Горанов със закачка: Бюджетът е за 100% от българите, не за 80%!

Финансовият министър защити разчетите за маркорамката
72
Горанов със закачка: Бюджетът е за 100% от българите, не за 80%!
Владислав Горанов. Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов защити пред депутатите своите разчети за макрорамката и се заигра с изказването на соцдепутата Иво Христов, който си позволи да определи 80% от българите като „дебили“.

„Този бюджет е за 100% от българските граждани, а не за 80“, отсече финансист №1 и добави, че народните избраници за поредна година трябва да разпределят благата, създадени от хората.

Още по темата

Той се похвали, че за следващата година приходите ще са повече от тази, дефицитът ще намалее, данъците няма да търпят промяна, ще има скок и на заплатите, които все пак ще си останат по-ниски от тези в останалите страни от ЕС.

„Ако искате да преразпределяме повече, трябва да се върнем на вашата позиция за скок на данъците, но нека да приемем, че понякога тези 80% взимат превес при вас и се чуват неверни тези“, обърна се той към опозицията, която иска да се замени плоския данък с прогресивен.

Според Горанов бюджетът е еманация на отношение на управляващите към управляваните, а за властимащите сега е важно съществуващият модел на данъчната политика да бъде запазен.

Финансовият министър обясни още, че акценти в бюджета ще са образованието и здравеопазването.

„Продължаваме в инвестициите в човешките ресурси, вярно, по-рано трябваше да направим промени в качеството на средното образование, закъсняхме и плащаме тази цена, сега на практика няма безработица, а свободни работни места, за които не могат да бъдат намерени служители“, призна той.

Горанов допълни, че ще има и повече пари за здраве, но настоя за дебат и то извън този за бюджета, за това как да се подобри качеството на услугите в системата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е поредният бюджет на ЗАСТОЯ . Но благините са гарантирани за КОЙ .
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този бюджет е за някои ,хлеб с масло и хайвер зя други ,трици
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хей наглец даваш ли си сметка ако ние *** ви направим един бюджет какво ще ви дадем на вас политиците както сме ви набрали толкова злоба.....
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ДРУГАРЮ ГОРАНОВ ! И ТОЗИ БЮДЖЕТ КАТО ВСИЧКИ ДО СЕГА ВЗЕМА ОТ БЕДНИТЕ ЗА ДА СЕ ОБОГАТИТЕ ВИЕ ПОЛИТИЦИТЕ-НАГЛИТЕ ДЕРИБЕИ НА БЪЛГАРИЯ !ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНЯТ *** ЗА ДА ВИ СКРОЯТ НАЙ-ПОСЛЕ И ВАШАТА ШАПКА ,ТАКА КАКТО ВИЕ ЕЖЕДНЕВНО КРОИТЕ ШАПКИТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ И ГИ НАТИКАХТЕ В МИША ДУПКА ЗА ДА ИМА ПАРИ ЗА ВАС И ОБСЛУЖВАНЕ НА ВАШИЯТ РАЙ !
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм глупав човек!Я ми кажи кое е по добре да имаш 100 крави дето ти дават мляко, или да имаш 100 криви дето ти го сучат?
34
0
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Право е момчето ! От 100 % кражбата е по-голяма !
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или този бюджет е за 20 % от българите - май е най-точно.Както и евросредствата - усвоиха ги едни 20 % от българите, а може и по-малко да са.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този бюджет е много много зле! Народа ще плаща а те ще крадат на макс
31
0
 
15
 
! Отговори
срам и позор преди 6 години
И отново управляващите се уплашеха и оставиха привилегията на над 100 хиляди държавни служители,съдии,чиновници,полицай,военни ,секретарки и пр.да не плащат данъци и осигуровки а да ползват всички облаги,който пак работещия народ ще плаща....
30
0
 
17
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Тях това не ги интересува какво ще става.Те си имат Преход за Приход.После ще си се преместят.А живота тук ще започне от начало след дълга борба за оцеляване.Ако имаше мозък в тази държава за 10 години щеше да сме малко зад Румъния.А не далече зад Сомалия.И ресурси и хора и условия имаше ,ама не се накрадоха.
29
0
 
18
 
! Отговори
цирк герб преди 6 години
Този бюджет е наливане на пари в каца без дъно,не може да наливаш пари в не реформирани сектори като сигурност,здравеопазване и образование и да чакаш резултати.
28
0
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Колко оригинално ,какъв полет и устрем на гепаджийското остроумие уауу направо го затапи,леле ако бях на мястото на професора щях да си прережа вените направо след такова гениално подбиване .
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата държава и целия държавен апарат се държи от гербери, които разпределят помежду си ежемесечното, откраднато от изнемощелия, беден и болен български народ! Не се учудвайте, че всички институции са техни и служат за прикриване на престъпленията им. Заграбеното е тяхно, а дълговете плащаме ние. За тях няма НАП, няма закони, няма затвори. Геноцидът върви с пълна сила, плащаме стократно за едни и същи неползвани дори блага. Който им слугува се отчита в техните сметки, а не в националния бюджет.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги, бюджетът е за 100% от хорат, които са на хранилка, а не за 100% от населението на територията.Не знам само какъв бюджет ще изсмучат, когато спрат евро-проектите.И още, как да има безработица, като хората се изнесоха отдавна?
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За една година цели 61 нови милионери с депозити а форумците пак недоволни. Да им се чудиш на тези хора, нали г-н министре?
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на колко години е?От 10 години се занимава с нищо - прави политикиДо 25 е учил - теоретично.Човек с 5 години трудов стаж най-много, ще определя бюджет за година напред.
23
0
 
15
 
! Отговори
Да вярваш преди 6 години
На ГРОБарите,трябва да си или луд ,или умствено недоразвит. Фактите са налице.
22
1
 
18
 
! Отговори
Свищака в действие преди 6 години
Иронията е че тоя направи още от сега неродените ви деца и внуци деебили с тия 16 камиона пачки по 500 EUR купюри заеми с палави лихви..
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, нека каже кои са и какви са родителите му, баба и дядо по бащина линия, леля и свако и какво правиха през комунизма, а после и след него.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..защити разчетите за маркорамката...Толкова много на едно място и на никой не му прави впечатление и това е най лошото.