БСП многословни, не им стигна времето да оценят 10 ноември

Основното предизвикателство тогава: Да се запази гражданският мир
10 ное 2017 12:40,
17
БСП многословни, не им стигна времето да оценят 10 ноември
Валери Жаблянов и Корнелия Нинова. Снимка: БулФото, архив

И наследницата на БКП - БСП излезе с декларация в парламента за 10 ноември. Социалистът Валери Жаблянов обаче не успя да я довърши поради просрочване на времето, което пък от своя страна доведе до упреци към председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Според левицата основното предизвикателство в последните месеци на 89-та и началото на 90-та година е било запазването на конституционния ред в страната и гражданския мир.

"10 ноември е датата, на която не просто се състоя поредният пленум на БКП, а датата, на която беше поставено началото на демократичното развитие на България. БКП беше изправена пред предизвикателството да предприеме промени по демократичното развитие на обществото, по посока на ревизия на грешките през последните десетилетия", каза Жаблянов в декларация от името на ПГ на БСП.

По думите му свикването на Велико Народно събрание и изработването на новата Конституция е безпрецедентен акт на консенсус.

"В резултат на споразумението на кръглата маса беше стигнато до общото решение между БКП и опозицията СДС за свикване на ВНС. Българското общество, заедно с управляващата дотогава партия, проявиха необходимия разум и баланс да избегнат най-рискованите моменти, които политическата обстановката предполагаше. Премина се към мирния преход в България", допълни Жаблянов.

Според него са неоправдани опитите трудните месеци от 1989 г. да бъдат ревизирани и върху тях да се наслагват неблагополучията на прехода.

Той заговори и за приватизацията: "Историческата истина е, че това стана във второто правителство на десницата с премиер Иван Костов, с подценяването на материалните активи и осъществяването на форсираната  приватизация. Тогава процъфтя и организираната престъпност, която трайно навлезе в бълагрския политически живот".

Жаблянов обаче не успя да довърши декларацията си, тъй като вече бе просрочил времето с 3 минути и се наложи социалистът да напусне трибуната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
28 години продължаваме да сме на власт !!! Който смята СДС.ДПС,НДСВ,ГЕРБ за нещо различно от БСП -ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ !!! Айде... Кой не скача е червен ! Наскачахте ли се ?
15
2
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
А защо го спретнаха кой ги подведе защо сега се появава някаква телеграма след 28г къде беше тази телеграма преди 20 г да речем ? Гузен негонен бяга нали тъй дрогарю ? Азащо самия Бай Тошо говори, чe в БКП е имало 2 фракции винаги та тия от кои са хохолите на Спинишеф ? Бай Тошо даваше да се краде, но докато си построиш къща от там насетне биеше здраво през пръстите а днеc се краде докато построиш 5-6 хотела.
14
2
 
7
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Форсираната преватизация бе в противовест на Виденов да придизвика изкуствена девалвация за до стопи вътрешния дълг на фалирали предприятия с милиони задължения към хазната.Така съсипа спестяванията та хората и подари огромни пари на кредитните милионери.Костов продаде тези предприятия с огромни задържения към държавата за "жъти " стотинки заедно със задърженията.И икономиката дръпна бясно напрез с 6.5 % разтеж ва БВП.Гениално.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛОВО КАТО ЗА И ОТ ***.
12
2
 
6
 
! Отговори
Бил преди 6 години
А кой спретна преврата на Бай Тошо ?-------------------------------Иван Горуня, Цоло Кръстев и ген. Цвятко Анев
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой спретна преврата на Бай Тошо, а ясно Горбачов го спретна с некаква телеграма хората по улиците бяха зелени човечетa от сащ и хибридните им войни. Кой довя разсипника Луканов ?
10
1
 
24
 
! Отговори
Да, страх е имало преди 6 години
"... запазването на конституционния ред в страната и гражданския мир"_______________________________Така де, ако не бе запазен гражданският мир, Белене и други подобни места щяха да се пукат по шевовете от малограмотни главурници, вилнели 45 години. Редом с тях щяха да чукат камъни и немалко от привилегированите им синчета и дъщерички, имам предвид онези, които натвориха безобразия, каквито буржоазните чеда не са и сънували и разпиляха за лични прищевки не милиони, а милиарди народни пари!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените про.стаци фалираха държавата, ама келе.шите им са в САЩ, не в Русия
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастници нагли!!!
7
2
 
26
 
! Отговори
Прости им, Боже! преди 6 години
Ако човек има срам и съвест, макар и да е комунист /социалист/, на Десети ноември и на някои други исторически дати мълчи с наведена глава.Тези обаче се изявяват с многословна декларация!
6
0
 
16
 
! Отговори
минута е достатъчна преди 6 години
89та най-равните другари от БКП решиха да се буржоализират, за укротяване на пролетарните маси отлюспиха няколко формации от централното ядро, а приватизацията я спретнаха извънземните
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та колко вида демокрация има краварската се налага със бомби а швейцарската не дойде кой е виновен ?
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деморатично развитие ? И къде го видяха другарите туй развите за демократичен упадък да си говорим по-добре ако демокрация въобще съществува. Защо демократите от САЩ си пренесоха бизнеса в калпавия Китай ? Айде да не се правим, че нищо не знаем.
3
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тези га дове се гаврят с вас и до днес!Голяма роля в решението ми да напусна България изигра и факта, че от 89 под една или друга форма...номенклатурчиците, текезесарите с партиен билет, и агентите на ДС станаха върли капиталисти милионери!Не можех да ги гледам....камоли да работя за тях!
2
9
 
2
 
! Отговори
ПРЕВРАТ НА ЦРУ преди 6 години
Това е истината и никакви полуистини, казани със страх какво ще кажат от АМБАСАДАТА не са достойни за истинските КОМУНИСТИ. Колко са в БСП такива е сложен въпрос като гледам , че ГЕРГОВ..... е член
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гьонсуратлък му се вика на това. Само докато го чета това се чуствам омерзен.