Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...

Червеният депутат скандализира обществото, но не му е за първи път
Обновена: 9 ное 2017 08:24 | 9 ное 2017 07:00, Камелия Цветанова
447
Христов-изми! Българите: мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни...
Снимка: Facebook

Депутатът от БСП Иво Христов, който взриви политическото недоволство като определи 80% от българите като "дебили" не за пръв път се изказва критично за състоянието на обществото.

Ето някои от коментарите му, събрани от "24 часа":

Още по темата

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават на Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото.
(Предизборна среща в Пловдив, 12.02 2017 г.)

Това, което обърква съвсем понятията в българската координатна система, е, че нещото, което всъщност трябва да играе ролята на буржоазия, има дебел тъмночервен произход – бившата комунистическа номенклатура, която се разори. Ако пък забележите генеалогията на дечицата на тези хора, ще видите, че те всички са в кресливата градска десница. Наследниците на червената номенклатура сега упорито се борят с комунизма. Тоест със себе си.
(18 април 2017 г., от интервю за сп. a-specto)

Върхушката на БСП паразитира върху носталгично настроения и все по-умиращ електорат. По цял свят левите партии държат младежките движения, активните малцинства или мнозинства, ако щете. У нас “лявата партия” се спаружва и се превръща в лимитрофическо образувание около все по-умиращ електорат в буквалния и физическия смисъл на тази дума. И колкото и да е странно, електоралното свиване на БСП е по-скоро медицински, а не социален процес.
(От интервю за сп. a-specto)

Ние потъваме в едно блато на посредственост, бълбукайки доволно, и постепенно умираме. Нищо в България не може да се промени коренно, без да се промени нейният геополитически статут.
(Интервю за Епицентър.бг)

Когато имате няколко родителски генерации с манталитет на посетител в мола - тоест животът им е длъжен за каквото и да било, то затова имате като цяло, без да генерализирам, произвеждате вече няколко активни социално поколения, които се характеризират с 4 основни качества - мързеливи, недисциплинирани, нагли и неграмотни. Поради тази причина вие получавате опасна смес, която е клиентела за какъвто и да било политически и социален режим. Неслучайно в Римската империя такъв тип хора са се наричали с хубавата дума лумпен пролетариат, който иска хляб и зрелища. Тази пасмина е клиентела, която може да бъде управлявана и манипулирана по най-елементарния начин, измислен в историята - не с директно насилие, а с перфидно.
(30 октомври 2017 г., YouTube)

Страната ни се намира в най-лошото си състояние от всичките си 137 години независимост, 2/3 от населението е неграмотно, не може да си попълни декларацията за участие в изборите.
(28.03. 2017 г.)

Интелектуалците нямат място в политиката като оперативни политици. По-скоро приех в качеството си на експерт, който ще се опита по някакъв начин да повлияе върху процесите вътре в парламентарния живот. Депутатът представлява целия народ и той не е крепостен селянин на парламентарната си група.
(В "Лице в лице", bTV, 13 март 2017 г., обяснява защо е приел да стане депутат от левицата)

Една циганка се подпира на метлата, двайсет я гледат, общината плаща. В циганските гета живее пета генерация хора, които са асоциализирани вън от всякаква цивилизована общност. Използват се само за евтини гласове и участие в престъпни схеми. Циганите са жертва на целия български преход с неговата античовешка логика.
(Пред bTV, 15 юли 2017 г.)

Ако тенденциите в областта на демографията у нас се запазят, през 2040 г. в България ще има 4 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хиляди българи. По този начин ще бъде подменен етноцивилизационният код на страната, при това безвъзвратно. Подобен тип социално-икономическа структура подхожда на страна от Третия свят, а не на държава от Европейския съюз. Живеем в дивашки периферен капитализъм, и то от най-примитивните. Един процент от населението владее близо 80% от активите на това изпосталяло, сиромашко общество.
(Пред Дарик, 23 март, 2017 г.)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още по темата: бспИво Христов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
точно.а този екземпляр го онагледява на 100%
332
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
"... мързеливи, недисциплинирани, нагли, неграмотни"... Ха прибави още и "с големи претенции, претендиращи за по-високи заплати" и получаваш точна характеристика на 95% от нашите днешни "учени" в БАН.
331
7
 
2
 
! Отговори
куфар,гара,сибир преди 6 години
Христов, като не ти харесват Българите и България що не си идеш където си роден-в матюшка Русия?
330
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво , Христов. Бой по герберастите.Може да са 80% , но са с акъл за 5%.
329
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самата истина е това, тъжно но факт. Айде сега да го накажем, че я е казал.
328
5
 
20
 
! Отговори
Върбан преди 6 години
Самата действителност.Щом мисли и има смелостта да каже тези неща пред всички, значи има и желанието да промени нещо там където е. Ако повечето политици мислеха като него ,имаха воля за промяна към по добри времена за България,нямаше тези 30 години да са тотално изгубени.Не съм фен на новото БКП още по малко на ГРОБ,но този разчупи статуквото
327
0
 
4
 
! Отговори
Борислав преди 6 години
За много работи е прав но българите можем да пишем за *** е вярно не могат а нашите ушким турци са. Потурчени българи
326
2
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
най- лошото е че народа е много много *** ...... *** от всякъде .....от там нататък потоп дето се вика ....като си *** вече всичко няма значение ....цял живот ше си останеш т***п .....другият проблем е че и завистлив а и злобен .... те тва не мога да го разбера от къде идва .... една част разбира се не всички ...има и свестни хора !
325
3
 
24
 
! Отговори
Жужа преди 6 години
Кое от това, което е казал проф. Христов не е вярно? И в крайна сметка кое предпочитате - някой да ви каже истината в очите или някой постоянно да ви баламосва, че всичко е наред.
324
3
 
19
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
прав е ....освен тва гледа да те изработи на дребно с разни схемички ..... и далаверки ! гледа да те излъже и измами ..... изобщо манталитета ни куца много яко дами и господа ..... още БУРОВ го е казал ....
323
2
 
17
 
! Отговори
УЖАСА БГ преди 6 години
ми прав е Хирстов да ! освен това е и супер немърлив и мърляв .....и в работата си и като хигиена ...... за тва сме на тоя хал ....супер разсеян супер не знам и аз къв да кажа .....
322
6
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ са умници преди 6 години
Гербавите платиха на много медии тези поръчкови статии с цел да се плюе по професор Христов. На хората обаче им е писнало от кухата Тиква и апартаментаджията завършил училище за бавноразвиващи се.Като гледам повечето коментари и споделяйки с колеги ми става ясно, че гербавите вместо да му извадят очите, му изписаха вежди.
321
4
 
19
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
що , да не би да не е истина ?!!? тва че българина е *** , мързелив и завистлив се вижда от 10 000 км .....и не само българиина а и българките които ссъщо са мързеливи и прости ....
320
1
 
2
 
! Отговори
Динко преди 6 години
Какви договори подписва царска Русия и с кого и какво гласят преди войната?!А кой до последно снабдява турците с кораби с провизии по Дунав?!Боже какво лицемерие!
319
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лъжа но кой го казва
318
14
 
11
 
! Отговори
Летяща плюнка преди 6 години
Какво лице на мерзавец! На комунистически мерзавец! Пу!
317
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той ги плюе, те го възхляват. Червени каскети, какво да ти кажа
316
9
 
22
 
! Отговори
БРАВО ! преди 6 години
Макар и песимист, Христов е точен с диагнозата !
315
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това мислят политиците за нас. За тях ние сме ***, ***, стадо безмозъчници.
314
5
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 3275. Съединението; (Русия е против)6. Обявяването на независимостта; (Русия е против)- Толкова против, че ни спретва Междусъюзническата война с подмолна дипломация.7.Западните Велики Сили не искат Русия да има пълен контрол над Балканите с присвояването на българските земи.Свободата ни е резултат от много комплексни фактори! Това е цялата истина !