Как минават мигрантите границата? Йончева показва във филм

С лентата тя ще оборва твърдения на ГЕРБ
43
Как минават мигрантите границата? Йончева показва във филм
Снимка: Булфото, архив

Филмът на соцдепутата Елена Йончева за преминаването на нелегални миграни пред границата ни с Турция, заради който тя влезе в остра конфронтация с МВР шефа Валентни Радев, ще има премиера на 13 ноември в Клуб "Перото" на НДК.

Още по темата
Лентата носи името "Граница", каза тя в парламента и допълни, че прожекцията е от 15 часа.

"Ще представя този документален филм, който снимам последните няколко месеца за българо-турската граница, той е 20-минутен. В него ще видим как се охранява българо-турската граница. Ще видим смущаващи факти за това колко е ефективна оградата", обяви Йончева.

Червената депутатка стана обект на атаки от страна на управляващите заради твърденията си, че миграните спокойно пресичат браздата и дори прескачат оградата със стълби.

Сега обаче тя иска с филма да ги обори като покаже, че границата въобще не е толкова добре охранявана, колкото смятат те.

"Факти, документални, които да послужат като аргументи в моя дебат по тази тема. Още по време на предизборната кампания представители на ГЕРБ казаха, че много добре се охранява. Моята информация като депутат от Хасково беше противоположна. Точно тогава имах смущаваща информация, но нямах доказателства", коментира Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
17
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Йончева ами прати Иво Д.ебила да пази.Той за друго не сгава9
15
21
 
11
 
! Отговори
симеоноф преди 6 години
Ако беше БСП на власт щяха да и теглят куршума за без издаден открит лист на границата.
14
12
 
7
 
! Отговори
Iosif преди 6 години
Bravo, Ioncheva! Duzpa na prezidenta pilot nomer edno na rbg. Kade spi toia chovek?!
13
22
 
19
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Йончева много успешно зае мястото на Манолова. Много приказки, една част от които истина , друга - откровенна лъжа, трета - полуистина. Как се охранява границата ни - ами добре се охранява. И със служители на гр. полиция и със тех. средства. Но нали никой не очаква, че се охранява като границите на С. Корея например. Общата дължина на границите ни е 2245 км. от които 259 км. с Турция. Мислите ли, че е възможно да има полицаи на всеки 10 м.? Ако убиват всеки нарушител, ще е непреодолима.
12
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печалбата от трафика на мигранти е по-голяма от тази от трафика на амфети.Всички отчисленя отиват при Баш Суджука от Банкя.Похарчените милиони са само имитация на дейност за пред Европа.Оттам пък се облагодетелсват фирмите на ортака му в краденето - Далавери.Затова е истичното оплюване на Йончева в Тиквено-Прасешките медии.
11
1
 
26
 
! Отговори
кака ти преди 6 години
До Анонимен 9Ами като не го гледаш границата не става по-стабилна, а ти стискай очите и ги отваряй по нареждане.
10
1
 
26
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Граничната тараба няма как да спре бежанците, въпреки че не е дървена.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Границата ще стане граница едва когато се сложи поне 100 метрова полоса от мини по цялото й протежение!С огради не се решава проблема с преминаването на границата!
8
47
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не бяхте споменали, че автора на филма е соцдепутат, можеше да повярвам, че е истинска журналстика. Сега си мисля, че е поръчкова на опозицията и едва ли ще го гледам.
7
9
 
42
 
! Отговори
n преди 6 години
Черкезина , В Симеонов дали е поканен на прожекцията. За него тая телена ограда е "Великата бг ограда" Тоя шебек май е най неподготвения в МС , не че другита са, но тоя " цепи мрака". Щом от толкова калинки успя да изпъкне явно е супер КАЛИНКА. Е за наша сметка , но винаги е така.
6
2
 
41
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи как да го кажем по-меко!? Граница с Турция имаше само и единствено по времето на бай-Тошо! Сега това което е там е една платена и преплатена от нас линия чието преминаване става с пари или много пари! Естествено тая линия се използва и от едни НЕ РАЗБИРАЩИ НИЩО п.ндели да ми разправят как разбираш ли като си драснал една малка линиика по земята си щял да спреш ято диви патки! Няма да споменавам кои са точно п.нделите дето го твърдят това, *** всеки ги знае!
5
1
 
25
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
ВИЕ 'ПОЛИТИЦИТЕ' Т.Е.КРАДЦИТЕ ЦЯЛА КОНСТИТУЦИЯ ПРЕНЕБРЕГВАТЕ ,ТА ЕДНА ОГРАДА НЯМА ДА СЕ СКОЧИ..............КОЙ НЕ ЗНАЕ ЧЕ ОГРАДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМИНЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН......
4
5
 
51
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Ами да го включат и в "програмата" по европредседателството, защото Премиера каза че това ще е една от основните теми. Юнкер да види как "Българина" му усвои париците.
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай тия камилари властта се замогна. А постановление 208 си чака реда, или си мислите, че има безплатен обяд, вие ще го плащате със земята си.
2
39
 
22
 
! Отговори
осигуровки преди 6 години
денем работи депутат, нощем заработва по навик "на частно" като оператор, кога спи, кога яде, кога си гледа детето?!
1
24
 
66
 
! Отговори
Дано преди 6 години
Дано хората като Йончева станат мнозинство.