Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...

Червеният депутат скандализира обществото, но не му е за първи път
Обновена: 9 ное 2017 08:24 | 9 ное 2017 07:00, Камелия Цветанова
447
Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Иво Христов, който взриви политическото недоволство като определи 80% от българите като "дебили" не за пръв път се изказва критично за състоянието на обществото.

Ето някои от коментарите му, събрани от "24 часа":

Още по темата

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.
(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.
(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.
(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.
(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.
(30 октомври 2017 г., YouTube)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.
(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.
(В "Лице в лице", bTV, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.
(Пред bTV, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз. Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.
(Пред Дарик, 23 март, 2017 г.)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: бспИво Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След промените преди 27 години интелектуалното ниво на нацията се срина.Учителите се демотивираха заради мизерните си заплати и претрупват уроците си на принципа-ден да мине,друг да дойде.Държавната поилитика по отношение на образованието е тотално сбъркана-на училищата се превеждат средства в зависимост от броя на ПРИСЪСТВАЩИТЕ в клас ученици,а не за качество на обучението/особено за малцинсствата/.Лъжем и себе си и Европа,че подготвяме качествени кадри.Е,какво очаквате от такъв материал?
272
8
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименПрофесора не е казал, 80% от българските политици са *** (това е вярно). Той каза, че българите са *** защото не са съгласни с това, че Червената армия е спасила българските еврей. А през 1943 г. въобще не е било ясно кой ще е победител в тази война.
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професора издава присъди за народа без обжалване....след 30 години-съзнанието било най -страшното нещо създадено от от природата!
270
2
 
19
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Абсолютно точно формулирано. Колкото и да ужасна обрисуваната картина. Хората се засегнаха от определения на Христов, но реагират различно:- интелигентните, ще почувстват остра нужда от промяна- *** ,ще псуват професора и продължат както си е.Въпрос на личен избор - към каква група ще се отнесе човекът себе си.
269
1
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Ot vsickoto napisano NE moga da se suglasia samo s EDNO.NE PROMENIM li algorituma na zivot na tzi TERITORIA, nalozen ni OTVUN v godinite na bezkrainia prehod i strogo po grafik izpulniavan ot KOMPRADORSKATA ni elita,durzana na kusa kaiska ot koziaskata ambasada.....Bulgaria NIAMA da izkara do 2040...Ne po-kusno ot 2030-ste sa ni razparcetosali.A ako uspeiat da suboriat Matushkata...i po-rano...Ne mislih, ce v debiliziranoto ni stado e ostanal niakoi MUZ s TOPKI da kaze, ce Cariat e GOL...
268
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво професоре!Направи партия,за да се запиша в нея.Защото вече не виждам за кого да гласувам.Трябват ни смели,честни и достойни водачи,а не *** и послушковци.
267
18
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Като гледам коментарите и се замислям дали не е бил прав в оценката си, че 80% от българите са ***. Тука даже повече от 80% са ***. Как е възможно да се съгласявате и да харесвате човек който буквално вчера пред цял свят нарече българския народ ***. Не се ли замисляте дали и вие не сте в "списъка" на професора. Сигурен съм, че 99% от пишещите в подкрепа на тоя мазньо професора ще го спукат от бой ако ги нарече *** очи в очи. Не си мислете, че сте извън списъка, вътре сте ...
266
0
 
7
 
! Отговори
Хипербола преди 6 години
Не гледайте само както са избрали от Блумберг за България. Разсъжденията и книгите на Иво Христов ги препоръчвам на всички. Освен това вижте в как смисъл е казаното за тези 80% което се казва хипербола.
265
0
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Абе 80-90% от вас всеки ден доказвате, че сте мързеливи, недисциплинирани, неграмотни и най-вече НАГЛИ. Наглостта ви е убийствена и не познава граници.
264
1
 
15
 
! Отговори
Милиционер преди 6 години
Г-н Иво Христов може би е сбъркал само процентите. Вероятно са 78,34 %, а може би 82,75%. Вижте ни управляващите и опозицията в парламента и пак помислете, кой ги избира и какво избира! Навремето, един министър възкликна изненадан от нас "Егати държавата, след като аз съм и вице-премиер!" А сегашния премиер?! Нещо да кажете?! Погледнете, колко гордо подари на Юнкер своята рисунка- схема! Вижте ни и олигарсите! Приличат на хора, но... Оставка няма да промени съотношението!
263
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Петко Славейков преди няколко века каза, че 'Не сме народ, а ***" и какво?И него ли ще заклеймяват поръчковите джурналяги?
262
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с каква друга дума да наречем например нашите управници,които без всякакво чувство за достойнство се хвалят как от Брюксел или Берлин са ги потупали по рамото и са им дали бонбонче.И как всяко све действие съгласуват с началниците,сакън да не сбъркат или да не ги разсърдят.Това не е ли чиста форма на ***.н.о.с.т.
261
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста верни неща е казал, но журналята по нареждане на Суджук Паша лъжат и изопачават като брадати ***.
260
2
 
19
 
! Отговори
... преди 6 години
Интересно се получава. Тази статия има за цел да омаскари дадения човек а ефекта е точно обратен, хората в голямата си част се съгласяват с това което казва, единствените които са против са медиите които видиш ли отразявали общественото мнение. Е продължавайте да го цитирате и да пишете за него истината няма да се промени
259
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарим на Камелия. Е има и недоволни, но те са вероятно от "20-те процента". Тя, истината често пъти много боли.
258
2
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Христов ми се издигна в очите.Всичко цитирано е самата истина ! Не са скандални изказванията му, а състоянието на нещата в България-между скандално и трагично!Проблем е единствено, че партията, в която участва също има сериозен принос за това състояние!БСП,ГЕРБ,ДПС са като триглава ламя с общ БКП-ДС търбух.Докато една, две се тъпчат, останалите говорят и злословят по адрес на ядещат.Случва се говорещата да ухапе общата опашка,че докато останалите глави охкат и тя да се нареди на хранилката.
257
6
 
1
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До extremistКо да стаа ше гласуваме пак за Бокоту
256
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Професора" показва, че си познава електората към който се цели.
255
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно казано от професор Иво Христов,ако 80 % от населението на Бг не бяха *** нямаше избират за трети път да ги управлява една доказана мутра ,престъпник и полуграмотен *** какъвто е ББ,,ако не бяха ***как щеше да се отзове в политиката и по най високите етажи на властта човек като ЦЦ-апартамента полуграмотен физкултурник завършил помощно училище във Вършец.Ако не бяхме д*8или щяхме ли да си изберем лицето В Симеониов и редовно да пращаме в парламента такъв като Сидеров
254
1
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До Анонимен1. Не е вярно. Не са 300 000 българи а 300 000 ***. За мен има разлика, за теб не знам. 2. Не не е вярно. Работна рака има но бившите мутро-комунисти, станали чорбаджии искат да им се работи много и за без пари. Тези които плащат добре на работниците си имат добри работници. Реват само хотелиери и ресторантьори, всички бивши мутри. 3. Вярно е, виж точка 2. 4. Царя точно това каза, трябва да мислим като западняци не като крепостни. Руските *** в БГ им трябват крепостни.5. Виж 4