Бакърджиев с равносметка: Пропиляхме годините след 10 ноември!

По думите му, на власт били БСП и ДПС, които не правят реформи
10 ное 2017 10:20, Петя Славова
76

На 10 ноември се прочете смъртната присъда на социализма и комунизма. Първите 8 години бяха пропилени в България, и не само те. Досега управляват БСП и ДПС - тези, които не правят реформи", настоя бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от 1997 до 1999 г. Евгений Бакърджиев пред Bulgaria ON AIR.

"В България трудно се взимат решения, защото трябва да се носи отговорност. Преди 18 години си свърших работата. Оттогава никой не върши работа", подчерта гостът в "България сутрин".

Едно от емблематичните лица на Прехода разпореди премахването на мавзолея в центъра на София през 1999 г. и за пореден път категорично заяви, че не съжалява за решението си.

"През 1999 г. за 6 дни премахнахме и разчистихме мавзолея. Оттогава минаха 18 години и никой не предприе нищо. Сменяха се кметове, никой нищо не предприе", коментира Бакърджиев и добави, че не е лошо мястото на несъществуващия вече мавзолей да бъде запълнено за една година от "Бронзовата къща".

28 години след началото на Прехода бившият вицепремиер смята, че 1/3 от българите, които симпатизират на левицата, са разочаровани от това, че младостта им е минала безсмислено. Според него има втора третина, която е била с много очаквания, че промените ще донесат другата държава, но сега са разочаровани и се бунтуват.

"Има трета част от българите, които работят и вървят напред. Този брутен вътрешен продукт не се произвежда нито от депутатите, нито от министрите", отбеляза Бакърджиев.

"В десницата липсва интелектът - учени, професори...", категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахааа! Женю Бомбата бил жив бе? Защо така?
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този от падък следва поне 30 години да копае в урановите мини