите своите разчети за макрорамката и се заигра с изказването на соцдепутата Иво Христов, който си позволи да определи 80% от българите като „дебили“.

„Този бюджет е за 100% от българските граждани, а не за 80“, отсече финансист №1 и добави, че народните избраници за поредна година трябва да разпределят благата, създадени от хората.

Още по темата

Той се похвали, че за следващата година приходите ще са повече от тази, дефицитът ще намалее, данъците няма да търпят промяна, ще има скок и на заплатите, които все пак ще си останат по-ниски от тези в останалите страни от ЕС.

„Ако искате да преразпределяме повече, трябва да се върнем на вашата позиция за скок на данъците, но нека да приемем, че понякога тези 80% взимат превес при вас и се чуват неверни тези“, обърна се той към опозицията, която иска да се замени плоския данък с прогресивен.

Според Горанов бюджетът е еманация на отношение на управляващите към управляваните, а за властимащите сега е важно съществуващият модел на данъчната политика да бъде запазен.

Финансовият министър обясни още, че акценти в бюджета ще са образованието и здравеопазването.

„Продължаваме в инвестициите в човешките ресурси, вярно, по-рано трябваше да направим промени в качеството на средното образование, закъсняхме и плащаме тази цена, сега на практика няма безработица, а свободни работни места, за които не могат да бъдат намерени служители“, призна той.

Горанов допълни, че ще има и повече пари за здраве, но настоя за дебат и то извън този за бюджета, за това как да се подобри качеството на услугите в системата.
 


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 1 година
А ТО Е ЯСНО, САМО ЧЕ 99 % СА ЗА МАФИЯТА ГЕРБ, А 1 % ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ !!!
61
1
 
4
 
! Отговори
29685 преди 1 година
От тези 100% народ няма ли да се намери някой да организира една лека разходка до жълтите павета да питаме на живо тия от ГРОБ който без да питат приемат бюджет , разпределят ,крадат
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно.За 80% е.20% е ДДС!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръста на икономиката вече е явен в София, След време ще го има и по големите градове Варна ,Пловдив и т.н.След десет -петнадесет години ще го има и по малките градове ,естествено при условие че в малките градове има живущи,няма как да има ръст на икономиката при гладове с нулеви живущи.Така за да усетите ръста ,или се изнасяйте към други държави от ЕС по екстремно усещане, или към големите градове не толкова екстремно усещане.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионерите са към тези 80% охарактезирани от другия депутат и към тези 100%които пишем по форумите останалите 20% са насядали по скамейките на парламента и на общините които си увеличават заплатите самоволно без да питат останалите .Аз питам как едни депутати и общински съветници могат да си гласуват сами заплатите , а останалите не можем и докога ще ги търпим та не вземем едни поостарели домати и там където им е мястото -по парламента и други продукти с изтекъл срок има
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко % от пенсионерите получават адекватно увеличение на пенсията си, колко % получават коледни и великденски добавки?!
56
0
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
Народа го е измислил,тук сме математици.
Всичко ще струва 4999 ,по няколко пъти!
Колко смешна сума за световния стандарт.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тихомълком в преходни разпоредби на един закон ограничиха плащанията в брой до 5хил. уж за борба със сивата икономика.
Кака Менда ще излезе и ще каже, че банковите такси не са толкова големи. За нея сигурно е така, като се има в предвид, че е "проспала" не подаването на данъчни декларации от цар Киро и не внасянето на данъци съответно докато е била шеф на НАП в Пловдив. Дали е съвпадение или да?! Тя така ли се е борила със сивата икономика?
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъджет - Бюджет.
Развиваща се България трябва да има политика за 5-10% ръст всичко друго е самоубийство.
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджетът е за 100% от българите, кражбите от него са за около 1% от "българите".
52
2
 
4
 
! Отговори
до 43 та преди 1 година
а убедена ли си чи отзад нямаш вкаран пожарникарски маркуч.чер..на к..во
51
1
 
10
 
! Отговори
УУУ.... преди 1 година
ПОМЪЧИ СЕ ДА КАЖЕ НЕЩО НО СЕ ОКАЗА НЕ СМЕШНО А ТЪЖНО -ДОБРЕ ЧЕ ОРЕШАРСКИ ГО НАУЧИ НА ФИНАНСИ НО ЯВНО НЕ ВИНАГИ Е БИЛ В ЧАС ЗАЩОТО МАЛКО Е НАУЧИЛ
50
1
 
19
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Точно такА, само че 80% от населението ще получи "деbилен" дял от бюджета!
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей лъжльо.Бюджета е за ония 20%,а може и по-малко,но не и за 80% от българите.Тях сте ги оставили на доизживяване.
48
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 година
Не е вярно. Бюджетът е за облагодателстване на има няма 0,01 %. Тука с пълна сила важи: "Бедните ДГД".
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работодателите държат изкуствено ниски заплатите, част от печалбата си внасят в герб, а оттам им разрешават да държат държавния и частния бизнес определени хора, които ни превръщат в роби на мизерно заплащане. Взаимно се договарят в източването на всички ресурси и доволни са само те. Нашите пари са вложени в техните сметки и имоти, които са недосегаеми от закона.
46
1
 
14
 
! Отговори
уравновиловка преди 1 година
До Анонимен

десетилетия вече 80 % незнаещи да се подписват са доволни на маргарин с трици, аспирин и малко аху-иху, хайверът с масло е за по-равните другари
45
2
 
11
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Пък този е от 80-те процента. Проблема е че е от управляващите, а пък другите са още по-зле :(
44
3
 
27
 
! Отговори
Прозрение преди 1 година
Истината е, че бюджетът се пълни от всички българи, но се ползва от ГЕРБ.
43
1
 
23
 
! Отговори
158 преди 1 година
Вече съм абсолютно убедена, че всички медии се държат от герб. Голямо пищене за едни ***. А на най-големия *** изказванията на никого не правят впечатление. Очаквам и Господарите да се включат, щото те са най-големите лизачи.