Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...

Червеният депутат скандализира обществото, но не му е за първи път
Обновена: 9 ное 2017 08:24 | 9 ное 2017 07:00, Камелия Цветанова
447
Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Иво Христов, който взриви политическото недоволство като определи 80% от българите като "дебили" не за пръв път се изказва критично за състоянието на обществото.

Ето някои от коментарите му, събрани от "24 часа":

Още по темата

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.
(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.
(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.
(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.
(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.
(30 октомври 2017 г., YouTube)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.
(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.
(В "Лице в лице", bTV, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.
(Пред bTV, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз. Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.
(Пред Дарик, 23 март, 2017 г.)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: бспИво Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
1
 
2
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Я, па ЯПонеже гледах филма им "Братушки" не мога да кажа че искат да втълпяват че държавата ни ще изчезне до дни. Показват. Виждаш. И ако вярваш на очите си си правиш изводи.
252
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после някой да каже,че и царя и народа е гол/гола вода/.
251
3
 
30
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Ами прочетох събраните коментари на професора и съм съгласен с всичките. Разбира се той се изразява далеч по- цветисто и интересно от мен, но няма нещо, по което да сме на различно мнение.
250
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО,НАЙ НАКРАЯ СЕ НАМЕРИ ЕДИН ЧОВЕК В ПАРЛАМЕНТА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ И ВЕДНАГА ЗАСЕГНАТИТЕ *** СКОЧИХА СРЕЩУ НЕГО.СПОМНЕТЕ СИ КАК ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ НАШИЯ ПИСАТЕЛ И РЕВОЛЮЦИОНЕР ГЕНИАЛНИЯ ХРИСТО БОТЕВ В ЕДНО СВОЕ СТИХОТВОРЕНИЕ КАЗВА СЛЕДНОТО-,,ЧЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ,*** ПРОСТАКА НЕГО ПОЧИТАТ''КОЛКО АКТУАЛНО ТОВА ЗВУЧИ И ДНЕС В 21 ВЕК ЗА БЪЛГАРИТЕ.,ЗАЩОТО ВЕДНАГА СКОЧИХА НА ТОЗИ УМЕН И ЧЕСТЕН ЧОВЕК ПР.ХРИСТОВ,А МУТРАТА ,ЛЪЖЕЦ И *** БОРИСОВ ГО ИЗБИРАТ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ***
249
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До До Я па ЯЯвно ти не гледаш, Русия е изработила поне по 3-4 филма за всека бивша соц. страна в които филми се показват неща които може да ти се изправи косата и да решиш, че едва ли не тези страни ще изчезнат от лицето на Земята до няколко дни. Като умело се прокарва нишката колко добре се е живяло при соца, разбирай СССР. Тези филми периодично се пускат както за назидание на собствените им граждани така и за пропаганда в нета и руските тв за чужбина. Отношението към БГ е особено злобно.
248
3
 
24
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
А какво е казал неправилно ,това е всичко вярно ,но всички мълчат за това.Намерил се един да каж Истината и всички медии оревяха този смел и доблестен човек ,а някои медии по 5 публикации в ден пускат за да го дискретитират !
247
4
 
23
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Защо българите не се скандализират от наглите мутри, от безхаберните политици и от корумпираните чиновници, а се обиждат от истините, които казва проф. Иво Христов ?
246
2
 
9
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До Я, па ЯТи чети какво е писано и затертавай това което не е вярно! хаха! Няма да си изхабиш химикала бъди сигурна. Описал е едно общество или един разлагащ се труп???
245
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да видим казал ли е нещо,което не е истина?Не е ли вярно,че 300 000 българи нито учат нито работят?А може и да са много повече.Не е ли вярно,че работодателите изпитват неистов глад за качествена работна ръка?Не е ли вярно,че много от тези,които работят си вършат работата през пръсти(вижте строителството и ремонтите,които станаха пословични със своята мърлявост).Освен това защо никой не реагира когато царя каза,че имаме сбъркан чип в мозъка,а Бойко ни нарече прости и лош материал?
244
0
 
3
 
! Отговори
Брат на Дебелия Депу преди 6 години
Аз винаги съм бил при останалите 20 процента. Нали ?
243
3
 
19
 
! Отговори
Добро резюме преди 6 години
Не стреляйте по вестоносеца! Иначе Христов е от малкото хора, които знае за какво говори, ама няма кой да го чуе.
242
3
 
17
 
! Отговори
акхгв преди 6 години
Истината боли...
241
18
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Просто тоя е на *** при Решетников и задачата му е ясна. Трябва да се зомбират българите колко е зле в България и да им се напомня колко добре беше при соца. Въпреки това 300 000 руски семейства се изнесоха да живеят в БГ и не желаят да се върнат в путиновия рай. Няма да ви казвам колко са забегнали в ЕС. За обикновения руснак БГ е ЕС. Знаете ли колко е СРЗто в Русия - 100 долара в БГ е 4 пъти повече. Българите работещи в ЕС пращат в БГ по 3 млрд на година.Но все пак този е част от хибридката.
240
2
 
4
 
! Отговори
До Я па Я преди 6 години
Не си гледал руска телевизия, явно. Там има много внимателно отношение към човешкото достойнство.Гледала съм предавания за хора от най-ниските социални прослойки. Хора, които са на дъното. Дори и към тях - отношението е на нивото на интелигентните хора.По-скоро *** виждания са такива. Беднякът е *** и *** и сам си е виновен. Макар, че не е така.
239
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако гореизложеното е вярно и се потвърди и от други източници, то значи имаме съзнателен модел на ароганто поведение и рецидив, което както и да го погледнеш, все си напреко на част от сутрешните плямпания по телевизите за лапсус и първи път. Редно е да хваща по пътя на "празното столче" и да си ходи. Барабар с Далавери и още мнозина изживяващи се "дзвизди" на нашенския небосклон.
238
15
 
3
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Един истински професор не говори така. От камбанарията на своята титла може да вишдаш останалите като про.стаци и ***, но това само показва, че в академичния живот може да си поститигнал много, но в живия живот си жалък човек.
237
13
 
3
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Не ви ли прави впечатление, че тоя говори със същия апломб като руските тв водещи и политици когато се коментират страни от бившия соц. лагер. На всичко отгоре с вроденото си черногледство и песимизъм сме готови да му вярваме, че и да се правим на още по зле. Я се опомнете. 89 г. БВП е бил 22 млрд. долара а днес е почти 90 млрд евро. През 89 г. пред блока имаше паркирани 30сетина коли соц. марки и нито една не беше новозакупена а днес пред същия блок няма място и половината са нови коли.
236
1
 
6
 
! Отговори
Велико Лепния преди 6 години
40% не могат да се подписват, 45% говорят нечленоразделно,, 14,9999% не могат да четат...и какво....останах само АЗ.Подпис:знаете кой!
235
1
 
6
 
! Отговори
Дочоолу преди 6 години
Алеко не го думнахме от хубаво на времето...
234
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..и вии сте прости ....