Бакърджиев с равносметка: Пропиляхме годините след 10 ноември!

По думите му, на власт били БСП и ДПС, които не правят реформи
10 ное 2017 10:20, Петя Славова
76

На 10 ноември се прочете смъртната присъда на социализма и комунизма. Първите 8 години бяха пропилени в България, и не само те. Досега управляват БСП и ДПС - тези, които не правят реформи", настоя бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от 1997 до 1999 г. Евгений Бакърджиев пред Bulgaria ON AIR.

"В България трудно се взимат решения, защото трябва да се носи отговорност. Преди 18 години си свърших работата. Оттогава никой не върши работа", подчерта гостът в "България сутрин".

Едно от емблематичните лица на Прехода разпореди премахването на мавзолея в центъра на София през 1999 г. и за пореден път категорично заяви, че не съжалява за решението си.

"През 1999 г. за 6 дни премахнахме и разчистихме мавзолея. Оттогава минаха 18 години и никой не предприе нищо. Сменяха се кметове, никой нищо не предприе", коментира Бакърджиев и добави, че не е лошо мястото на несъществуващия вече мавзолей да бъде запълнено за една година от "Бронзовата къща".

28 години след началото на Прехода бившият вицепремиер смята, че 1/3 от българите, които симпатизират на левицата, са разочаровани от това, че младостта им е минала безсмислено. Според него има втора третина, която е била с много очаквания, че промените ще донесат другата държава, но сега са разочаровани и се бунтуват.

"Има трета част от българите, които работят и вървят напред. Този брутен вътрешен продукт не се произвежда нито от депутатите, нито от министрите", отбеляза Бакърджиев.

"В десницата липсва интелектът - учени, професори...", категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
26
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Пропиляхте ги защото събаряхте мавзолеи и мумии, вместо да се занимавате с живите комунисти. Всъщност се занимавахте с тях, ама само до подялбата на баницата
41
1
 
21
 
! Отговори
Джъстиса преди 6 години
ТОП глупаците на криминалния преход - сините, сдс, дсб,ссд, синя колизия, синьото напъване, синия запек, реформаторски блоккоито хем са облажени комунисти-партийци/не идеалисти/хем храчат по комунизма, чийто рожби сахем хвалят запада до припадъки не спират да хулят руснацитехем казват че Русия изостаналахем я обвиняват в супер хакерски атакинай-големите *** и нещастници в политикататакива като Бакърджиев
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43В Естония и Литва, не само че ги командваше много по-азиатска компартия, а дори бяха и в СССР, ама много по-бързо се оправиха. Как ли стана това?
39
4
 
23
 
! Отговори
fan преди 6 години
Тоя защо е жив или поне не в затвора ?
38
4
 
22
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 6 години
Лично той трябваше поне 10 години да чукa камъни в БЕЛЕНЕ
37
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
изльгахте ***====лите да скачат по площадите а вие зад гьрба им реституирахтекаквото ви попадне под рька защото по генезис сте авантаджии камьк не останаот вашата вьршитба господ бави но не забравя
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да си възпитан, че партията майка ще управлява животата ти до най-малки детайли, после някой да ти каже, всичко свърши, сега ти решаваш какво да правиш с живота си и да чакаш от тези хора да изградят едно развито общество. Няма как да стане, това поколение не става за нищо, то не е в състояние да създаде нищо качествено.
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименSo, did you say the Right Thing once in the lifetime, or ... not yet? :P
34
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На 10 ноември извоювахме демокрацията и наистина я пропиляхме!Сега ако посочиш грешки те наричат комунист мижитурките от онова време!Несправедливи решения!Като изравняване пвнсии на учители и чистачки!За да замажат очите и да и а средства за крадене.Нищо,че по този начин карат хората да крият доходи-пенс.осигуряване се обезсмисли заради некъдърност на управляващите!Така ли борят сивата икономика!!!!!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35 Браво , много точен коментар. Малко инфо за по младите . Тодор Живков , който управлява 35 години е овчар от с. Правец и няма никакво образование. Станко Тодоров беше Премиер на България и е работил в Асеновград като САРАЧ / прави поводи за магарета и коне / . Това е само за първите мъже на Държавата , а след тях е още по голяма трагедия . Е техните деца и внуци какви да са , същите , но и сега са на власт . И какво очаквате да стане , нищо но от сърце .
32
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България мръдна от 1997 до 2001 година. Това е. Но така си избраха да гласуват хората след това. Затова да не се сърдим на никого, а на себе си.
31
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този виден седерaст и пишман демократ ще остане в историяте с комичните си неуспешни опити да взриви мавзолея на Г. Димитров. Това им е биографията и на почти всички от тези, които викаха "кой не скача е червен". Те могат да се гордеят само с това, което са разрушили след 89-та, тъй като така или иначе нищо не са построили
30
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има мнение за всичко , но истината е една. След 9.09.1944 г. комунистите избиха елита на България като учени , банкери , образованите хора и даже свещеници само да им откраднат имотите . Това наруши баланса в обществото и останаха 99 % неграмотни партизани и ятаци , които продължиха с лагерите и убийствата . Хората след 10 ноемри 1989 г. от къде да дойдат , това бяха ченгета и комунисти , които се прекръстиха на социалисти .
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I'm so happy... 'cuz I'm so stupid...
28
2
 
11
 
! Отговори
Пуч трол преди 6 години
Каква демокрация, като даже няма демократическа партия в парламента?
27
5
 
12
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Президентска власт - СДС имаше президенти до 2002 година, после 10 години президент беше Първанов, после Плевнелиев от ГЕРБ, сега е Радев.Съдебна власт - след 1989-та пълно господство на СДС в съдебната власт и чак в последните години, там успя да се намести и ГЕРБ, но СДС все още е с водещи позиции.Изпълнителна власт - знае се добреЗаконодателна власт - също се знае добреЧетвъртата власт - медиите, в тях СДС установи пълно господство след 1989-та и чрез медиите СДС налагаше решения и когато
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Maybe I'm daft, but ... I'm no' stupid!
25
2
 
24
 
! Отговори
Наглости преди 6 години
Тоз хубостник и всички като него управлявали след 10.11.1989г. вместо да гледат небето карирано, ни се подиграват като ги канят в разни телевизии.И не ми се слуша, че едните били виновни, а другите света вода не напита!Всички трябва да се разследват и най-малкото, което трябва да се направи е да се конфискува незаконно придобитото.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко че не му задават неудобните въпроси. Да си каже например защо Костов го изхвърли като мръсно коте от Министерския съвет заедно с Мистър 10%
23
5
 
17
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че всичко в годините след 10 ноември 1989 до 2001-ва се диктуваше от СДС с подкрепата на ДПС. После за 4 години беше НДСВ, заедно с ДПС, после в следващите 4 години към тях се присъедини и БСП, а от 2009 нещата в България се решават от ГЕРБ с неофициалната подкрепа на ДПС.